CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, January 16, 2009

Tips Dalam Dunia Glamour

Hari tuh baby ade la contact ngan few kawan2 artis... sje je la tnye dan mintak pendapat pasal dunia hiburan nie..... al maklum je la baby pon memang minat dan memang ade kaitan ngan bidang hiburan nie... sje je la sok sek dengan dorang... bual2 kosong....

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan.. kne ade pakej... kalau takat cantek.. tp bakat tadek.... x guna... memang ler mula2 org tengok muka tuh lawa boleh buat berlakon... ye la.. muka tuh aset dalam lakonan... tp kalau shoot 300 tape habes kat kau sorang utk 1 scene... bankrup ler production house tuh... tu kalau berlakon la.. kalau nyanyi.. muka cantik tp suara xde.. takot dorang baling kasut polak... so... kalau muka cantik.. better jd model.... tp.. baby lom sok sek ngan aleeza kaseem lagi la psl modelling...

kata mereka.... kalau nak masok dunia hiburan.. kena pandai bawak diri.... tak boley sombong... pandai jaga maruah.. almaklum je la.. kamu tuh public figure.. jalan sana sini.. ade je orang nampak.. ko makan roti canai kat kedai mamak pon ade orang pandang.. pastu jangan cari musuh.. kang ade masuk paper... masuk court la... itu la ini la... orang cakap mencapap or cari publisiti murahan.... adoii.. x suka aku..

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan... kne kuat sabar & jgn cepat melenting.... kita kena paha.. kite x boleh nak puaskan hati semua orang... so.. mestilah adew cite2 dari mulut2 jahat yang kutuk ko.. maki ko... lagi teruk fitnah ko... time ni la ko kne banyak sabar.. takkan setiap kali ko kne maki sikit ko buat press conferens... adoiii... pe kes la tuh...

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan... kne berkorban.. haaaa... nie ase nye ramai yang tau... hmmm.. adat la kalau dh jadi milik umum... semua dorang nak tau... sampai hal dalam baju pon sebok je nak tau... sebelum kawin.. mula gosip org sana.. gosip org sini... bila bercinta... dok sebok nak tau dating kat mne.. sebok nak tau bila nak kawen.. spe designer.. spe wedding planner... hantaran bape... bila dah kawen.. honeymoon kat mne... bila nak mengandung... dan bla3.... bende2 biasa.. kne bijak layan stress dek soklan cepu mas niyh...

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan.... jangan sombonk ngan orang.... bende nie yang baby nak tekankan pada korunk2 yang gatal nk jadi pemes + popular.... kita kena ingt hidop ni macam roda... x de la selamanya ko dok atas... nnt de masa ko jatuh gak... so... kalau dh pemes tuh jangan ler sombonk2 ngan org sekeliling... kalau berani sombonk.. buat lah... kalau nak ranapkan idopn mse depan ko lar... ko blm kena bisa penangan org umum lagi... tapi baby respect Farah AF2... org belom tegur dia.. dia dh tegur dlu... tuh maknanye peramah.... hehehehe..

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan... Kena tahan penat.... kerja.. mne de yang x memenatkan badan.. sama la ngan kerja biasa pon.... tp... jadi artis ni kerja bukan tentu masa.. kalau ade show... pergi la.. orang kata selagi ade orang mahu... kalau dh tak mahu.. korang polak kejar2 dorang....hehehee...

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan... kne unik.... haaa.. bende nie leyh tengok mcm mne Chef Wan boley berjaya dan antara orang yang ade nama... nacam mana Mawi boleh jadi begitu World....macam mana Saiful Apek masih diperlukan sampai sekarang... macam mana Nabil Raja Lawak 2 dikejar2 syarikat yang inginkan khidmat lawaknye... macam mana Siti Nurhaliza kekal pada standardnya... macam mana NIng Baizura dengan keunikannya... macam mana Anita Sarawak dengan gaya diva dan topnya.... macam mana Aznil Hj Nawawi masih hangat di Akademi Fantasia walaupon sudah bersara dr program itu.. sebab dorang unik..... nak tau mcm ne.... tnye la dorang.....hehehe

hmmm.. takat nie dulu la baby kongsi tips2 nih.... c u at later post ok..

0 kiss Me: