CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 29, 2009

My Preferred Hairstyle (1)











Wednesday, January 28, 2009

Tag lagi

Ha... jawab tag lagi..... kali nie dr aishun.. huhuhu..

Pertama kena buat list nama9 orang.Sapa2 pon boleh kan.
  1. zakwan
  2. shima
  3. shazrul
  4. basikal_idaman
  5. ain putri
  6. [k]
  7. roy
  8. dboyz
  9. nice
soalan-soalan di bawah haruslah merujuk nama2 di atas.Aku nak bagi jawapan paling hampeh sekali...hahahaha.

1. How do u know 1 ?
kenal masa aku jadi fasilitator kat skolah dia..... mse tuh thun 2008.. awal thun.. dia form 5 (peserta) dan aku komiti dlm program fasilitator tuh..

2. What would you do if you never meet 2 ?

sedih la... mana mungkin aku akan dpt kawan sebaik dia.. yang slalu ade ngan aku ssh n senang.. i love u shima my gepren

3. What would you do if 3 and 4 dated you?

hahahaha.. macam kelakar jew.. aku no hal klu kuar ngan dorunk.. sbb dorang yg slalu ceriakan idop aku..... love u guyz.. aku nk gelak kuat2... bahan ckup2.. n gado puas2 ngan dorunk...

4. Would 5 and 6 make a good couple?
erkk.. agak memeranjatkan kalau ianya betul berlaku... hahaha.. sbb si no 5 tuh di mengorat kwn si 6... waahahah

5. Do you think 7 is attractive?

attractive.... yes... mmg dia ade cri2 untuk attract perhatian org.. aku sendri mangsa attractiveness dia..

6.Tell me something about 8?

Rusdi... suka mempoyokan diri (agak2 sbb nie muncik rusdi poyo - id ym)... hmmm dia garang, panas baran... tp dia friendly.. caring.. loving ... kalau korunk betul2 kenal dia... dia nie peramah orgnye.. x sombonk... dan dia nie kire pelindung kwn2..

7.What language does 2 speak?

Malay and English...tu je..

8. Who is 3 going out with?
entah la.. x dpt nk tengok jejak langkah shaz tuh.... biasa ngan kwn2 dia la...

9. How old is number 4?

2o for year 2009.. baya aku jer.. huuuhuh

10. how old is number 5?

20 tahun untuk thun 2009....

11.Who's 6 favourite singer?

[k] ??? haaa.. of course ADAM & KRU... dak nie mmg fanatik gilos ar ngan Adam & KRU.. smpai fesyen bju pon lebih kurang ajer.. huhuhu

12. 7?

aku x tau la aku blh percayakan dia ke tak... org yg ku syg.... caring.. manja.. dll

13. Is 8 single?
aah.. single.. spe2 nk buat dia calon menantu.. sila2 jemput...

14. What's 9 name last ?

hmmm.. entah.. wakakkaka.. no komen

15. Would you consider being a relationship with 1?

ermm.. entah la.. no komen.. kalau ade jodoh... aku x tolak..

16. Which school does 2 to go?

dak niey dok klang.. so.. area klang gakkk..

17. What do like about 3?

shazrulhakim... he is a nice buddy.. dia be everywhere i need him.. dia nie gilo2.. perangai blh masok aku.... blh kongsi citer ngan aku walau pe pon tajuknya.... dia ske membebel ngan aku.. psl mkn.. psl aktiviti aku..

My Giler Day

hmmm.. hari nie x ley tdow... uwaaaaaaaa.. apsal haa.... aku mgs2 ngan miyul.... then aku ckp aku nk tdo... tp xtdow2... then msg lg ngan dia kjp.. then ckp nk tdo.. tp x tdo2 gak... then msg ngan db..... ckp psl hi-tea kitorang... huhuu...

HI- TEA...

Pkol : 12 -4 pm
Tmpt : Safron Brasserie, Hotel Ancasa, KL
Bayaran : RM 12 seorang

bnde hi-tea nie dboyz dh rancang lme dh.. cuma asyik bertangguh ajer.. kalau x silap aku dh 2 kali tangguh.. x tau la pesal apew... DBOYZ.. tolong jawab ekkk.. huhuhu.. aku sebagai kawan... aku sokong je la event2 kwn2 aku kalau aku ade masa lapang n berduit.. huhu. kalau x de.. kim salam la eik.... mne mungkin org nk berjalan tnpa duet... gilor stress nnt weihh.. adeh..

ari nie aku ase aku giler kot......... aku ade kol unkel aku nie.. ye la.. dok syok ym ngah dia... skali sbb aku tbe2 sesak nafas.. so ingt nk g kedai blkg kjp.. beli coklat n mkn ubt... tp.. bila kedai tuh tutop.... x kesampaian la hajat dihati... balik tuh.. kaco ler dia balik.. byk kali. dia x respons...... ingtkn bz... so.. sbb kedit byk n gatal... aku pon kol la dia... hajat di hati klu dia dh tdo... x mo la kco..

My unkel : ellow ( suara garau)
Baby : ellow....eh u dh tdow eikk?
My unkel : aah... terlelap... sowi keyhh...
Baby : its ok.....gi la tdo
My unkel : td u kuar eik.. g mne?
Baby : yup... wanna buy coklats...
My unkel : ok..
Baby : hmmm nevermind... gi la tdo.. I love u (spontaneous)
My unkel : (surprised) haaa.....
Baby : erkk.. u tdo.. good nite sweet dreams... muuahhh (spontaneous)
My unkel : hey.. u don make me dream of tuttt
Baby : hahah... wut ever it is.. i still ur niece.. but sori.. i donno wut happen .. i just gilo... x tau wat i said...

waaa.. 2 kali aku merepek ngan unkel aku (for u guyz info... siapa unkel nie... biar lah rahsia.. bior sape pon yang ade kat fikiran korunk aku akan tetap menafikan).... adehh.. penyakit betol la malam nie.... sumer jd x kena.. wahaahaha..

hmmmmmm td borak ngan mirul.... kat ym... mcm2 la dok merepek.. wakakkaka.. sah aku byk makan kerepek. tu yg sdp sgt aku merepek.. huhuhuhu

Tuesday, January 20, 2009

Siti Nurhaliza


Almy Nadia & Fizz Fairuz

Nurul Syuhada Nurul Ain SPotLite

Fouziah Gous Pics & Fashion

Sari Yanti Pics & Fashion


Fara Fauzana Pics

Sweetnya Ekin

comeyl kn pic ekin bertudung..... skrg nie mmg tgh glamour fesyen tudung ekin nie...

I Love Erra Fazira

Rita Rudaini & Aidil Zafuan



Akhirnya pasangan sensasi Rita Rudaini dan pemain bolasepak Aidil Zafuan Abdul Radzak mengaku mereka sebenarnya sudah bernikah di Selatan Thailand, Februari lalu.

Pic Besday Siti ke-30

Dalam majlis sambutan hari jadi Siti yang ke-30 yang diadakan di kediaman mewah mereka di Bukit Antarabangsa, Kuala Lumpur pada 10 Januari lalu (hari ulang tahun Siti pada 11 Januari), Datuk K dan Siti turut menjelaskan isu yang hangat diperkatakan itu.






Pengetahuan Am yang Tak Berapa nak AM

1. Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi di kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.

2. Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem di sesetengah kawasan.

3. Kuih tat enak di makan. Tapi apabila kita makan lapan keping kuih tat, kita mungkin dituduh mencarut. Kalau tak percaya,cuba kira satu tat, dua tat, tiga tat, sampai lapan.

4. Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka. 'Laksa kedah' pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita 'laksa mana ni?'

5. Barbeque adalah makanan yang enak. Namun begitu 'babi queue' haram dimakan oleh orang Islam.

6. Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap 'cibai' kat depan orang tua-tua.

7. Membuat tahu sumbat sungguh meletihkan. Lebih letih lagi kalau orang lain hanya tahu nak sumbat je tahu sumbat dalam mulut.

8. Si Bosia dan Bojan dipandang hina oleh masyarakat. Namun begitu si Boroi yang makan duit rakyat mendapat sanjungan.

9. Bermain bola keranjang memang meletihkan. Bermain di ranjang juga boleh meletihkan.

10. Allahyarham P.Ramlee tak pernah dapat Lesen P sebab baru diperkenalkan. Penyanyi pop yeh yeh L.Ramli mungkin pernah dapat lesen L. Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah dapat lesen A sebab tak ada.

11. Ramai orang lelaki takut kalau-kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau-kalau mati esok.

Monday, January 19, 2009

Outing..... wif Erry Fc & Dak Kc ( 17 & 18.01.09)

semalam, 17 jan 09... baby pergi IStana Budaya.. sbb ade show kat sne... so.. pegi lar kan... majlis bermula pkol 9 malam... di hoskan oleh Erry Putra... ok lar tengok Erry Putra jadi emcee.. hehheeh.. banyak gak artis yang adew.. antaranya Anissa Amir, Erna, Shamini, Nick dan Band D7.. huhuhu.... acara mula dengan persembahan dari Band D7....diikuti dengan Anissa Amir... Shamini, Nick, Erna dan Erry Putra. dan diselang seli dengan persembahan tarian oleh penari Istana Budaya... memang besh,... ade lagu industan.... ade lagu cina... and paling best meraikan hari jadi Uncle Rosnan yang ke-37 tahun.

warung-warung makanan turut ade disana untuk santapan semua.... sambil berhibur... sambil makan... memang nikmat... ok.. back story pasal show.. mulanya Shajirry datang sekadar menonton persembahan teman-teman artis.... tapi lain pula jadi bila Erry meminta beliau berduet bersamanye.... haaa... Taring Shajirry masih berbisa apabila menyanyikan lagu popular kumpulannya dahulu betajuk Hadirlah Kasih bersama-sama Erry Putra... well lagu berhantu.. ramai ler tau...

selain Hadirlah Kasih... Erry turut nyanyi single nya bertajuk Izinkan Aku dan Cintaku.... Erry memang jarang nyanyi lagu Cintaku.. so... kira bertuah la budak2 yang ade kat sne smlm... huhuhuhuh.. artis2 lain pulak ade jugak nyanyi lagu mereka... ade yang nyanyi lagu industan.. huhuh.. beshhh weyhh.. seronok tengok gelagak org....

balik tuh... baby memang dh plan nk stay a nite kat umah Ain_putri (dak kc)... dia pon dah say ok.. so... layankan ajew... hehehe.. lagi pon abes pkol 11... lepak smpai nak dekat pkol 11.30... so... memang dia la dicari.. huhuh...

ari nie baby bangun pagi... kire pukol 8 lebih b dh bangun ar... padahal tdo pkol 3 lebih.. huhuh... bagun2 je.. aku dok kaco si ain tuh tdo... huhuhu.... ngeee.. liat tol budak tuh nk bangun.. bagun2 je dia on9... aku pon join skali la.. dok sblh dia.. huhuhuh.... chat ngan dak2 kc.. n dak2 room db.. huhuhu... pastu beskal ade kol.... ajak kuar...

aku ikut ain putri g UTM.... sbb dia nk print kat sne.... hohoho.. mentang2 akak kje UTM.. selamba je dia... ngeheheheh... aku join je... sbb aku pastu nk balik... beskal agaknya penat tunggu kat UKM tuh... dia turun KL.. n amik kitorang kat UTM... then gi Sri Petaling.. amik wanchai... n amik K kat bndr tasik selatan.... then makan dekat2 ngan umh si K....

then kitorang gi antar ain putri kat KTM serdang.... then g mines.. kat mines tuh mula2 g karaoke... haaaa.. kali nie tgk K be himself.. xde cover2.... huhuhuuhu... dia sukew sgt dpt nyanyi lagu KRU .. wahahahaa... hamikkk... sebijik ko.. then... kebetulan ade pool.... so.. kitorang nk ler main pool... K lak try nk main... so... bg la dia main... wahahahha.. kalau nk tau.... K sekali dia tembak bola n masok lubang..... dia blh lari gi hujung dinding n lompat.. shukew dia.. aku, beskal n wanchai dok terkejut je tgk gelagak dia... abes jd bahan gelak kitorang.. akak yg jge kaunter tuh pon sme gelak.. huhuhuhu

dari mines.. kitorang anto K.... then anta wanchai... lastly anta aku balik kolej.... besh giler ari nie.. xpnh2 aku gelak terbahak2 x de cover2... nie la kali pertama... pas ni nk gelak lg..


Sedalamnya Cinta (tagged)

adoii.. memang ler aku rajin buat tagged nie.. tapi bile kawan aku si basikal_idaman nye tagged nie aku ase pelik polak.. adehhh.. x pnh aku kne tagged psl lagu.. adoii....hmmm.. x pe la.. aku try wat... kalau pelik or laen mcm je bunyik.. korunk diam je ekk.. wakakakka

Mende alah nie Basikal_idaman yang suh buat.... dia ley letak nama aku atas skali tu di tagged... huhh...

Caranya camnie..

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle...
2. For each question, press the next button to get your answer...
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN, NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS...
4. Put any comments in brackets after the song name...
5. Put this on your blog...


haaa..lebey kurang cam2 la..but the quest in english but aku mukak playlist bm.. So lantak ko la.. hahahhaaaaaa

1. Q: If someone says, "Is this okay?"
-----> disturbia (yeahh.. im gone crazy rite now..... wahahaha...entah ler.... korunk pikir ler sendri ekk)

2. Q: How would you describe yourself?
-----> hanya kau yang mampu ( adehh... baca lirik dia weyhh... then korunk tau ler... aku nie giler tentang cinta)

3. Q: What do you like in a guy/girl?
-----> demi cinta suci... (kan aku dh ckp aku nie giler psl cinta.. mesti la cinta weiiyhh)


4. Q: How do you feel today?
-----> tanpa ( resah yang ku ubat dalam kata melukiskan kesunyian tnpa engakau aku x mengerti... adehh lirik pertama nie dh buktikan aku....boring tnpa si dia kat sisi... tanpa cintamu aku resah.. tanpa kasihmu aku hampa... tanpa diriku mati.......)

5. Q: What is your life's purpose?
-----> cinta antara kita ( erkk... pesal sumer lagu psl cinta nie.. adehh laaaa,..)

6. Q: What is your motto?
-----> sangsi asmara ( entah bila bermula cinta yang tak sangka mungkin terlalu lama sangsi asmara terpedaya.... berlalu la masa tak sanggup ku menanti gelora dijiwa tak siapa mengerti.... wakakaaa... no komen babe)

7. Q: What do your friends think of you?
-----> makhluk Tuhan paling sexy ( wakakaka.. lawak tol la... apsal lagu nie lak muncul.. sexy ke weiiyyhh???"

8. Q: What do you think of your parents
-----> bila cinta (erk... entah.. baca je la lirik dia.. ku mmpi pandu kapal angkasa rentas galaksi cari cinta.. ramai wira super yang ku kenal gagah dan perkasa hebat dari nyata...)

9. Q: What do you think about very often?
-----> untuk selamanya ( hmm.... lagu cinta & perhubungan.... cinta la kot.. adehhhhh)

10. Q: What is 2+2?
-----> perlu kamu (hmmm.. pe ekk nk komen.. x tau laa)

11. Q: What do you think of your best friends?
-----> cintamu ( cintamu.. yang ku rasa walau tak terucap semakin dalam... cintamu telah terukir di batas cintaku selamanya....... I LOVE MY FWENZ 4 EVER)

12. Q: What do you think of the person you like?
-----> mengapa (mengapa kau pergi. mengapa kau kecewakan mngapa kau hancuri mngapa kau meghinakan.. menga kau sakiti mangapa kau melukakan mengapa kau memberi.. mngapa kau melupakan. mengapa akhiri.. mengapa memulakan dgn getaran jiwa ku kemutakan pertanyaan.....org yg aku syg slalu ilang... mungkin lagu nie kot sesuai....)

13. Q: What is your life?
-----> bayangan gurauan ( mgkin sbb aku ske bergurau kot... well kalau korunk dh kenal aku... may be korunk tau)

14. Q: What do you want to be when you grow up?
-----> time after time (erk... uwaaaaa... apew nie...)

15. Q: What do you think of when you see the person you like
-----> My all ( i give my all to have just 1 more nite with u i risk my life to feel ur body next to mine coz i cant go on... leaving in the memory of ur soul..ii give my all for ur love tonite.... adesss.... korunk jgn pikir bkn2 weyhhh)

16. Q: What will you dance to at your wedding?
-----> cinta remaja (wakakakaka.. ape ni... adoii... cam x kena jer)

17. Q: What will they play at your funeral?
-----> tak tercapai akalmu (mesti korunk x percaya kalau aku mati kn??)

18. Q: What is your hobby/interest?
-----> aku cinta padamu (aku obses of love beb...........)

19. Q: What is your biggest fear?
-----> tentang bulan (hmmm.. bulan..??? )

20. Q: What is your biggest secret?
-----> asmara ( ooo... begini rasanya hati aku sengsara mengingat dia hatiku luka kerna tergoda oleh cinta... wakakakakak... nie soklan maut nie weyhhhh)

21. Q: What do you think of your friends
-----> nafas cahaya ( sepenuh bintang ada sana manakan cahaya... jawab la pemuja jika benar engkau cinta tanpa berkerana bisikkan lah buat buatku jika terbukti rindu... think it fwenz..)

22. Q: What will you post this as?
-----> Sedalamnya cinta (waakkakaka.... tau ler aku giler cinta. cam perli je aii)

p/s : sumer lagu nie lam playlist aku bertajuk : KARAOKE.. Hahhahaaa...n Aku xtipu woii.. Lantak ar ko nak caye o x....ho3....Tapi kalo tgk lek..cam banyak kan lagu 2 kuar dengan btol n jayanya time soklan mangkok nie? Hahhahahaaa.. kebetulan woiii...

hmm.. aku x de la nak tuding pada korunk tuk buat taq nie... tp try ler.. besh weiyhh... tapi pada budak2 kat bawha nie.. memang kena buat

  1. hemo-hemo
  2. ain_putri
  3. sarah90
  4. suri

Saturday, January 17, 2009

Petua Rambur Bersinar

* Menggunting Hujung Rambut

Menggunting hujung rambut secara teratur adalah salah satu cara untuk memiliki rambut yang sihat. Menggunting hujung rambut sekurang-kurangnya enam hingga lapan minggu sekali akan menjadikan

rambut kelihatan segar dan bermaya. namun,jika rambut anda tidak sihat di sebabkan oleh pewarnaan

atau terkena klorin kerana aktiviti berenang anda bolehlah menggunting dengan lebih kerap.

* Rambut Segera Bersinar

Anda sedang terburu-buru menuju ke acara penting tetapi rambut kelihatan kusam? Berikansentuhan dengan produk-produk yang menjadikan rambut anda lebih halus dan berkilau. Gunakan produk pengilat rambut. Sapukan sedikit pada sikat lalu sisir di bahagian luar rambut.

* Berikan Perlindungan

Sebaiknya lindungi rambut anda daripada kepanasan pengering rambut yang berlebihan. Jika sukar melakukannya, gunakan produk yang bersifat melindungi daripada kepanasan contohnya syampu dan perapi khusus untuk rambut yang diwarnakan.

* Panas Minimum

Keadaan rambut yang kering akan menjadikan rambut kelihatan kusam serta pecah-pecah. Oleh itu, apabila anda menggunakan blow dryer pasanglah nozzle di hujung pengering rambut atau boleh menggunakan kepanasan yang minimum.

* Cuci Rambut Dengan Air Hangat

Sewaktu mencuci rambut, gunakan air hangat seterusnya bilas dengan air sejuk. Kutikel rambut akan tertutup menyebabkan cahaya terpantul pada rambut.

Petua Melebatkan Rambut



Petua Melebatkan Rambut


Bahan-bahan

2 sudu besar minyak zaitun

2 sudu besar minyak bijan

2biji telur

2 sudu besar santan asli

2 sudu besar minyak kelapa

Cara

  1. Kisar semua ramuan dengan alat pengisar kelajuan sederhana selama lebih kurang 30 saat, ramuan akan berbuih keran aterdapat telur.
  2. Ketika mandi selepas membersihkan rambut dgn syampu, sapu rata ramuan tadi dan urutkan keseluruh kulit kepala.
  3. Biarkan selama 5 minit sebelum membilas bersih sebaiknya mengguna air suam.

Petua melebatkan rambut ini bolehlah diamalkan setiap hari. Ramuan yang disediakan ini tahan selama lebih kurang 5 hari jika disimpan di dalam peti sejuk.

Tips Memakai Perfume



* SEmburkan Perfume anda sebelum memakai baju. Perfume seharusnya disemburkan pada badan yang lembab dan bukan pada baju.
* Semburkan pada bahagian tubuh yang bernadi iaitu kawasan pergelangan tangan, leher, bahagian dalam siku, bahagian pelipat lutut dan bahagian tengah antara dua buku lali kaki.
* Boleh juga cuba sembur wangian dari atas dan lalu di atasnya. cara ini boleh menguatkan lagi bauan anda.

Friday, January 16, 2009

Aku Kan Abang

Suatu hari azman dan isterinya pulang dari kerja seperti biasa... Tapi ada sesuatu yang luar biasa berlaku pada hari itu. Cuaca panas menjadi lebih panas buat azman kerana tersekat didalam trafic jam

Azman " Ish!, geram betul aku. Jalan tidak pernah sesesak ini, kenape pula sesak hari ni" Isteri " Sabarlah abang, mungkin kerja-kerja pembaikan jalan sedang dijalankan, tak pun ada kemalangan ke". Dengan perasaan marah Azman berkata " Sabar!, Sabar!,Sabar! , itu ajelah yang awak tau". Kenderaan dihadapan masih tidak bergerak. Malah orang ramai makin ramai berkumpul. Azman " Ini tak boleh jadi nie. Aku mesti buat sesuatu" Azman keluar dari keretanya dan berjalan menuju ke arah orang ramai dan bertanya apa yang berlaku. Ada accident la encik. kata sorg mat rempit. Lalu Azman pun menjerit " Tepi, tepi. Aku abang dia!. Tepiiiii,Akuuuu abanggggggg diaaaaaaaaaaaaa! Orang ramai yang berkumpul mula bergerak memberi laluan sambil berpandang sesama sendiri dengan penuh persoalan. Dalam hati azman berbangga dan berkata "menjadi juga idea aku ni" Tetapi apabila menghampiri kawasan berkenaan alangkah terkejutnya azman matanya bulat bagai nak terkeluar apabila dia melihat keadaan adiknya yang kemalangan itu...

Azman meratap sambil menutup muka dengan tapak tangannya Dalam hati dia berkata Oh! malu semalu malunya aku kerana adikku seekor monyet!!!!!! !

Erti Sebuah Nama

Seorang anak bertanya pada ayahnya.
Anak : Ayah..kenapa nama kita selalu dikaitkan dengan sesuatu kejadian yang berlaku?
Ayah: Iya..seperti kakakmu si mawar merah, ibumu sebelum melahirkan kakakmu meminta bunga mawar yang berwarna merah. Abangmu juga si kambing putih..Ibumu minta daging kambing yang berbulu putih. Mengertikah kamu kondom bocor?

Suka Menyampuk

> > > > >Satu hari ketika baru saja tiba dr kuantan, aku
> > > > >singgah sekejap di KlCC.Aku ada something utk dibeli.
> > > > >Ketika aku sedang melihat brg dikedai,tiba-tiba perut aku
> > > > >terasa memulas.Apalagi aku pun terus bergegas ke
> > > > >tandas kat level tu.Masuk saja kat situ,aku tengok
> > > > >ada 3 bilik air.Satu tu bertutup,so aku pegi yg
> > > > >disebelahnya.
> > > > >Baru saja aku duduk,aku terdengar suara dari sebelah
> > > > >"Haa,camna sekarang ?"
> > > > >Aku pun bukan suka nak berbual ngan org yg aku tak kenal
> > > > >kat tandas tu.Ntah camna,akhirnya aku balas juga "Ok gak ler"
> > > > >Kemudian suara tu bertanya lagi "Ko nak gi mana ni??"
> > > > >Iskk..Aku mula rasa musykil skit..tapi aku kata "Aku
> > > > >nak balik,singgah sini nak beli brg sikit"
> > > > >Lepas suara tu bertanya lagi "Bila ko nak gerak ni??"
> > > > >Aku selamba jer kata "Lepas aku sudah ni,abis beli aku
> > > > >chow la".
> > > > >
> > > > >Kemudian aku terdengar lagi suara org sebelah tu berkata
> > > > >"Hei,aku call balik ko lepas nilah,tiap kali aku tanya
> > > > >soalan kat ko, mamat bodo sebelah aku ni asyik jawap jer!!!
> > > > >
> > > > >Moral: jangan menyampuk time orang bercakap...

Suami Terbaik??

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab
eklusive lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba
kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki
menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . "
Hello?
"Abang, nie sayang nie,"
"emmm . . "
"Abang masih ada di kelab lagi ke?"
"iya."
"sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab
abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru . . cantik bang, Boleh
ke sayang beli?a33;
"Berapa harga nya?"
"Cuma $1500.00 aje"
"O.K, belilah kalau memang awak dah suka sangat"
"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di
Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2001 . Sayang suka
kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia
setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan
BMW yang kita beli tahun lepas tu "
a33; Berapa harga yang dia bagi?"
"Cuma $280,000 ... "
"O.k tapi pastikan harga tu dah on the road."
"Great!, before we hang up, ada satu perkara lagi... "
"Apa?"
"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang
dan... .pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat
tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu . . . sekarang nie untuk
dijual.Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada
taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan
bang. . "
" Berapa harga yang mereka minta?"
" Cuma $740,000... o.k kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita
boleh cover harga tu. . ."
"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi
cuba dapatkan harga $700,000. OK?"
"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I
Love You !!!"
"Bye... I Love you to . . "
Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil
mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada
dalam bilik tersebut: "ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA?

The Scariest Flight

The flight 000 was going to Tehran from London. When it gets close to
Tehran it starts having some kind of trouble. The pilot contacts the air tower at Tehran airport and asks for help:

"Tehran, this Captain Smith, flight 000, do you read me?"
"Felight 000, dis iz Tehran felight contorol, go ahead"
"Tehran, this is flight 000, we have a problem"
"Dis iz Tehran, vat kind of peroblem?"
"This is flight 000, we have lost power to our engines, please advise"
"Dis iz Tehran, I reed you, peleez check some sings for me, ok?"
"This is flight 000, go ahead"
"Dis iz Tehran, can you get emerzency pover to your enzines?"
"This is flight 000, negative, no power is available"
"Dis iz Tehran, can you peleez bering your altitutde to 20,000 feet?"
"This is flight 000, negative, our wing controls do not respond"
"Dis iz Tehran, can you peleez see if you can lover your veels?"
"This is flight 000, negative, landing gears are stuck"
"Dis iz Tehran, vould you pleeze repeet theez vords after me"
"This is flight 000, go ahead"
"Dis iz Tehran, repeet theez words peleez:
ASH'HADO ANNA LA ILAHA ELLALLAH VA ASH'HADO ANNA MOHAMMADAN RASUL ALLAH"

Tips Mekap (1)

KULIT PUTIH

Jika kamu memiliki kulit y putih, tiada apa y perlu drisaukan untuk tmpil mnyerlah. Warna2 y ceria & terang amat sesuai untuk kamu baik dari segi pmilihan pkaian @ solekan


MONTEL YANG RENDAH

Cuba kebaya pendek @ kurung kedah.dankan dgn aksesori y xbegitu sarat kerana ianya akn mnenggelamkan dirimu.Solekan pula, warna2 y ceria sperti hijau & oren spaya dpt mnyerlahkn wjahmu y "cute".

SI TINGGI LAMPAI

utk montel y tinggi lmpai pula, terglong dlm individu y bertuah krana mmpu membawakn pelbagai jnis gaya & warna dlmpmilihan pkaian @ fesyen. Lebih sesuai jika kamu memakai baju y mempunyai motif bunga & corak y agak besar agar kamu nmpak lebih mnarik & cntik. Solekan, tidak mempunyai sebarang masalah untuk tampak berseri.

BERTUBUH BESAR

Tidak slah sesekali kamu menggayakan bju warna terang. Perlu pastikan pmilihan corak pada baju itu sebaiknya xtlalu over agar kamu xnmpak klakar nnt.Seelok-eloknya plihlah kain y berwarna gelap spaya dpt membri ilusi tbuh y lbih langsing.


BERKULIT GELAP

Untuk si hitam manis, hindari warna2 bju y gelap & kusam sperti hitam & coklat gelap. Cubalah warna2 sperti biru & ungu muda agar kamu nmpak lbih anggun.Pastikan juga baju mu itu nnti xdpenuhi mnik @ 'sequine' y membuatkn kmu nmpak srat. Penggunaan warna blusher y bersesuaian jga trut akn mnyerlahkn wjahmu y gelap. Plihlah warna merah muda & xtelalu terang @ gelap.

Anugerah Juara Lagu 23 (2008)

Hmmm.. sekarang masih hangat dengan bahang Anugerah Juara Lagu ke- 23 yang akan berlangsung secara ekslusif di Stadium Putra Bukit Jalil pada 18 Januari 2009. Pertandingan ini akan menampilkan 14 buah lagu yang di persembahkan 13 orang penyanyi solo dan berkumpul dalam 3 kategori berbeza iaitu Pop Rock, Etnik Kreatif dan Balada bagi merebut gelaran Juara Lagu.

Seperti yang kita tahu... setiap tahun Anugerah Juara Lagu menampilkan tema yang tersendiri dan pada kali ni anugerah berprestij ini bertemakan ILUMINASI MUZIK..... ia menerapkan sinaran serta cahaya berterusan yang pastinya akan memberikan impak bukan sahaja kepada persembahan finalis malah untuk majlis secara keseluruhan sepanjang ia berlangsung.

Kamu boleh menonton acara ini bukan sahaja menerusi kaca tv tetapi juga secara online dengan melayari laman web rasmi tv3 iaitu http://www.tv3.com.my/ selain berpeluang mendapatkan cerita-cerita eksklusif di sebalik tabir AJL 23 menerusi http://www.gua.com.my/. Namun jika tidak berpeluang menonton tetapi tetap tidak ingin melepaskan peluang untuk menikmati kemeriahan malam tersebut, kamu juga boleh mendengar menerusi HOT. FM yang turut akan diadakan di Bukit Jalil bermula jam 4.30 petang.

Persembahan Pada Malam Tersebut


Persembahan 1
Tajuk Lagu:Bukan Di Sini
Nyanyian: Kumpulan Sofaz
Komposer/Lirik: Zimi & Ameer Sofaz/One
Kategori: Pop Rock

Persembahan 2
Tajuk Lagu: Dusta Berkalang
Nyanyian: Aiman
Komposer/Lirik: Hafiz Hamidun/Ahmad Fedtri Yahya
Kategori: Etnik Kreatif

Persembahan 3
Tajuk Lagu: Lagu Kita
Nyanyian: Aizat
Komposer/Lirik: Aizat
Kategori: Balada

Persembahan 4
Tajuk Lagu: Cuba
Nyanyian: Faizal Tahir
Komposer/Lirik: Audi Mok/Faizal Tahir
Kategori: Balada

Persembahan 5
Tajuk Lagu: Yang Pernah
Nyanyian: Estranged
Komposer/Lirik: Estranged
Kategori: Pop Rock

Persembahan 6
Tajuk Lagu: Bila Naik Saksi
Nyanyian: Spider
Komposer/Lirik: Tam (spider)/Loloq
Kategori: Balada

Persembahan 7
Tajuk Lagu: Doa Dalam Lagu
Nyanyian: Zahid& Heliza
Komposer/Lirik: Ajai/Loloq
Kategori: Etnik Kreatif

Persembahan 8
Tajuk Lagu: Sampai Syurga
Nyanyian: Faizal Tahir
Komposer/Lirik: Audi Mok/Faizal Tahir
Kategori: Balada

Persembahan 9
Tajuk Lagu: Cuba
Nyanyian: Faizal Tahir
Komposer/Lirik: Audi Mok/
Kategori: Balada

Persembahan 10
Tajuk lagu: Aku Stacy
Nyanyian: Stacy
Komposer/Lirik: Intan Norul Azlin/Intan Norul Azlin Layla Ismail
Kategori: Pop Rock

Persembahan 11
Tajuk Lagu: Dingin
Nyanyian: Ziana Zain
Komposer/Lirik: Azlan Abu Hassan/Azalea
Kategori: Balada

Persembahan 12
Tajuk Lagu: Kalis Rindu
Nyanyian: Elyana
Komposer/Lirik: Aidit Alfian/ Ad Samad
Kategori: Pop Rock

Persembahan 13
Tajuk Lagu: Persoalan Cinta
Nyanyian: Farawahida
Komposer/Lirik: Julfekar/Ku Seman/Izza Rosley
Kategori: Etnik Kreatif

Persembahan 14
Tajuk Lagu: Lagu Untukmu
Nyanyian: Meet Uncle Hussein
Komposer/Lirik: Taja,tass, Lan/Taja, Tass
Kategori: Pop Rock

Antara Hadah yang Ditawarkan....


Juara lagu ke 22
Trofi & wang tunai berjumlah RM25,000

Juara Etnik Kreatif
Trofi & Wang Tunai RM12,000

Juara Balada
Trofi & Wang Tunai RM12,000

Juara Pop Rock
Trofi & Wang Tunai RM12,000

Persembahan Terbaik
Trofi & Wang Tunai RM10,000

Vokal Terbaik
Trofi & Wang Tunai RM10,000

Semestinya acara yang dihoskan oleh FAIZAL ISMAIL dan ALLY ISKANDAR akan menjadi antara lipatan sejarah yang paling manis dalam `sejarah Anugerah Juara Lagu..

Rihanna Live In Kuala Lumpur



uwaaaaa... nak pegi...... hmmm... Rihanna I LOVE U... baby memang minat penyanyi yang sorang nie.. lagu2 dia memang beshhh.. kalau ade kesempatan nanti.. baby nak ler pegi tgk Show dia nie... al-maklum la.. bkn senang dia nk turun Malaysia... show dia pon ssh nak g.. so.. tak salah kan sesekali menggedikkan diri tengok Super Show dari Rihanna nie....hehehe..

Tips Dalam Dunia Glamour

Hari tuh baby ade la contact ngan few kawan2 artis... sje je la tnye dan mintak pendapat pasal dunia hiburan nie..... al maklum je la baby pon memang minat dan memang ade kaitan ngan bidang hiburan nie... sje je la sok sek dengan dorang... bual2 kosong....

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan.. kne ade pakej... kalau takat cantek.. tp bakat tadek.... x guna... memang ler mula2 org tengok muka tuh lawa boleh buat berlakon... ye la.. muka tuh aset dalam lakonan... tp kalau shoot 300 tape habes kat kau sorang utk 1 scene... bankrup ler production house tuh... tu kalau berlakon la.. kalau nyanyi.. muka cantik tp suara xde.. takot dorang baling kasut polak... so... kalau muka cantik.. better jd model.... tp.. baby lom sok sek ngan aleeza kaseem lagi la psl modelling...

kata mereka.... kalau nak masok dunia hiburan.. kena pandai bawak diri.... tak boley sombong... pandai jaga maruah.. almaklum je la.. kamu tuh public figure.. jalan sana sini.. ade je orang nampak.. ko makan roti canai kat kedai mamak pon ade orang pandang.. pastu jangan cari musuh.. kang ade masuk paper... masuk court la... itu la ini la... orang cakap mencapap or cari publisiti murahan.... adoii.. x suka aku..

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan... kne kuat sabar & jgn cepat melenting.... kita kena paha.. kite x boleh nak puaskan hati semua orang... so.. mestilah adew cite2 dari mulut2 jahat yang kutuk ko.. maki ko... lagi teruk fitnah ko... time ni la ko kne banyak sabar.. takkan setiap kali ko kne maki sikit ko buat press conferens... adoiii... pe kes la tuh...

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan... kne berkorban.. haaaa... nie ase nye ramai yang tau... hmmm.. adat la kalau dh jadi milik umum... semua dorang nak tau... sampai hal dalam baju pon sebok je nak tau... sebelum kawin.. mula gosip org sana.. gosip org sini... bila bercinta... dok sebok nak tau dating kat mne.. sebok nak tau bila nak kawen.. spe designer.. spe wedding planner... hantaran bape... bila dah kawen.. honeymoon kat mne... bila nak mengandung... dan bla3.... bende2 biasa.. kne bijak layan stress dek soklan cepu mas niyh...

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan.... jangan sombonk ngan orang.... bende nie yang baby nak tekankan pada korunk2 yang gatal nk jadi pemes + popular.... kita kena ingt hidop ni macam roda... x de la selamanya ko dok atas... nnt de masa ko jatuh gak... so... kalau dh pemes tuh jangan ler sombonk2 ngan org sekeliling... kalau berani sombonk.. buat lah... kalau nak ranapkan idopn mse depan ko lar... ko blm kena bisa penangan org umum lagi... tapi baby respect Farah AF2... org belom tegur dia.. dia dh tegur dlu... tuh maknanye peramah.... hehehehe..

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan... Kena tahan penat.... kerja.. mne de yang x memenatkan badan.. sama la ngan kerja biasa pon.... tp... jadi artis ni kerja bukan tentu masa.. kalau ade show... pergi la.. orang kata selagi ade orang mahu... kalau dh tak mahu.. korang polak kejar2 dorang....hehehee...

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan... kne unik.... haaa.. bende nie leyh tengok mcm mne Chef Wan boley berjaya dan antara orang yang ade nama... nacam mana Mawi boleh jadi begitu World....macam mana Saiful Apek masih diperlukan sampai sekarang... macam mana Nabil Raja Lawak 2 dikejar2 syarikat yang inginkan khidmat lawaknye... macam mana Siti Nurhaliza kekal pada standardnya... macam mana NIng Baizura dengan keunikannya... macam mana Anita Sarawak dengan gaya diva dan topnya.... macam mana Aznil Hj Nawawi masih hangat di Akademi Fantasia walaupon sudah bersara dr program itu.. sebab dorang unik..... nak tau mcm ne.... tnye la dorang.....hehehe

hmmm.. takat nie dulu la baby kongsi tips2 nih.... c u at later post ok..

Program Reality

Tadi baby ade ternampak iklan Ujibakat Akademi Fantasia Musim Baru... yang bermula pada minggu ni di Bukit Jalil.... hmmmm rasanya semua dah tau akan aura dan kehangatan Akademi Fantasia.. sebuah rancangan realiti yang menyerlahkan bakat dalam seni nyanyian yang menggunakan khidmat pesanan ringkas sebagai penentu naseb para pelajarnya...

sebenarnya bukan nak sentuh akademi fantasia sahaja... tp kalau kita lihat sekarang pelbagai program realiti yang muncul di kaca televisyen bagai cendawan tumbuh.. antaranya One In A Million (OIAM), My starz LG, Mentor, Sehati Berdansa, So You Think You Can Dance, Malaysian Idol dan lain2.... ape sebenar motif bnde2 ni? sekadar hiburan?? atau ade maksud disebalik nya.... baby pon tak tahu...

Hmmm...kebanyakan program diadili dengan undian Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) penonton sahaja.. cukup profesional ke mereka? maksud baby.. cukup prfesional ke orang awam yang yang mengundi untuk mengadili para peserta?... tau ke mereka tentang perkara2 berkaitan dengan bidang nyanyian.? biasa yang kita dengar.. mereka akan mengundi ikut pada paras rupa... kenapa tak orang2 profesional yang mengadili bintang2 tersebut...... mereka layak dan cukup profesional untuk mengadili.. kerana mereka ade kelulusan dan pakar dlm bidang tersebut.. hmmm.. mungkin ade sebab...

Bintang "Mee Segera" ?? Itu adalah antara gelaran yang dikenakan pada bintang2 yang lahir dari program realiti... Kenapa eik??? ye la... dalam hanya beberapa bulan.. nama mereka gah disebut2 peminat.. ade yang terus jd Bintang Popular.. Opss... Sori Mawi.. I x kutuk U... Tp... cuba korang pikir... 1 program aje dh ade 12 orang bintang untuk 1 musim... cuba korang tambah dengan program lain... campur lagi ngan musim2 yang ade... tak ke ini satu lambakan pada industri seni... boleh ke dorang bersaing???

Popular macam Goreng Pisang??? ni satu lagi istilah untuk bintang2 program realiti... popular sekadar sekejap.. lepas tuh dah x boleyh cari makan lagi... lepas habis program.. terus x de berita tentang bintang2 ni... kalau yang kekal lama tuh.. slalunya ade la gosip atau kontroversi yang dorang buat.... nak kata tak ade peminat... tak jugak.. ye lah masing2 blh nampak betapa banyaknye peminat mereka semasa program berlangsung.. ade pulak peminat yang bergaduh gara2 menangkan peserta tersebut...

hmmmmmm... apa2 pon.. kalau korunk masih ade hati nak join program2 realiti.. go ahead... have fun.. tapi buat perancangan dan stategi selepas habis program supaya sentiasa diingati.. dan matlamat korunk tercapai.. CHAYOK !!! & ALL THE BEST !!!

Thursday, January 15, 2009

Realiti Dunia Hiburan

Hari tuh baby ade la contact ngan few kawan2 artis... sje je la tnye dan mintak pendapat pasal dunia hiburan nie..... al maklum je la baby pon memang minat dan memang ade kaitan ngan bidang hiburan nie... sje je la sok sek dengan dorang... bual2 kosong....

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan.. kne ade pakej... kalau takat cantek.. tp bakat tadek.... x guna... memang ler mula2 org tengok muka tuh lawa boleh buat berlakon... ye la.. muka tuh aset dalam lakonan... tp kalau shoot 300 tape habes kat kau sorang utk 1 scene... bankrup ler production house tuh... tu kalau berlakon la.. kalau nyanyi.. muka cantik tp suara xde.. takot dorang baling kasut polak... so... kalau muka cantik.. better jd model.... tp.. baby lom sok sek ngan aleeza kaseem lagi la psl modelling...

kata mereka.... kalau nak masok dunia hiburan.. kena pandai bawak diri.... tak boley sombong... pandai jaga maruah.. almaklum je la.. kamu tuh public figure.. jalan sana sini.. ade je orang nampak.. ko makan roti canai kat kedai mamak pon ade orang pandang.. pastu jangan cari musuh.. kang ade masuk paper... masuk court la... itu la ini la... orang cakap mencapap or cari publisiti murahan.... adoii.. x suka aku..

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan... kne kuat sabar & jgn cepat melenting.... kita kena paha.. kite x boleh nak puaskan hati semua orang... so.. mestilah adew cite2 dari mulut2 jahat yang kutuk ko.. maki ko... lagi teruk fitnah ko... time ni la ko kne banyak sabar.. takkan setiap kali ko kne maki sikit ko buat press conferens... adoiii... pe kes la tuh...

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan... kne berkorban.. haaaa... nie ase nye ramai yang tau... hmmm.. adat la kalau dh jadi milik umum... semua dorang nak tau... sampai hal dalam baju pon sebok je nak tau... sebelum kawin.. mula gosip org sana.. gosip org sini... bila bercinta... dok sebok nak tau dating kat mne.. sebok nak tau bila nak kawen.. spe designer.. spe wedding planner... hantaran bape... bila dah kawen.. honeymoon kat mne... bila nak mengandung... dan bla3.... bende2 biasa.. kne bijak layan stress dek soklan cepu mas niyh...

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan.... jangan sombonk ngan orang.... bende nie yang baby nak tekankan pada korunk2 yang gatal nk jadi pemes + popular.... kita kena ingt hidop ni macam roda... x de la selamanya ko dok atas... nnt de masa ko jatuh gak... so... kalau dh pemes tuh jangan ler sombonk2 ngan org sekeliling... kalau berani sombonk.. buat lah... kalau nak ranapkan idopn mse depan ko lar... ko blm kena bisa penangan org umum lagi... tapi baby respect Farah AF2... org belom tegur dia.. dia dh tegur dlu... tuh maknanye peramah.... hehehehe..

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan... Kena tahan penat.... kerja.. mne de yang x memenatkan badan.. sama la ngan kerja biasa pon.... tp... jadi artis ni kerja bukan tentu masa.. kalau ade show... pergi la.. orang kata selagi ade orang mahu... kalau dh tak mahu.. korang polak kejar2 dorang....hehehee...

kata mereka... kalau nak masok dunia hiburan... kne unik.... haaa.. bende nie leyh tengok mcm mne Chef Wan boley berjaya dan antara orang yang ade nama... nacam mana Mawi boleh jadi begitu World....macam mana Saiful Apek masih diperlukan sampai sekarang... macam mana Nabil Raja Lawak 2 dikejar2 syarikat yang inginkan khidmat lawaknye... macam mana Siti Nurhaliza kekal pada standardnya... macam mana NIng Baizura dengan keunikannya... macam mana Anita Sarawak dengan gaya diva dan topnya.... macam mana Aznil Hj Nawawi masih hangat di Akademi Fantasia walaupon sudah bersara dr program itu.. sebab dorang unik..... nak tau mcm ne.... tnye la dorang.....hehehe

hmmm.. takat nie dulu la baby kongsi tips2 nih.... c u at later post ok..

Wednesday, January 14, 2009

10 Pilihan MStar : Personaliti Paling Menyerlah

Pilihan mStar: 10 personaliti paling menyerlah 2008

PENCAPAIAN personaliti/selebriti yang disenaraikan di bawah sepanjang tahun 2008 mencatat sejarahnya tersendiri.

Pemilihan dibuat bukan atas dasar populariti semata-mata tetapi disebabkan kejayaan karier, bakat dan peribadi yang boleh dijadikan contoh. Juga atas faktor 'news value' yang dibawa oleh personaliti terbabit.

Ada antara mereka yang berjaya menukarkan situasi negatif kepada positif. Ada yang berjaya membuktikan tekanan atau desakan tidak menjejaskan karier. Semua yang tersenarai mempunyai semanjat juang yang tinggi.

Pilihan mStar dibuat atas kapasiti setiap individu, kredibiliti mereka dalam dunia masing-masing dan sejauh mana impak dan inspirasi yang dibawa oleh personaliti ini.

NABIL

Nabil menjadi rebutan semua stesen TV kerana lawaknya yang original.

Raja Lawak musim kedua ini begitu menyerlah sekali bintangnya. Tidak seperti Mawi yang memilih Maestro untuk menguruskan kerjayanya, Nabil sanggup mengambil risiko mengurus kariernya sendiri.

Ternyata pulangannya lebih lumayan dan hasilnya, Nabil menjadi rebutan kesemua TV stesen.

Yang menariknya, bintang kelahiran program Astro ini bukan milik Astro secara eksklusif. Ini dibuat atas pilihan Nabil sendiri yang tidak mahu terikat terlalu cepat dan bebas membuat pilihan.

'Siapa cepat dia dapat' - begitulah agaknya cara Nabil melobi dirinya yang semakin laris di pasaran.

Nabil pandai bergaul dan mempunyai hubungan baik dengan pihak media membuat Nabil disenangi dan beritanya sering mendapat tempat.

Daripada budak despatch yang tidak dikenali, kini namanya meniti di setiap bibir. Nabil juga sering dilabelkan sebagai pengganti Saiful Apek yang memegang takhta sebagai pelawak nombor satu negara.

Meskipun Nabil merupakan bintang kelahiran Astro, tetapi rezekinya lebih menyerlah di rangkaian saluran Media Prima Berhad (MPB) apabila menjadi salah seorang pengacara rancangan hiburan sensasi, Melodi.

Untuk tahun 2009, wajah komik Nabil akan dapat ditonton oleh para peminat setia beberapa rancangan di TV3 dan TV9.

Bagi saluran TV3, Nabil akan muncul bersama Raja Azura menerusi rancangan Ewah-Ewah, manakala di TV9 pula dalam rancangan kanak-kanak, Pondok Pondok.

MAWI

Benarkah populariti Mawi semakin pudar? Hanya masa akan menentukan....

Kejayaan Mawi adalah kejayaan Maestro juga dan begitulah sebaliknya. Pihak pengurusan Maestro bijak menyusun strategi untuk anak emasnya Mawi.

Dari berita kediaman banglo bernilai RM1.4 juta pada pertengahan tahun ini, kisah cinta dengan pelakon Nora'ashikin Rahmat atau Ikin pada 30 Mac lalu, diselit pula album baru bertajuk 'Habeebi, filem baru KRU Jin Notti, rakaman program TV Mawi Di Bumi Anbia di Timur Tengah, nama Mawi tidak pernah lekang dibibir peminatnya.

Meskipun penjualan album agak malap, Mawi masih mendapat pencalonan ke Anugerah Juara Lagu 23 bersama 'Doa Dalam Lagu' dengan penyanyi jelita Heliza.

Apa saja yang dilakukan, Raja SMS ini tetap menjadi buruan media. Tika membuat pengakuan terbuka pada akhir Oktober tahun ini tentang kisah cintanya dengan Ekin, nama Mawi sekali lagi melonjak, gara-gara sudah berpunya.

Sebelum tirai 2008 berlabuh, Mawi meraih tumpuan apabila perkahwinannya mendapat liputan meluas dari Astro. Bayangkan, selama 1 bulan lebih, kisah pernikahannya dengan Ekin diulang-ulang di media cetak dan letronik hinggalah ke 11 Januari 2009 (resepsi terakhirnya di Palace of the Golden Horses).

Bosan? Peminat Mawi tidak merasa bosan meskipun ramai yang menjangka auranya semakin pupus.

SITI NURHALIZA

Bukan senang hendak mengalahkan Datuk Siti Nurhaliza. Langsung tidak terjejas popularitinya walau ramai yang mengkritik tudung yang dikenakan.

Seorang lagi bintang popular yang pandai 'membawa diri' dan ada strategi sendiri untuk melayakkan dirinya senantiasa di tempat istimewa.

Selepas album pop 'Hadiah Daripada Hati', Siti mensasarkan album baru berkonsepkan pop Melayu dan tradisional bertajuk 'Lentera Timur' yang sudah diedarkan di pasaran baru-baru ini.

Walaupun tidak berminat bergelar pelakon, Siti tetap diburu untuk berlakon filem. Terbaru, pengarah filem Ayat-Ayat Cinta melamarnya untuk mendendangkan lagu runut bunyi filem terbaru arahannya yang bertemakan ketuhanan, bertajuk 'Perempuan Berkalung Serban.'

Dan dua buah lagu 'Ketika Cinta' dan 'Batasku Asaku' sudahpun dibuat klip video.

Gelombang perkahwinan dengan Datuk K yang aman dan bahagia kadang kala berkocak jua bila tangan-tangan nakal mula menulis dan mengusik tentang kedatangan cahaya mata yang masih belum menampakkan tanda.

Keresahan dan keterujaan bergelar ibu menjadikan Siti fokus berita.

Begitu juga dengan pilihan Siti untuk bertudung selepas kembali menunaikan Haji. Disebabkan cara pemakaian tudung Siti yang agak berlainan, maka selalu saja beliau mendapat kritikan.

AZNIL NAWAWI

Pengacara No 1 masih kekal di tangan Aznil Nawawi. Kesederhanaan, kebijaksanaan mengacarakan apa saja bentuk rancangan menjadikan Aznil tetap dekat di hati.

Pengacara nombor satu tanahair ini adalah ikon dan begitu sinonim dengan populariti Akademi Fantasia (AF).

Kebolehan Aznil, 46, mengendalikan pelbagai program memberikan kelebihan padanya. Selain AF, Aznil juga popular menerusi program bual bicara Macam-Macam Aznil (MMA).

Selepas memenangi anugerah Program TV Terbaik pada Anugerah Sri Angkasa 2004, Aznil ibarat artis contoh yang pentingkan kualiti kerja setiap masa.

Tahun depan, dua bengkel jelajah Aznil akan diadakan serentak. Salah satunya adalah anjuran Astro Ceria iaitu Suara Kita Aje dan satu lagi menyaksikan dirinya bekerjasama dengan Kementerian Pelajaran Malaysia dalam program yang diberi nama Speak Up!

Pelbagai anugerah diperolehinya sepanjang 20 tahun karier seninya memahat nama Aznil sebagai selebriti yang unggul.

Pelakon/pengacara terkenal yang kreatif ini berhasrat melakukan 'hijrah' seni tidak lama lagi. Hasrat ini disuarakan selepas beliau kembali dari menyempurnakan Haji baru-baru ini.

Aznil kepingin berhijrah ke satu daerah seni yang lebih sesuai. Mudah-mudahan.

CHEF WAN

Selebriti terkenal Chef Wan banyak membawa kemasyuran pada negara Malaysia.

Selebriti masakan yang dikenali hampir seluruh dunia, Chef Wan seharusnya berbangga dengan pencapaian hidupnya hari ini.

Saban tahun, resumenya semakin cemerlang dan padat. Kejayaan tidak mengubah peribadi tukang masak terkenal ini.

Populariti yang dikecapi Chef Wan bukan hasil kerja setahun dua tetapi 25 tahun pengabdian dalam bidang yang digemarinya.

Selebriti yang peramah ini jarang berada di dalam negara kerana tugas sebagai duta masakan memasyurkan negara dan masakan tradisional.

Chef Wan juga terpaksa mengorbankan waktu untuk keluarga walaupun ketika menyambut hari raya Aidilfitri.

Tahun ini, Chef Wan terpaksa meninggalkan keluarga dan tanah air untuk beberapa rakaman program masakan di negara China. Dalam pada itu, Chef Wan sempat juga mencuri masa terbang balik untuk rakaman program khas, Ole-Ole Chef Wan Raya.

Pada bulan Julai tahun ini, Chef Wan memanaskan industri dengan berita yang dia disihirkan oleh rakan seperjuangan. Namun berita itu 'mati' begitu sahaja bila Chef Wan membuat cabaran di media.

Dan tukang masak terkenal ini kembali sibuk dengan tugasnya sebagai duta masak Malaysia ke seluruh dunia.

VERNON KEDIT

Kredibilitinya sebagai Pengurus Artis tahap profesional tidak boleh dinafikan.

Kredibiliti pengurus artis bernama Vernon Kedit-Jolly ini tidak perlu dipertikaikan lagi.

Kejayaan demi kejayaan yang diperolehi anak didiknya, penyanyi Ning Baizura adalah pembuka mata segala usaha keras Vernon selama ini.

Pengurus yang mempunyai latar belakang undang-undang dan pernah menjadi penkritik program Gang Starz ini cekap membawa perubahan positif ke atas Ning yang sebelum ini bagaikan tersadung oleh beberapa musibah.

Antara kejayaannya ialah pengiktirafan album Selagi Ada yang mencapai kejayaan besar di majlis Anugerah Industri Muzik (AIM) 2003.

Semua kerja keras pengurus berpengalaman ini berjaya meletakkan Ning di tempat yang paling selesa sebagai artis pujaan tanah air.

Namun setelah 10 tahun di bawah kendalian Vernon, tiba-tiba pada bulan Oktober tahun ini, Ning dan Vernon membuat pengumuman membubarkan syarikat pengurusan Ning & Associate Sdn Bhd (NASB). Kini, Vernon adalah pengurus Nubhan dan Niki, dua artis yang bernaung di bawah anak syarikat, Artistes United Records Sdn Bhd (AURSB). Nubhan dan Niki sudahpun menunjukkan peningkatan prestasi dan imej yang dicipta oleh Vernon.

Kepakaran Vernon mengurus artis tidak ubah seperti zaman kegemilangan Mike Bernie, pengurus yang berjaya menaikkan nama-nama besar seperti Anita Sarawak, Sharifah Aini, Khatijah Ibrahim dan Allahyarham Sudirman Hj Arshad pada tahun 70-an.

ADLIN AMAN RAMLIE

Ada saja telatah Adlin Aman Ramlie yang akan menggamit memori silam kehebatan arwah ayahnya, seniman agung A.R Tompel.

Pelakon/pengarah dan penulis skrip ini mula bergiat aktif dalam industri seni tanah air sejak 1996.

Beliau terlibat secara profesional dalam pelbagai produksi teater, drama dan filem serta berkhidmat sebagai Artis Budaya di Pentarama, Jabatan Penerangan Malaysia dari 1990-1994 sebelum melanjutkan pengajian di ASK.

Kelangsungan perjalanan karier seninya cukup memberangsangkan. Selain terkenal sebagai pengkritik Akademi Fantasia dan pembabitan dalam Puteri Gunung Ledang (PGL) The Musical, Adlin telah diberi kepercayaan mengarah telemovie Inspirasi P Ramlee oleh Astro pada tahun ini.

Selain sentuhan magisnya pada interpretasi Teater P Ramlee The Musical arahannya yang mendapat sambutan di luar dugaan bila dipentaskan di Istana Budaya pada tahun ini.

Teater ini pernah memenangi enam trofi pada Anugerah Seni Boh Cameronian 2007 termasuk Arahan Terbaik, Skrip Asal Terbaik (Bahasa Melayu), Rekaan Set Terbaik, Muzik dan Bunyi Terbaik, Aktres Pembantu Terbaik dan Anugerah Pilihan penonton.

Di bawah syarikatnya, Trinini Media Sdn Bhd, pengarah berbakat besar ini merancang menghasilkan filem.

Anak kepada lagenda dan seniman AR Tompel ini bercita-cita untuk menghasilkan skrip serta mengarah filem pada tahun 2009.

ZIELA JALIL

Wanita cekal bernama Ziela Jalil. Bermula dari artis tapi kini bergelar produser dan penerbit.

Penerbit Pena Kreatif Pictures Sdn Bhd ini paling produktif sepanjang tahun ini.

Ziela sudah lama hidup sebagai anak seni dan sudah 'masak' dalam segala selok-belok dalam dunia lakonan. Setelah membintangi 15 buah filem dan beberapa drama, Ziela memberanikan diri menjadi seorang penerbit.

Drama terbitannya, Suara Saleha diangkat sebagai Drama Terbaik Anugerah Skrin 2008 terbitan TV3, baru-baru ini.

Di Anugerah Skrin 2006, drama Lebih Bisa Dari Jelatang menang empat daripada tujuh anugerah dipertandingkan iaitu drama terbaik, skrip terbaik (Mazlan Abdul Manan), pengarah terbaik (Kabir Bhatia) dan pelakon pembantu wanita terbaik (Elza Erdalynna).

Begitu juga dengan drama Anak Angkat dan Kembali juga berjaya mendapat pengiktirafan di Anugerah Skrin TV3.

Kegigihan Ziela mengusahakan syarikat produksi setelah pemergian suami tersayang, bekas Menteri Perdagangan Dalam Negeri & Hal Ehwal Pengguna, Tan Sri Megat Junid Megat Ayub yang meninggal dunia pada 24 Januari lalu membuktikan beliau seorang wanita yang cekal. Ziela juga merupakan ibu kepada Puteri Julia Nabilah, 16, dan Megat Jufri Nasrullah, 13.

Aktres yang mula dikenali melalui filem Tarzan Rimba sekitar awal tahun 1990-an ini akan mula berlakon kembali dalam filem Dua Hati Satu Jiwa arahan Prof. Madya A. Razak Mohaideen.

Ziela menyimpan impian untuk menerbitkan filem satu hari nanti melalui syarikat produksinya, Pena Kreatif Pictures Sdn. Bhd. yang sebelum ini banyak menerbitkan drama.

NORA DANISH

Seorang lagi artis wanita yang patut menjadi contoh bagi artis wanita bermasalah. Nora Danish tersenyum di dalam duka, menangis dalam suka.

Walaupun disahkan mengandung, Nora tetap diceraikan sebanyak dua kali oleh suami, Rizal Ashram tetapi pelakon drama 'Puteri' ini sedikit tidak menunjukkan riak duka di wajah.

Keperitan hidup bila kasih diduakan juga tidak pernah dikongsi bersama media. Tidak ada sepatah kata nista yang dilemparkan pada bekas suami. Hanya senyum duka terukir di wajah manis wanita kacukan ini.

Kecekalan Nora mengharungi kehidupan sebagai ibu tunggal dalam keadaan mengandung cukup menginsafkan. Dalam usia begitu muda, Nora menunjukkan kematangan yang seharusnya dicontohi.

LINDA ONN

Linda Onn bijak mengendalikan masalah peribadi.

Sungguhpun sepanjang tahun 2008, penyampai radio popular, Linda Onn bagai dirundung malang dan diduga dengan pelbagai kontroversi, personaliti ini tidak buntu dan mampu menanggung tekanan dan bebanan yang diterima.

Daripada kontroversi tidak muncul di kaca televisyen mengendalikan acara permaidani merah Anugerah Academy ke-79 untuk Star Movies di Los Angeles, California satu ketika dulu, tidak surut dugaan yang menimpa tauke kedai Nasi Ayam ini.

Kontroversi hubungan dengan aktor Fahrin Ahmad masih belum padam, tambahan dengan episod ditengking di set Sehati Berdansa, timbul pula kisah penukaran Linda ke Sinar FM secara tiba-tiba.

Tetapi bekas penyampai radio Era FM ini adalah seorang wanita yang tabah dan bijak menggunakan situasi semasa untuk memihak kepadanya.

Sifatnya yang 'cool' membuktikan sememangnya beliau adalah seorang yang profesional.

Zodiac Of Me

NOVEMBER

* Banyak idea dalam perkara.
* Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
* Berfikiran kehadapan.
* Berfikiran unik dan bijak.
* Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
* Pemikiran yang tajam.
* Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
* Sesuai jadi seorang doktor.
* Cermat dan teliti.
* Personaliti yang dinamik.
* Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
* Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
* Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
* Terlalu degil dan keras hati.
* Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
* Tak suka marah kecuali digugat.
* Mudah ambil berat terhadap orang lain.
* Pandai muhasabah diri.
* Cara berfikir yang lain dari orang lain.
* Otak yang sangat tajam.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Tidak hargai pujian.
* Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
* Cuba sampai berjaya.
* Badan yang sasa.
* Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
* Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
* Suka duduk dirumah.
* Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
* Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
* Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
* Bercita-cita tinggi.
* Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

Tag (2)

:: My top 10 most favourite food

  1. masakan kampung... (ssh nk carik nie.. adehh)
  2. bihun tomyam
  3. bihun hailam
  4. nasi ayam
  5. lamb chop
  6. chicken chop
  7. steak
  8. yong tau foo
  9. nasi lemak
  10. sizzling yee mee


:: 10 things I love doing
  1. chatting ( biasa masok kampungchat.com.. n bru kampungchat.tk)
  2. instant messanging ( ym ler)
  3. reading ( biasanye novel)
  4. blogging (bnde dh mcm diary aku)
  5. sleeping ( ske bnde nie.... tp kdg2 ssh gak nk buat bnde ni)
  6. eating ( haa... ni faboret akue)
  7. outing (beshh.. cuci mata.. jmpe kwn2)
  8. sms'ing ( tu je mampo... xkn asyik nk kolling)
  9. surfing (biasanye bukak aku nye mespes.. fs...n bla3)
  10. listening (bukak lagu aku ler)


:: 5 things I love Doing when I'm Emo
  1. chatting lelama...
  2. nyanyi kuat...
  3. dancing
  4. kuar jenjalan.
  5. tdo

:: 5 types of guys I Adore

1. Pembersih
2. x merokok...sila berhenti jika merokok...kekeke

3. x kedekut
4. mulut dia ok... x mcm pe je kn..

5. pndai bawak diri... aku bkn jenis nk layan setiap saat


:: 5 things I love Doing When I'm Happy

1. nyanyi gak...
2. senyum...

3. chatting

4. kaco kwn aku... citer dia mcm2.

5. hmm.....pe lg ekk.. entah


:: 5 things I wish to Happen

1. Dapat habiskan study...(skrg ni dok main2 ja...haihhh)
2. hmmm nk g oliday lagi

3. Nak kje bgus2

4. bawak mak ayh g haji dgn gaji aku

5. Nikah..ahakzzz.


:: My top 5 Most my addicted playlist


  1. karaoke song
  2. dance song
  3. new songs
  4. disco song
  5. romantic song

Tag (1)

1. How Old are you?
Tahun ni.. aku 20 thun.. tp lambat lagi... 26.11.09 nnt bru genap 20 thun.. skrg ni boley lagi perasan mudo.

2. Are you single?
Erk...lagi soklan cepu emas...for me selagi x bernikah AVAILABLE la jawabnya...hahaha...tp hati aku dh ditawan orang... hehehe

3. In what age you think you'll get married?
Ahakz...soklan ni best. hurm.... perancangan tuh x de.. spe2 yang masok minang n family aku n aku terima time tu la kawen... tp.. klu boley nk kje dlu 1-2 thun... tang gatainye.. umoq 25 la umo ideal kot... tp klu dh jodoh awl.. aku redha je

4. Do you think you'll be marrying the person you are with now?
Wallahualam...jodoh ALLAH swt yang tentukan...apa yang mampu aku lakukan sekarang ni ialah untuk menjadi seorang isteri dan ibu yang mithali.

5. If not, who do you want to marry?
Allah swt berfirman dalam Surah Al-baqarah ayat 216 yang bermaksud "Diwajibkan ke atas kamu berperang, padahal itu tidak menyenangkan bagimu. Tetapi boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu, padahal itu baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal itu tidak baik bagimu.Allah Mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui". Jadi aku takut apa yang aku memiliki sekarang xkan menjadi milikku nanti. Sapa pun dia yang bakal berkongsi hidup denganku, insyaALLAH aku terima dengan penuh syukur dan redha..amen.

6. Do you want a garden/beach wedding, or traditional wedding?
kalau aku.... aku minat garden wedding.. fresh air.. tp klu ujan ssh gak.. for mcm family, dorang sukew traditional part.. impian aku.. nk buat sumer2 adat.. ye la skali seumur idop... tp.. kalau x kesampaian.. buat yang wajib ajer... yang penting semua lancar...

7. Your ideal motif?
hmmmm.. motif?? entah ler... kne discuss ngan wedding planner.. bakal suami n family... klu aku sorg je ckp tu ini.. dorg x sukew ssh gakk...

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
Erk...i love bali n gold coast very much... hopefully nk g sne.. kalau dlm malaysia.. aku nak g langkawi or mne2 je la yang beshh...cameron pon ok juga...

9. How many guest do you think you'll invite?
hmmm.. kalau boleh nk 1 kampong turun.... sumer kwn2 aku turun.. huhu... ari paling bermakna.. mesti la nk kongsi ramai2..

10. How many layers of cake do you want to have?
hmm.. tgk pada planning.. aku nk sumer yg dtg mkn cake aku.... wahaha.. may be 3-4 layers will be ok... perasan jer aku nieyh

11. Name the song /tune you'd like played at your wedding?
entah ler... of course nk lagu romantik..... impian aku kwn2 artis n kwn2 rapat aku akn nyanyi lagu for me.... ngeee.. i lovin it... then aku pon nk nyanyi deut ngan laki aku.... speacial ari tuh...

12. Describe your idela husband?
Ahakz...lagi skli soklan berbisa...hmm.. semestinya accept me as who i am....love n care for me.. loves me very much.. ade pegangan agama yg kuat... kerja tetap.. pe lagi ek.. lupa lar..

13. Are you ready for married life?
entah ler.. nk ckp sedia 100% tuh x de la.. tp klu tbe2 ade org merisik n fmly setuju... aku on je.. bersedia untuk bergelar isteri n ibu.... tp sbb study.. fokus to study lebey ar

14. How many kids do you like to have?
hmmmm... aku sukew anak ramai.. tp x de la nk demand bape org.. bpe yang dpt tuh terima jer.... x de nk tolak2...

15. Will you record your honeymoon in a cd or dvd?
InsyaALLAH...segala memori kan aku sematkan sebaik mungkin.Aku kan buat satu buku tuk bercerita pada anak2 kami tuk dorg mengetahui macammana titik pertemuan itu berlaku. Supaya dapat di abadikan dalam setiap detik kehidupan anak2 kami..chewahh..caring giler aku ni.

Tuesday, January 13, 2009

Bout My Name

N = anda suka bekerja, tapi selalu mahukan kerehatan.
U = anda merasakan anda ada ciri-ciri istimewa standing dengan orang lain.
R = anda seorang yang gemar bersosial.
U = anda merasakan anda ada ciri-ciri istimewa standing dengan orang lain.
L = anda sangat percaya denga cinta dan mudah tengelam ke dalamnya.

A = anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dlm fikiran anda.
I = anda mudah senyum dan boleh buat orang lain tersenyum.
N = anda suka bekerja, tapi selalu mahukan kerehatan.

N = anda suka bekerja, tapi selalu mahukan kerehatan.
A = anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dlm fikiran anda.
Q = anda seorang hipokrit, pentingkan diri.
I = anda mudah senyum dan boleh buat orang lain tersenyum.
A = anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dlm fikiran anda
H = anda bukan seorang judgmental, tiada otak keadilan.

# adew yang betol n x betol di sini.. adehhh

B = anda selalu berwaspada bila bertemu kenalan baru.
A = anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dlm fikiran anda.
B = anda selalu berwaspada bila bertemu kenalan baru.
Y = anda selalu penyebab pada banyak masalah.

M = kejayaan mudah datang kepada anda.
I = anda mudah senyum dan boleh buat orang lain tersenyum.
S = anda sangat broad-minded.
S = anda sangat broad-minded.

C = anda ada kelebihan, jangan malu mempamerkannya.
U = anda merasakan anda ada ciri-ciri istimewa standing dengan orang lain.
T = anda ada sikap canggih, amat canggih.
E = anda sentiasa seorang yang exited.

# this is what really i am..

Monday, January 12, 2009

Outing Yang MengGILERkan( 10 & 11.01.09)

hurmmmm... memang giler outing kali nie... dgn tdoq x ckup... dengan plan x betol.. adeh... si ain putri ler punya sifu.... giler dia polak berjangkit kat aku... huhuhuhu... mula2 dia ckp nk g mne ntah... luper... than nk g melaka... pastu ckp nk overnite kat melaka.... x jadi... dia nak balik hari polak... mne2 la... kebetulan aku ade mmber yang free ujung minggu.. so discuss ngan dia.. n dia ckp ok...

10.11.09 ( HAri Sabtu),

pagi gak ler aku bangun..... dlm pkol 9.... then kejut si ain putri.. punya la payah dak tuh nak angkat tepon... bengang ajer aku.... then kejut hemo-hemo... ye la.. dia teman aku on9 malam tuh.. skali dia tdoq kat cc.....aku kol xmo angkat.....aku pon tertido skalik... jd nk kejutkn dia suh tdoq kat umah.... pas tuh kol shazrul (my unkel).. suh dia bgun n take brekfas n mam obat....

on9 jer....tengok si ain tuh dh bgun.... then paksa dia suh mandi... dia ley layan chat polak.. adesss.. biorkn je la dia... heheeheh... pastu ckp ngan dia... dh gerak gtau... aku bkn x mo ciap awl2... mslhnya... ain putri nie gerak lambat.. dia sukew sgt lmbt2... aku pon x tau pesal dia sukew lambat.. dah ar aku jenis x pndai nk tunggu org... naseb badan ar...

aku sempat lagi layan ym dulu..... then jemur baju...wakakakaa.... ble sumer dh setel... gerak g ktm... tgk2.. si ain x smpai2 lg... aku lepaskn aje 1 tren... then nek 1 tren sme ngan dia...g seremban.. then trus g beli tiket... dpt lak tiket pkol 1.30... bantai kn je la... sampai kat alor gajah aku contact kwn aku tuh suh amik kat melaka sentral... huhuhu.. sempat gak beli cekak baru... ye la cekak aku ade org tuh sukew... smpai namo pulang2....ngeeee...

..:: JADI CIKGU ::..


kat melaka... hurmmm... kitorang ronda2.. g jenjalan... pusing2... benti kat mahkota parade.... sempat la gi cuci mata.. tgk baju... tp x beli pon.. byk pusing... huhuhu... teringat 1 February... "Unkel mao kawen.." wakaakkaa.. ingt nk cari baju kebaya nyonya.... tp... nk sedondon ngan unkel.. wakakakkaak... hurmm.. then g umah sdara si ain.... ain ler nk g umh sdara dia... ntah npe.. aku ikut ajer....so...akak sdara si ain nie jaga 6 orang anak yatim piatu.. comeyl2 dak nieyh... mse kitorang smpai.. akak sdra ain, kak ani ngah ajar budak buat homework, sorang ngah lipat baju... sorang lg ngah gosok baju.. dak kecik dh diajar gosok baju...

kitorang dijamu nasi minyak... nie yang teringat kat unkel..... da mkn nasi minyak.. kitorang dok la kaco adik yg ngah gosok baju... then.. kitorang tolong adik tuh buat kje skolah.. si ain ler... nk sgt jd cikgu... jd cikgu bahasa inggeris... huhuhuhu.... tiba2 aku menjadi cikgu no dua... hehehehe... skali kak ani tnye dak2 tuh.. ade x bnde or homework yg x paham.. tbe2 ade sorang nyahut.. ade... dia bawak kuar homework matematik... aku ajar ler... dh aku free... hehehe.. aku ajar je.. tunjuk 2 contoh... skali dia ley buat..sumer dia buat sendirik.. hahahah

pas maghrib kitorang balik ler... hmmm... kwn kitorang nk ke batu pahat.. so dia anta smpai seremban.. huhu.. then g klang... kitorang smpai kat jusco bukit tinggi, klang..... dlm pkol 12.... huhuh.. sje je nk kaco hemo2... tunggu hemo2 abes kje.. then buat kje giler ngan ain... merepek n memekak..... tgh2 dok lepak kat mamak.... pijat lak join in..... aku no hal...kebetulan pijat jenis ley in pala giler aku.... ape lg.. kedai mamak tuh mcm ana yg punya.. dok lepak. skali jaclyn victor dtg... g tnds then kuar.... wakakaka.. dtg tok toilet ajer...

yang geramnye.. malam tuh ku terkena...... mmg besh ar... pijat ler mengong...... n ayat paling power.... "aku tendang dia 2 kali"..... ain tukang gelak ajer.... si hemo2.. dok gelak pastu kdg2 ade gak yang menambah..... pijat lagi ar mengong.... gelak2.... pastu tmbh2 citer2 palsu psl kejadian yg aku citer tuh... sah.. bisinggg jer... then lepak lepak luar.... dok tmbh citer..pasal moto lak... haaa kali ni kne gelak lg... pasal kaki x sampai.. ades.. mencikk toll..

then lepak kat cc.... yeeeeaahh.. dpt on9 kc.... im lovin it... 1 cc.... skali ngan ain, pijat masok kc.. hemo2 tamo on9.. skali ntah cam ne... pijat ke ain kne kik.... dgn nick aku skali kne gam.. terkejut punye pasal,..... aku bsing2 kat acid (owner).. skali aku tukar line.. masok kc.. kne sound ngan acid.. wakakkaak.. mne la aku perasan....hemo pon lupa nk suh tukorkn line... adess.. hehehe.. dyra pon tolong explain kn... adesss.. dh tuko line pon kne gam gak.... mengong nye si ain n pijat.. dorang kne kik.. aku gak kne gam... wakakakak.. sabau je la.. hemo kat sblh dok gelak2 jer... then.. sbb dia x ley nk tdo... n geram tgk kitorg agaknye.. dia pon on9 skali....

mse on9 4 org tuh mmg klakar....aku siap menjerit2 lagi kat cc.... marahkn si pijat tuh ler.. adess.. sakit ati aku... then ngorat dak2 kc n room dboyz (www. kampungchat.tk) hhuhuuhu... skali skala on9.. mesti buat giler.. ngehehehehe... yang klakarnye.. aku dh ngantok.. skali aku tgk sebelah hemo ngah sedap chatting.. aku ain ler sampuk kat keyboard si hemo.. dia x ley nk wat pe da... byk kali gak ler aku buat bnde giler tuh.. huhuhu... then ade skali tuh aku tuko keyboard ngan hemo2.... tp.. lupa skrin & mouse x tukar.... bayangkanlah.. taip2.. skali tgk skin x nmpk... mmg bahan gelak la aku ngan hemo2..

dak2 kc pon pelik ngan kitorang.. huhuhuh... mne x nye.. dorang sebut miss cute je... then aku balas.. tp guna nick hemo2.. hemo pon samew... skali nmpk dia x chat.. aku pulang balik keyboard aku... hehehe... chat je la mcm biasa... ngehehehe.. g toilet kejap... pas g toilet.. si ain lak guna nick aku.. ampesss... aku lak kco je la org on9... huhuh.. penat giler ar on9... huhu.. tp beshh..

then kitorang g bekfas..... huhuhu.. ok lar...then ingt nak balik.. tp aku buat perangai.. nk jalan2.. jalan punya jalan.. ternampak ade tasik.. abes la... kat tasik tuh aku... ain.. n hemo2 puas berposing.. pijat dh balik dulu... huhuhuhuh... mcm2 pose ade... then anto hemo g umah dia... tp x ase nk balik lg... kitorang g jln2 kat jusco... niat cuma nk g toilet.. skali chrge fon la.... then sempat g mkn.. mkn kat kfc.. ngah mkn tu ley lak hemo dtg...bg henpon.. huhuhu.. kitorang mkn je ngan tak bersalah... huhuh..

pastuh kitorang g klang.. beli tiket ke bandar tasik selatan... wanchai nk jmpe si ain.. aku teman ajer.. dh smpai tuh kitorang kol wanchai... tp sebab fon aku n ain dua2 dh mati... hahaha.... wanchai suh tunggu K... tunggu lar... smpai k smpai.. aku n ain lak tetiba jer dtg sewel.. ckp cam style dak2... hamik.. sengau sumer kuar.. wakakakaka.. then kitorang g mid valley... g mkn n jenjalan..

ari nie nmpk ar [k]egilaan si K nie.. huhuhu.. adoii.. kelakaw naw... hmmmm.. time back to kolej... balik kolej jer.... aku bukak ym.. just gtau dorang aku dh slamat smpai kolej.. then aku tdo... huhuhuhu.. mmg penat sgt.. lg2 sbb x thn sejuk nye pasal.. aku demam.. yeahhh.. i lovin it

Friday, January 9, 2009

50 Tips Pikat Lelaki

1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.

2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.

3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.

4. Jujur dan sentiasa merendah diri.

5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka.

6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu).

7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.

8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada di samping lelaki yang anda minati.

9. Jangan terlalu mengongkong.

10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.

11. Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.

12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati untuk ‘plan’ pertama memikat dirinya.

13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.

14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renungi matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan bererti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.

15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka.

16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.

17. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.

18. Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka.

19. Jangan bandingkan ‘dia’ dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali.

20. Menjadi temannya ketika dia susah dan senang.

21. Lelaki suka kamu menjadi pendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang.

22. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik.

23. Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.

24. Lelaki tidak suka jika kamu memakai mekap yang terlalu tebal.

25. Mengetahui bila hari lahirnya.

26. Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.

27. Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.

28. Agresif.

29. Jangan terlalu ‘excited’ ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.

30. Jangan terlalu bersikap ‘kelakian’ dan ganas dalam pergaulan.

31. Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan ‘perfect’.

32. Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.

33. Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.

34. Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan.

35. Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.

36. Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis.

37. Kenali siapa dirinya sebenarnya sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat.

38. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu!

39. Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah kamu yang kemas.

40. Jangan bersikap terlalu kuno.

41. Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan kamu dengannya tidak putus begitu sahaja. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.

42. Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran yang penting tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun.

43. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu kamu tidaklah perlu terlalu alim.

44. Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan.

45. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada.

46. Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati.

47. Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.

48. Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi.

49. Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan.

50. Jangan terlalu over nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!

Panduan Pikat Gadis Idaman

Di waktu santai, pastinya anda ingin bersuka ria bersama rakan-rakan atau bersama kekasih. Tetapi, anda lelaki yang sukar untuk mendapatkan teman wanita atau kekasih yang sehati sejiwa.

Anda pula cukup malu untuk mendekati perempuan, apa lagi membuka mulut untuk mengajaknya keluar! Bagaimanapun, tip di bawah ini mungkin boleh membantu.

1. Kenal pasti gadis idaman

Sebagai lelaki anda perlu memulakan langkah pertama. Beranikan diri bergaul dan berkenalan dengan ramai gadis sebelum membuat pilihan.

Anda perlu menyesuaikan diri dengan keadaan dan perlulah mengawasi gerak-gerinya. Tapi janganlah anda mengekorinya sehingga ke depan rumah!

2. Selidik latar belakang

Apabila bertemu dengan gadis diminati, anda perlu melakukan sedikit ‘penyiasatan’. Selidik latar belakangnya sama ada dia sesuai atau tidak, siapa keluarganya dan paling penting, adakah dia sudah berpunya.

Caranya, anda boleh bertanya kepada rakan-rakan gadis berkenaan.

3. Pastikan dia tahu kehadiran anda


Anda sudah pun bertemu dengan bakal teman wanita. Perlu diingat anda tidak akan dapat mendekati gadis impian melainkan anda menegurnya.

Mulakan dengan senyuman sebagai langkah pertama. Bagaimanapun anda tidak digalakkan merenung gadis itu terlalu lama kerana ia boleh membuatkan dia mempunyai prasangka negatif.

Selain itu, anda perlu berlagak biasa dan jangan cuba untuk berlagak ‘macho’ atau seksi kerana ia juga boleh membuatkan gadis itu meluat.

4. Biar dia tahu anda menyukainya

Berlagak biasa tetapi berhati-hati dengan percakapan dan tindak-tanduk agar tidak menyinggung perasaannya.

Anda juga boleh mengatur temu janji seperti makan malam atau menonton wayang. Namun, lebih baik bertanya si gadis ke mana dia ingin pergi agar lebih selesa.

Apabila anda berdua sudah semakin selesa dan serasi inilah masanya untuk menonjolkan sikap ‘gentleman’ dan berterus terang.

9 Perkara Yang Tak Boleh Dibincangkan Dengan Lelaki

1. Jangan ceritakan ada seorang lelaki yang diam-diam meminati anda, apalagi jika lelaki tersebut adalah teman lama anda atau dia.

2. Membenci ibunya? Cukup dengan menyimpan perasaan itu dlm hati saja. Meskipun si dia yg membuka cerita soal keburukan sang ibu. Jangan cuba-cuba menambah atau mengiyakannya. Bertindak tenang dan tutup mulut. Kalaupun hendak memberi komen, utarakan hal-hal yang positif dan neuteral sahaja.

3. Jangan menceritakan hal kecurangan yang pernah anda lakukan dibelakang dia. Hal ini akan meruntuhkan kepercayaan dia pada diri anda. Juga jangan sesekali memanjangkan cerita kecurangan dia terhadap anda. Tidak mustahil dia
akan mengulanginya.

4. Seiring dengan bertambahnya usia, ‘keperkasaan’ si dia tentu akan mengalami
penurunan. Jangan cuba-cuba membandingkan hal itu dengan masa lalu.

5. Jangan juga menceritakan bahawa sahabat anda mencurangi suaminya. Dia akan berfikir bahawa anda juga akan bertindak demikian. Dia mungkin akan meragui kesetiaan anda ataupun dia akan mengongkong diri anda atas sebab
keselamatan hubungan dia dengan anda.

6. Jangan membuatnya patah semangat terhadap pekerjaan. Jika suatu hari dia mengeluh tentang bosnya yang bermasalah, berdirilah dipihaknya. Sokonglah dia dan bantunya mencari penyelesaian. Jangan terlalu mencampuri permasalahan tersebut. Cukup sekadar mendengar dan memberi pendapat. Dikhuatiri akan memudaratkan sekiranya anda cuba untuk masuk campur secara keterlaluan.

7. Bercerai adalah perkataan yang paling harus dihindari, walaupun anda benar-benar bertengkar hebat. Jika anda benar-benar tidak mahu berpisah darinya, buang kata-kata itu jauh-jauh.

8. Jika anda mempunyai pendapatan yang lebih besar darinya, jangan pernah menyinggung hal tersebut, apatah lagi menjadikan ia sebagai punca masalah.

9. Ghairah hidup anda tiba-tiba meningkat kerana bertemu dengan seorang teman lama atau seorang teman yang membuka hati anda. Jangan sesekali menceritakan hal ini pada pasangan anda. Biarkan hal itu berlalu dan anda nikmati sendiri tanpa melampaui batasan tatasusila. Yang penting, anda tidak akan merosakkan hubungan dengan pasangan hanya dengan keseronokan
sementara.