CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, March 31, 2009

Orang Ketiga

Orang Ketiga...... selalunya orang pikir orang yang dapat no 3... x pon orang yang pakai jersi no 3... or orang yang berada di peringkat ketiga... dan semua2 yang ade kaitan ngan no 3... hahhahahaha.. but dalam sesebuah perhubungan... orang ketiga dikategorikan sebagai suatu benda negatif.. kerana orang ketiga ni antara punca keretakan sesebuah hubungan itu.

hmmm.. malas nk ulas lanjut pasal orang ketiga... kerana baby pasti ramai yang mengetahui maksud tersirat dan tersurat berkenaan ngan frasa itu.... betol x??? baby yakin semua yang sedang baca artikel ini terdiri dari golongan orang cerdik pandai.. pst.... pada yang blur... atau tak tahu blh pm baby (as comment ler)...

nak citer la ni... bukan nak bangga diri sebab baby disayangi... tapi memang bangga pon sbb ada yang menyayangi.. tp... pelik sangat2.. sebab ade yang gatal cari pasal dengan kacau baby or bf tecinta, echo @ mirul.... bila kami dah suka.. sayang.. bak kata orang serasi bersama.. mula la ade orang dengki... nak kacau daun... nak pecah belahkan... adehh.. teruknye mereka2 ini..

baby tahu... baby dan echo masing2 ada sejarah masing2.. masing2 ada kawan, cerita, tuperwear (ex gf/bf) yang tersendiri.. jadi ade gak la yang bekas2 tupperwear ni gatal nak cucuk jarum.. nk jadi peranan sebagai racun.. baby malas nk sebut nama.. bior sendiri paham sendiri... bak kata orang sape makan cili terasa pedasnye...

tengkiu sgt2 pada sesapa yang gatal nak jadi racun pada hubungan kami.... sebab ape tengkiu??? nah baca kat bawah ni.... ngeee..
  • korunk buat kami rasa mcm kami artis ( ada yang prihatin)
  • korunk buat kami saling memahami (get know each other well)
  • korunk buat kami x lupa korunk (korunk si pembunuh misteri)
  • korunk buat kami ase hot dan charming (sbb korunk still kjr2 kami smpai dpt)
  • korunk buat kami makin menyayangi (kami ske berbincang)

dah la tuh.. ckup2lah tuh nk buruk2kan baby or echo... ckuplah nk goda2 baby or echo... ckup la jadi lembaga hitam dari kehidupan kami.. teguran yang baik, kami akan terima dengan hati terbuka..... teguran yang merapu tuh, kami buat pekak aje... tak payah nk burukkan baby or echo sebab kami saling memahami, dan jujur dalam hubungan kami...

last words... I LOVE U DAMN MUCH AMIRUL QAYYUM FITRI.

Wednesday, March 25, 2009

Perlu Ker Aku Berbakti???

hmm.. soalan ni diajukan oleh salah sorang budak umah aku..... biasa laaa.. umah aku skrg ni ade konflik skit.... btw.. rumah yang aku sebutkan nie ecelli hostel aku.... ade masalah lak sekarang dan aku antara orang yang terlibat sekali.... nak tau lebih lanjut... meh teruskan bacaan.. hehehe

Ape kes sebenarnya nie?

Aku kick roomate aku.... hahhahaa.. sah klu korunk baca pikir len kan?? ye lar aku ni kecik.. nk tendang2 org lak... wahahhaa.. sah korunk ni salah phm... maksud sebenar aku ialah aku dh halau roomate aku dr bilik.. ganas kn??? tau dh korunk ckp mcm tuh... tp aku x de la seganas dan sekejam yang korunk rasa... aku buat ikut prosedur.

Kenapa Jadi Macam Tuh??

hmmm... aku x de la kata aku x sebulu ngan roomate aku... kitorang blh lepak... blh ckp.. blh gelak2.. no hall larr.. tp dia ade penyakit yang buat aku x tahan... perghh.. klu korunk kat tempat aku... bape lama korunk blh thn... mesti x lama.. mungkin dia dh lebam sana sini korunk kjekn.. x pon korunk pastikan dia kne buang kolej.. tp aku??? aku sabar je.....

Ape tak kena??

aku tanya korunk la kan.... korunk nak simpan ke pencuri kat dlm umah korunk? aku ase la kan.. kawan ngan pencuri pon korunk x mahu la kan... x yah tipu la.. x yah jd plastik... x yah jd hiporkrit.... sebab lumrah manusia mne nk yang buruk.. yang jahat... tol x? tp ni lar tebiat roomate aku... sekali pandang roomate aku... dia mmg lawa, ske bergaya... tp tu lah masalah dia.. tgn dia licik mcm belut.. bkn sikit dia rembat... selalu rm 50 sekali dia amik.. tuh lu duit la.. brg2 len aku tak tau..

Sure Ke Dia???

aku bkn nk tuduh sebarangan laaa.... sape lagi nk amik klu bkn dia... try la bayangkan.. dak2 lain x berani masuk bilik klu x de org... dia lak blh kunci2 bilik... kdg2 tuh tinggal berdua aje... spe lg nk amik.... aku x munkin lupa... tiap kali aku tnye.. dia tarik muka.. ckp x tau.. then dia blah... mcm panas dok ngan aku... org dh buat salah.... tu satu hal.. dia pegang barang aku then.. bila aku check barang tuh ilang dh.. x tau mne si hantu ni letak... other than that.... aku nampak brg yang mcm aku punya kat meja dia.. bayangkan la brg dr dlm loker aku.. blh ade atas meja dia.. bila check.. mmg ilang dr tempah dia.. baju yang aku bru beli... dia dok puji2.. then ilang x sempat aku pakai... jmpe kat tempat bju dia.... xkn dlm masa 1 ari dia blh beli bju tuh... pikir laaaa..

Pe Aku Dah Buat???

aku just nk elakkan bnde ni dr berlaku.... so aku mintak tukar bilik..... but then aku kne la bg reason aku kenapa nk tukar bilik tuh office hostel.. tp x dibenarkan.. then dia check sistem.. n dpt tau roomate aku x register dh lme.. then dorunk amik keputusan tuk halau roomate aku... ye la x register.. mne de hak nk dok kat dlm hostel....

Aku Tak Mahu Kautim...

ade kawan tnye aku kenapa aku x mo kautim tuk simpan brg2 dia... ehh.. aku dh ckup baik bela dia 2 thun ni ngan bg lepaskn dia mkn duit aku... guna brg aku... CUKUP K... Orang len pon ade Limit gak nk buat baik... tp aku kira baik lg lar aku stil simpankan brg2 dia.... yang dia x mo nk amik.. dh la semak.. nmpk pon mcm sakitkan ati... klu ikut hati aku... au dh bunuh dia tau tak... aku dh malas nk cakap ape laaa..

To Orang Yang terasa Dia Penah Jadi Roomate aku...

aku dh ckup lama bersabar ngan ko.. aku dh ckup lama diam ngan ko.. aku biarkan aje ko buat ape.. aku x repot ape2 pasal ko... skrg ni jer.. sbb bnde dh makin melarat... makin menjadi-jadi perangai ko.. x reti nk jaga hak privasi orang.. x reti nak jaga tgn ko.. AKU TAKKAN MAAFKAN APE YANG KO DH PENAH BUAT... AKU TAKKAN HALALKAN APE2 JE YANG KO DH AMIK...

ckup la smpai sini dlu.. lu de bnde lg aku update lg key..

Sunday, March 22, 2009

Yuna - Dan Sebenarnya

Oh Bulan..
Enggan melayan diriku lagi
Pabila airmata membasahi pipi
Dan lagu lagu di radio seolah olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan di sebalik senyumanmu itu
Kau juga menyintai aku

Ku enggan berpura pura ku bahagia
Ku enggan melihat kau bersama si dia
Oh ku akui cemburu
Mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku

Pabila kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar-benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih.. bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku

Oh...

Dan Sebenarnya ..
Dan Sebenarnya ..
Aku rindu ..

Dan Sebenarnya ..
Dan Sebenarnya ..
Aku tak mampu .. tanpamu..

Faizal Tahir - Coba

Cuba kau dengar
Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba
Untuk berbicara dengan kamu
Pernahkah kau andai
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati
Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenangkan merasa
Siapa sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila tiada lagi teman bermain
Kau pulang mendapatkan aku
Itulah aku
Pada mu
Cuba kau lihat
Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihat mu
Pernahkan kau ada
Bila ku perlu tuk menyatakan
Rasa sakit dalam diri
Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa
Siapa sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila tiada lagi teman bermain
Kau pulang mendapatkan aku
Itulah aku
Maafkan kerana ku tak pernah
Terlintas tuk menulis padamu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar..
Untuk kau melihat ke mata ku..
Siapa sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila tiada lagi teman bermain
Kau pulang mendapatkan aku
Itulah aku
Padamu

Amelia - Aku Sinderella

Perlukah aku menanti dirimu
Dengan dirinya mengagungkan aku
Mestikah aku pergi bersamanya
Dengan dirimu sentiasaku puja
Pabila hadirmu mengaburi hatiku
Meniti waktu mengisi saat kisah dongengku
Lakaran bahagiamu itu menjanjikan aku
Hanya akan selalu di dalam anganku….
Aku.. Aku.. lah Sindarela
Hatiku diriku anganku mimpiku cerita hidupku
Akulah Sindarela, Sindarela, Sindarela.. lalalala
Aku, Aku.. lah Sindarela
Hatiku diriku anganku mimpiku cerita hidupku
Akulah Sindarela, lalalalala.. Sinderela..
Sanggupkah aku hilangkan mimpiku
Apa yang ku perlu antara keinginanku
Adakah aku harus memilihnya
Bila dirimu sentiasaku puja
Aku.. Aku.. lah Sindarela
Hatiku diriku anganku mimpiku cerita hidupku
Akulah Sindarela, Sindarela, Sindarela.. lalalala
Aku, Aku.. lah Sindarela
Hatiku diriku anganku mimpiku cerita hidupku
Akulah Sindarela, lalalalala.. Sinderela..

Elyana - Molek

Ku tahu ku bukan terbaik
Namun ku rasa kita molek
Sebagai sepasangan
Merpati dua sejoli

Tik tok tik
Detak detik waktu
Usah dibiarkan berlalu
Tanpa ku disisimu
Tanpa ku kekasihmu

Bridge:
Setiap kali ku baca hikayat cinta agung
Tragedi komedi
Aku terasa
[ Molek lyric found on www.lirik.tv ]
Seolah ia tercipta menceritakan
Tentang kisah kita…

Chorus:
Selalu mahu selalu
Dekat denganmu
Saling denganku
Cemburu, resah dan rindu
Bergaul rasa
Bila kau tiada…

Tik tok tik
Detak detik waktu
Usah dibiarkan berlalu
Tanpa ku disisimu
Tanpa ku kekasihmu

Ella - Sembilu

Kelam malam sepi melamar kerinduan
Tak terpadam ingatanku terhadapmu
Dan pada siapa harus ku adukan
Resah ini kian menghimpit perasaan
Dan seandainya kasihmu mekar bagai dulu
Pasti tidak aku terbelenggu begini
Bukan salah aku retak semua ini
Berpunca darimu bertikam lidah
Lalu punah
Tak dapat ku bayangkan
Tuturmu bagai sembilu
Mencakar hati ini
Tanpa simpati di hati
Ingin rasanya
Ku laungkan rasa kecewa
Kekasih lupakan sejarah
Cinta kita baja dulu
Di manakah kau campakkan
Cintaku yang pernah kau sanjungi
Oh mengapa
Semua ini berlaku
Sedangkan aku sedikit pun tak pernah curang
Terhadapmu

Yuni Shara - Sepi

Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
Namun ini hanya ada di bibir
Di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
Biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
[ Sepi lyric found on www.lirik.tv ]
Untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
Bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
Aku tetap diam

Woo.. sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
Bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
Aku tetap diam

Farah Asyikin - Hello

Hello
dapatkah kau mendengarnya

Hello ( 2x )

Gelombang suara yang bergetar
Tejermahan luahan rasaku
bagiku kau dan aku berasing dunia
cinta menyatukan cinta
juga bukannya segala

Korus
Dulunya kita bagai Rumi dan Juli
janji setia aaa....
bezanya kita bagai Zurah dan Marikh
mengertilah hello hello

Hello (2x)

Hello
gaya matangmu mempesona (Hello 2x)
sikap keanakan mencelakan
kumual kusesal kusesal
kau sering menyalahkan aku dan segalanya
tak pernah kau terlihat seksismu yang tercabar

Korus
Dulunya kita bagai Rumi dan Juli
janji setia aaa....
bezanya kita bagai Zurah dan Marikh
terpatrinya cinta

Cerminkan dirimu
era retak beribu
jarang pada kita begitu ketara
helah dan caramu
sering buatku kaku
sememangnya kita berbeza
berbeza

Bagiku kau dan aku berasing dunia
cinta menyatukan cinta
juga bukannya segala

Korus
Dulu kita bagai Rumi dan Juli
janji setia aaa....
kaburnya mata beza manikam jauhari
terpatrinya cinta
bezanya kita bagai Zurah dan Marikh
perang dunia aaa...
panas bagai sahara antartik
mengertilah

Hello..hello

Dia Fadila - Jat Da Da

Jat da da da (8x)

Entah mengapa debar di jiwa,
Terasa bagai ku telah jatuh cinta,
Semakin lama, semakin mula rasa rindu,

Kini ku sedar, ku tak berdaya,
Memendam rasa yang sekian lama,
Menginginkanmu, mencintaimu oh sayangku,

*Jangan cuba mencipta harapan,
Jika kau hanya mainkan perasaan,
Yang sekian lamanya dambakan kehadiranmu,
Jangan biarku mencintaimu,
Melainkan kau merasa begitu,
Kerana hati ini tak bisa diluka lagi,

Jat da da da (8x)

Katakan saja yang sejujurnya,
Ada kau rasa apa yang ku rasa,
Moga setia, Mengharap sinar bahagia,

Ulang * (2X)

Jat da da da (8X)

Adam - Robot

Kenapa manusia perlu rasa cemburu
Pantang lihat orang senang pasti mengutuk
Kan tersenyum bila lihat orang tersungkur

Cakap senang namun kau pun buat lebih bagus
Tapi bukan kau yang kerja bertungkus lumus
Mencari peluang berjaya dalam hidup

Memang masih jauh lagi perjalanan ini
Dan masih banyak lagi kan ku tempuhi
Jangan hanya mencari kesilapan saja tapi ternyata

Ku tahu (Oh no)
Oh no (Oh no)
Oh no (Oh no)
Ku bukannya sempurna

Ku perlu (Oh no)
Oh no (Oh no)
Oh no (Oh no)
Memang untuk belajar

Kadangkala lebih baik pekakkan telinga
Dari dengar mulut yang tak pakai kepala
Mencaci dan menghina ikut suka rasa

Wajah cantik diri ini takkan mengaku kalah
Meskipun orang hanya mahu cari salah
Namun ketika itu menjadikan aku lebih tabah

Kini baru ku sedar siapa kawan
Kini baru ku sedar siapa lawan
Jika hendak menegur ada caranya
Yang nak mengena

Semua tak kena
Ku buat ini pun salah
Ku buat itu pun salah
Apa kau mahu pun entahlah
Dari menyakitkan hati
Lebih baik ikut cara sendiri
Terpulang apa kau nak kata
Janjiku tak sakit jiwa

Adam - Benar Benar

Sayang, ku benar-benar cinta…

Semalaman ku tak kering mata
Didukung kekabu melapik pilu
Mengharap esok bisa menjanjikan sebuah lembaran baru

Sejak kita berdua berpisah
Aku tak habis-habis gelisah
Apakah itu tandanya bahawa…

Ku benar-benar cinta
Ku benar-benar sayang
Tak terjawab bila hati bertanya ke mana kau hilang

Ku benar-benar cinta
Ku benar-benar sayang
Suluhkan gelita kalbuku terang

Semalaman lagi bersendiri
Parahnya diseksa sunyi sepi
Beginikah perasaan pabila kita disisih cinta

Ku sangka ku tabah berdikari
Rupanya rapuh untuk berdiri
Kembalilah kau kepada ku kerana…

Ku benar-benar cinta
Ku benar-benar sayang
Tak terjawab bila hati bertanya ke mana kau hilang

Ku benar-benar cinta
Ku benar-benar sayang
Suluhkan gelita kalbuku terang

Nubhan AF6 - Ada Untukmu

Di sana pungguk menanti
Mengharap bulan membalas rindu di hati
Di sini aku berdiri
Menunggu penuh dengan kesabaran

Tanpa manis madah
Janji yang puitis
Tuk persembahan
Hanya ketulusan
Sekeping hati suci

Aku
Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku
Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku
Sayang dirimu
Biarpun nafas ku sampai terhenti

Akanku kota janji kita
Mendirikan Tajmahal cinta
Seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Terasa indah pabila berdua
Semakin tiba saat bahagia
Merai cinta kita

Aku
Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku
Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku
Sayang padamu
Biarpun nafas ku sampai terhenti

Akanku kota janji kita
Mendirikan tajmahal cinta
Seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Alif Satar - Akan Tiba

Hey hati ku..
Selalu
mendambakan cinta namun tak kunjung tiba

Hatimu itu
Seperti apa yg ku mahu selama ini

Am Em
Ertikanlah pagi ku yg kaku tanpa kamu

C/o
Kau ku cinta
Engkaulah yg ku puja
Tertunggu selama ini takku jumpa
Dgn mu ku di lamun indah
Ku harap cinta akan tiba di hati kita..

Lihat kamu
Tak ku sedari
Waktu dh mulai tinggalkan ku

Kau kau kau
Buatku lupa mengapa ku disini pada mulanya..

Ertikanlah malam ku yg sayu dingin tanpamu

Setiap hari bersama mu
Ku ingin selalu dekatmu
Ku hitung saat dan waktu
Hingga hari esok kembali lagi

Akademi Fantasia 7

ni peserta musim ketujuh ini... so... undian anda amat diperlukan... ngeeee..



  • AKIM
  • OBRI

  • ARIL
  • HAFIZ

  • QHAUD
  • SIDI

  • YAZID
  • CLAUDIA

  • ISMA
  • ADILA

  • ZIZI
  • RUBISA

  • AISYAH
  • RINI
UNDIAN ANDA AMAT BERMAKNA PADA PELAJAR2 INI... DUN FORGET TU VOTE...

TAIP AFUNDI (NAMA PERSERTA) 32999

Saya Peduli Ape

SAYA DAN DIA..

saya suka dia...
dia pon suka saya..
saya jaga diri saya..
dia pon jaga diri saya..

dia manja... saya pon manja..
dia anak sulung.. saya pon anak sulung
dia degil.. macam saya..
dia kuat ugut... mcm sy..

kami suka gado... (gado mulut je)
ari2 kami gado...
tapi... nanti dia pjuk saya..
sbb dia syg saya... huhu

dia x encem.. wpon saya lawa..
dia simple.... wpon sy berfesyen..
dia pendiam.. wpon sy suka ckp..
dia muda... wpon sy tua skit dr dia..
dia tinggi.. wpon sy rendah
dia berisi... wpon sy kuyus

Walaupon byk perbazaan kami.....
kami tetap saling memahami..

korunk x kenal dia..
korunk tak kenal saya,,
walau ape korunk nk ckp..
kami buat x peduli aje..
sy peduli ape.. sbb sy dh syg diaaa....
korunk x de ape2 kaitan kn...
so.. stay back !!

Salah Ke Aku Bersama Dia?

hmmm.. ni nak jawab pada blog cma yang lepas yang bertajuk Aduhai Bie..... haaa.. cma tengok aku baik ati + rajin... siap nk reply tuk ko.... kat blog lagi...... huhuhu... ko dh jual kn.. nahh aku beli.... ngeeee.... erkk mcm pantun jerr.. hehehe.. dun angry ekk..

Salah ke Aku Bersama Dia?

salah ke aku jmpe dengan pakwe aku?
salah ke aku temankan dia?
salah ke aku habiskan masa dengan dia?
salah ke aku jmpe dia?
salah ke aku menumpah kasih pada dia?
salah ke aku nk dating ngan dia?

kalau tanya pada Orang~~~~

mereka mahu dimanjai dan memanjai
mereka mahu dibelai dan membelai
mereka mahu dicintai dan mencintai
mereka mahu berjumpa dan menjumpai
mereka mahu dikasihi dan mengasihi
mereka mahu digembirakan dan menggembirakan

Lumrah orang Bercinta ~~~~

selalu berjumpa... tp aku... (dia jauh)
selalu bertentang mata... tp aku.. (dia jauh)
selalu dating.. tp aku... ( aku byk kje lar)
selalu nk manja.. tp aku.. (dlm fon je lar)
selalu nk mkn bersama... tp aku (tgk mms je)

TO CMA :

aku bukan ade niat nk perkecilkan ko ngan bf ko cma.... (erkk ade ke?)... just kdg2 aku terasa sedih gak bila kawan aku x paham aku.... bukan selalu aku dpt jmpe mirul tuh... kadang je... dia bkn rajin dtg jmpe aku... n aku pon x harap mcm tu.. dia bljr lg.. lesen x de wpon kete ade.. aku pon x harap dia buat giler dtg jmpe aku.. drive sorang2 yang membahayakan dia. walhal apai ko tuh ade lesen n ade kete n rajin nak jmpe ko... dlm seminggu tuh ade la sekali dua dia dtg jmpe ko.. jenguk ko.. tp mirul jauh.... so... once dia cuti... n aku pon kelapangan.. x salah kn klu aku jmpe dia? mcm mne ko rindu x de apai.. mcm tuh gak aku.. mcm ne ko rindu nk jmpe apai.. mcm tuh gak aku... kita sama je.. ko serang aku kat blog ko..... dia baca... dia terasa.... dia x mungkin ckp dia merajuk or terasa.. but from his eyes.. from his heart.. from his behavior.. i can see it... klu ko mara laki ko skali pun.. jgn libatkan laki aku... sedey wooo.. laki aku dh x mo jmpe aku da... habes klu ko kne kidnap.. aku kne tinggal sorang.... sme gak sunyi nyaaaa...

Al Kisah Roomate Aku...

hmmm.. sape rommate aku tuh x yah la tau... tp... aku mmg ade prob ngan dia.. tp biar aku citer from intro ekk.... ngeeee... ehehhehee... untuk pengetahuan korunk.... dia ni rommate kat hostel kolej aku

aku kenal dia dari orentasi lagi... mula2 x de la ngam mana.. aku punya geng sndri mse tuh... masa kat orentasi... aku ngan roomate aku ni x de la rapat sgt.. sbb dia ade kwn dia sorang tuh.... ble masa aku n gang aku pilih nk stay together dlm 1 umh ( hostel kitorang mcm apartmen..... apartmen 3 bilik + 3 blik air + ruang dapur + ruang tamu) dia pon nk join la... coz dia bru gado ngan kwn dia tuh... entah la nape.. malas nk amik tau.. hehehehe


aku bukan la baik sgt..... n aku bkn la smpai nk kutuk dia ke hape.. just nk tinggal reason.... kenapa jd mcm nie.... aku tgk dia dressing... mcm anak org kaya... citer dia pon gempak... kolam renang panjang smpai 2 blok... beli brg2 branded... levis... dkny... tp yang pelik tuh kenapa kau amik barang aku....

maaf lah.. ckup la selama nie aku bertahan.. diamkan aje bnde ni.. but then makin melarat n makin menjadi2.. so.. aku kebengangan... maafkan aku.. aku dh x sanggup lg duduk dengan ko... dwet aku asyik ilang.... brg aku kau kemburkan... n dan sekarang kau dh berani selinap loker aku yang mereng tuh... kau betol2 dh cabar aku ..... aku lepaskan kau pergi... klu ade lg.. aku laporkan pada polis...

Sunday, March 8, 2009

Gang Kampungchat.com (2)

nie update kawan kampungchat miss_cute.


  • filt
  • ana_bp


  • wanchai
  • aku_ana


  • miss-alya
  • keli_gulz


  • amirah
  • dyra


  • nezzack

Saturday, March 7, 2009

Raeesa Syahirah



PHOTOGRAPHY BY : BIBO ASWAN

MODEL : RAEESA SYAHIRAH

hmmm... tadi baby jalan2 .... erk.. ecelli jenguh blok kawan2 je.... sekali terjumpa pics psl kawan sekolah baby dulu ( SMK USJ 8)... so datang lah niat nak mencemarkan blog nie dengan pic pose maut dia ni.. huhuhu..



hmm.. story sikit pasal raeesa ni ekk.. hmm.. dia nie kuyus.. active in sport.. minat n giler kan fesyen.. dia ni dalam kategory cantik la kat skool dlu.. n dia kind yang pemes dlu mse skool.. kawan ngan fatin, khim fa, swet li.. penah sekelah ngan aku mse form 3.... slain fasyen.. dia ni giler jamming..... lupa la main bass or guitar.. huhuhu.. n mase spm dia amik jurusan Lukisan Kejuruteraan... dia mmg kurus dari dulu.. walaupon kuat makan... huhu..

hmm.. x tau nk citer pe dah pasal dia nie.. so.. close da topic keyh..

p/s: to raeesa.. congrats 2 u coz u get what u willing to do from schols.. luv u dear..

Radio Amatur (2)

Hanya selepas anda memahami ART #1, anda boleh baca ART #2 ini. Radio amatur mempunyai banyak fungsi dan manfaat. Antaranya :-

1. Berkomunikasi dengan stesen radio amatur diseluruh dunia dengan menggunakan set radio HF (di Malaysia, hanya stesen mempunyai perakuan kelas A dapat memancar ke luar negara dan mengendalikan kod Morse)

2. Berkomunikasi dengan bandar-bandar tempatan (kejiranan tertentu) dengan menggunakan radio VHF dan UHF (dengan menggunakan repeater 'pengulang-pancar' atau simplex)

3. Menjadi barisan hadapan (frontliner) dengan memberikan khidmat bantuan komunikasi ketika berlaku bencana alam atau kecemasan sewaktu tidak terdapat peralatan komunikasi lain atau peralatan komunikasi lain tidak dapat berfungsi. (dalam keadaan aman tanpa bencana, perkhidmatan telefon bimbit, selular, faks dan internet adalah sistem komunikasi primer, manakala radio amatur adalah sekunder. Situasi ini berubah ketika kecemasan dimana radio amatur menjadi primer dan mungkin satu-satunya perkidmatan komunikasi yang boleh berfungsi)

4. Membina sendiri (homebrew @ hand-made) peralatan radio seperti pemancar (transmitter), penerima (receiver), dan antena

5. Berkomunikasi dengan satelit yang sedang mengorbit tanpa sebarang kos (hanya kepada pemilik kelas A)

6. Berkomunikasi dengan angkasawan yang sedang mengelilingi bumi.(anda boleh berhubung dengan Kapten Faiz, angkasawan kedua Malaysia, InsyaAllah apabila beliau berada di ISS)

7. Bereksperimen, kajian tentang televisyen amatur (ATV), slow scan TV (SSTV), atau menghantar gambar potret menggunakan faksimili (pernah digunakan oleh krew Jejak Rasul, TV3 ketika membuat liputan di tengah gurun beberapa tahun yang lalu, dan kini turut digunakan oleh ahli ekspedisi Petronas Adventure Team)

8. Mengambil bahagian dalam sebarang pertandingan radio amatur atau peralatan pencarian pandu arah (juga disebut sebagai memburu musang (fox-hunt) dan DXing (pemancaran terjauh)

9. Mengambil bahagian dalan operasi mencari dan menyelamat (search and rescue), ( kebiasaannya stesen radio amatur membantu pihak berkuasa seperti PDRM, JAPAM dan BOMBA dalam operasi mencari mangsa yang sesat dalam hutan ketika aktiviti lasak, jungle-tracking, juga mengesan kapal terbang atau helikopter yang terhempas di hutan).

Sekarang, anda boleh lihat dan nilai sendiri apa yang radio amatur boleh lakukan, tapi jangan abaikan larangan-larangan ini.

DIINGATKAN, ANDA DILARANG SAMA SEKALI :-

1. DILARANG MENGGUNAKAN RADIO AMATUR BAGI TUJUAN KOMERSIL (jangan mengada-ngada nak jual tempe ke, kicap ke, budu ke atau apa sahaja produk/ perkhidmatan dengan tujuan mendapatkan keuntungan menggunakan radio amatur)

2. DILARANG MENYIAR-SEMULA (RE-BROADCAST) BAHAN SEDIA ADA SEPERTI LAGU, BERITA ATAU RAKAMAN SUARA MENGGUNAKAN RADIO AMATUR (sesiapa yang didapati melakukan kesalahan ini boleh didakwa dibawah Akta Penyiaran dan Hak Cipta dan mungkin disaman oleh artis dan syarikat rakaman kerana tidak membayar royalti penyiaran)

3. DILARANG BERCAKAP MENGENAI POLITIK ATAU MENGKRITIK KERAJAAN DENGAN TUJUAN MENGHASUT, MEWUJUDKAN SENTIMEN DAN KEBENCIAN TERHADAP PIHAK-PIHAK TERTENTU (biar apapun situasi politik di Malaysia, nak saman Sultan ke, saman YDPA ke (Ampun Tuanku!), atau kutuk dasar-dasar kerajaan yang mungkin tak menguntungkan rakyat ke, kempen, lobi pengundi (dah ada yang buat!!!) JANGAN BINCANG DI JALURAN RADIO AMATUR)

4. DILARANG BERCAKAP MENGENAI AKIDAH ATAU AGAMA (biarpun anda seorang ustaz, atau ustazah, atau alim ulama yang agung dengan niat menyebarkan dakwah, jangan sesekali membicarakan, membanding-bandingkan agama atau fahaman orang lain, ada ruang, ada saluran untuk berbicara perkara-perkara ini)

5. DILARANG MENYEBABKAN GANGGUAN TERHADAP FREKUENSI ATAU MENCEROBOH KAWASAN LARANGAN (jangan memancar atau mendengar, memonitor jaluran yang tidak dibenarkan selain daripada yang diperuntukkan, KERANA ada yang berminat mendengar frekuensi pihak berkuasa seperti PDRM, BOMBA, KASTAM untuk mengelakkan daripada kantoi ketika operasi penguatkuasaan (TONTO, MAT REMPIT, KAKI SELUDUP))

Radio Amatur (1)

Amateur radio service is defined in the Communication and Multimedia (Spectrum) Regulation 2000 as a radio communication service (covering both terrestrial and satellite) in which a station is used for the purpose of self training, intercommunication and technical investigations carried out by authorized person who are interested in radio technique solely with a personal aim and with out any pecuniary interest.

Secara umumnya, frasa di atas bermaksud :" Radio amatur dapat ditakrifkan berdasarkan Akta Komunikasi dan Multimedia 2000 (Spektrum), sebagai satu perkhidmatan komunikasi radio (yang melibatkan terrestrial dan satelit) yang mana sebuah stesen digunakan bagi tujuan latihan sendiri, komunikasi antara stesen (atau pihak-pihak tertentu) dan penyiasatan teknikal yang dijalankan oleh individu bertauliah yang mempunyai minat dan matlamat yang mendalam dalam teknik radio tanpa sebarang hasrat untut mengaut keuntugan.

Kamus Dewan Edisi Ketiga menyatakan RADIO adalah
1. pemancaran (penghantaran, pengiriman, siaran) bunyi dan lain-lain menerusi udara
2. tempat memancarkan bunyi dan lain-lain menerusi ruang udara
3. alat atau perkakasan untuk menerima (menangkap) siaran menerusi udara

AMATUR pula bermaksud berkenaan kegiatan yang dilakukan sebagai suatu kegemaran, dan bukan untuk mencari wang. Ok, murid-murid. Faham???

Radio Amatur juga dikenali sebagai HAM Radia (bukan Radio Khinzir!) yang berkenaan dengan hobi membina, menguji dan berkomunikasi menerusi radio yang mampu berhubung dengan pengendali radio lain (juga disebut stesen) melalui beberapa set frekuensi yang telah ditetapkan.

Bahasa Phonetic

kita belajar fasal fonetik (phonetic). Fonetik Antarabangsa digunakan bagi membolehkan semua stesen radio amatur di mana-mana menyampaikan maklumat dengan tepat walaupun dalam situasi sukar dengan menggunakan sebutan yang boleh difahami dan diterima, juga bagi mengelakkan kekeliruan ketika berkomunikasi. Fonetik digunakan secara meluas dalam menyatakan ‘callsign’, mengeja nama pengendali radio amatur ‘handle’ dan menyatakan maklumat tertentu yang perlu dieja secara tepat.






Sedikit maklumat yang aku tertinggal, bagi angka dan nombor, ianya disebut seperti biasa. One, two, three, dan seterusnya. NATO ada meletakkan 1 standard untuk menyebut angka ini dalam sebutan fonetik, tetapi ianya agak janggal untuk disebut misalnya 5 tidak disebut 'five' tetapi disebut 'pentafive'.

Maklumat tambahan, jangan terkejut sekiranya anda mendengar ham operator dari negara lain tidak menggunakan International Phonetics ini secara tepat. Misalnya, Ham operator dari United Kingdom menyebut W sebagai William (sayang agaknya mereka ni dengan Putera William, anak Puteri Diana), dan bukannya Whiskey. Di Indonesia pula, G tidak disebut Golf, tetapi digantikan dengan GOLOK (sejenis parang, juga nama tempat di Thailand), Ham operator di Singapura juga tidak menyebut I sebagai India, tetapi digantikan dengan Italy (apa barang India, Italy la ada class!)

~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~

November
Uniform
Romeo
Uniform
Lima

Alpha
India
November

November
Alpha
Quabec
India
Alpha
Hotel

Friday, March 6, 2009

Gang Kc

Nie kawan- kawan kc miss_ cute... jom kenal- kenal dengan mereka...


  • hemo-hemo
  • paliq momok

  • firdaus waffer
  • zhafri d0d0L

  • miruL echo
  • totin

  • atie_kl @ peLangi
  • marcos

  • ain putri89
  • basikal_idaman

  • lady_lisa
  • dunhill sahal

  • bill momok
  • farhan

  • aini_syazwani @ aini pooh
  • antonio @ ola^ola

  • cik fawa
the sources : personal myspace... ( klu pics edit n kurang kualiti.. jgn mara saya.. serang mereka di myspace mereka.. terima kasih)

Wednesday, March 4, 2009

Gang KampungChat

hmmm.. baby x tau nk update pasal ape.... masa cuti nih pon x de aktiviti sgt.... just tdo... makan.. kemas rumah.. chatting.. sakat adik.. gado ngan adik... anta adik gi tusyen.. amik adik balik tusyen.. curik kete papa or mama... gi kedai.. lepak ngan kwn2 lu ade yg free mse tuh... walaupon baby antu chatting tapi baby masih ingt pada realiti dan tanggungjawab baby.... feewwiitt...

hmm... saje je nak kenalkan ngan karakter kawan-kawan siber baby

Sezer

ni lobly brother...... dia ni sporting... open-minded... gegiler.. best chat ngan dia... i dunno when do i start knowing him... tapi kami makin rapat mase tuh la.. dan masih rapat hingga sekarang..... baby surely syg dia maaa... we can talk about anything.... tu yg best.. x semua kite blh ckp kat org kn? but dengan dia nie... baby senang nk citer mcm2 ngan dia.. huuhuhuuhuhuh... hmm.. biasanya baby panggil sezer nie abg sez... tapi pemilik nama Shaher Bashir Dattani ini kadang2 dipanggil dia abg mucuk, abg tambeng etc... hehehe... asal simpang empat,Melaka... menetap kat London... mat salleh celop kot.. hahahha.

Man

nick nie mmg jarang masok... bz ngan kerja.. x ingt dunia... hurm.. pasal kerja ni no komen la... abg man or baby panggil dia abg wan ni asal penang... kerja medical assistant.. kenal dari conference abg sezer la nie... then add... n kadang2 sembang... hmmm.. baby suka ckp pasal soal kesihatan ngan abg man ni.. coz tuh profesion dia. he is a sweet guyz... perahsia.. korunk tanya la semua kawan-kawan.. dia ni kedekut gambar.... maklumat diri pon dia na berahsia jugak... hahahaha..... momoy gelarkan abg man ni " BOYE KC JAGAAN KROL" hahaha.. sbb kat kc dia suka sgt dok kaco pmpn.. hahahah..

Momoy

my lobly amoi sista... best merepek ngan dia ni.... kami ade sesuatu yang sama.... giler asam n jeruk mangga muda.... pantang dengar dua2 terliur... hahahahaha.... then... merepek biasa laaa.... kat kc.. dia suka buat bunyik kucen "MEOW".... then baby akan follow the same meoww.. hahahha.... hmmm do kat tampin... she is just a nice lady to chat with....

Shazrul

nick shazrul ni pemes ngan kaler hitam kuning.... huhuhu... macam ne ley kenal dia??? hmmm kat kc gak.. mse tuh dia ngah chatting ngan gang dia... me tbe2 selit... wakakkakaa.. then add ym... add ym pon ade story tau.. mse tuh baby pakai nick BMW_IDAMAN (nick peningkn org n beskal) hahaha... n shaz ni pon salah satu mangsanya.. hahaaha... dh add ym, dia pelik coz kuar pics perempuan..... then bila baby bgtau nick sebenar..... dia gelak.. wakkakaka... shazrulhakim b. shahrulnaim is a nice guy to friend with..sporting..caring...gegiler... yang penting dia x cepat amik hati klu kne usik.... i call him unkel (ape pon ejaan yg keluar, it still call uncle).. sbb dia suka ckp dia tua.. padahal beza umo 6 thun je... klu ikutkn kita panggil abg.. or bro.. tp.. sbb dia suka ckp dia tua terkeluar dr mulut x de insurans ni panggil dia unkel.. terlekat polak smpai sekarang.. hehehe..dan ramai sangkat kitorg memang real uncle and niece.. hahaha.. lu kena beb.. hahahha..

Basikal_idaman

nick nie kalau disebut kat kc... org panggil penghibur.. artis KC (gara2 buat drama korea dengan tasya_tyunk)... amponz weii... beskal or hisyamuddin nie best kawan... dia suka merepek.... gegiler... selalu jadi bahan sakat org.... open-minded... good listerner (kira kawan gosip aku)... dia x cepat amik ati.... selain pangil beskal or syam... baby pangil dia lakik no 4.. (sebab dia ckp aku minik no 4 dia) wakakka.. beskal ni trademark kaler dia pepel kuning... pantang tol dia klu ade yg culik kaler dia... huhuh.. one more pasal budak yang duduk kat sungai buluh n bljr kat UPM ni ialah dia ni suka "MANGKOK" kan org.... mmg byk koleksi mangkok dia nih.. hahaha amponnzzz..

EcHo

Echo Revolution.... hahaha.. kenal dia dari conferens sezer... mula-mula tuh x de la kenal sgt pasal dia ni.... tp... ade ga la sekali sekala chat ngan echo... hmmm echo atau nama sebenar Mirul ni kire spesel sikit... coz kenal kat ym x de la selalu chat.. tp bila jmpe kat kc.. riuh habis kitorang.. wakakakka... dia ni muda 3 thun dr baby... but pala dia masok je ngan pala baby.. hahaha... hmmm... echo......dia ni paling byk nama panggilan yang baby panggil dia... antaranya Miyul, dak masham, hassan (partner nick bedah), siti miyul (gara2 nk usik2 miyul dengan mama dia) hahaha.... yang len lupa lak.. hahahaha... hmmm.. mirul yang berasal dari melaka ni mmg terkenal ngan kegilaan dengan kereta.. belom ade lesen dh pegang kereta kelisa... terbaru... dengar citer new car caming.. but.. entah la.. x tau....

Ain_putri89

hmmm.. ain putri nie baya aku je... nama pon lebih kurang... nurain bt januddin.... dia nie pelat R.... tp... klu xde la kekok sgt dengar dia ckp.... dia ni manja orangnya... sweet... simple... good listener...dan antara best student kat tempat dia study (she said)..... hmmmm dia belajar kat Kolej Komuniti Masjid Tanah, Melaka. kami agak rapat....... sebab selalu keluar outing dan gath sesama... biasa berkepit ngan dia je.. hehehehe.... baby panggil dia my kembar.... sbb sama nama.. hahahaaha....

Wanchai

dak nie.... x tau nk citer pe sgt... dia baya ngan K.... asal dari sri petaling... dekat2 dengan bukit jalil.. hehehe... hmm... selalu gak la jmpe ngan dia nie... biasa around Kuala Lumpur... wan obses ngan kerja... memang kuat kerja..... so.. tu yang buat baby respect dia...

[K]

K... or my other words is Harry Potter.. hahaha.. macam mne ntah blh panggil dia harry potter.. may be ade skali snap pics nampak macam harry potter... hehehe.. wut ever it is.. baby memang panggil dia K.... K nie minat KRU dan Adam Af2..... bg la lagu tuh kat dia.. siyes mmg feeling dia nyanyi.. K nie simple... metroseksual (lelaki yg suka bergaya)... baik.. blh bergurau... kat dlm kc tuh.. siyes ramai yang suka K... senang je budak ni dpt awek.. huhuhu.... pelik.. pelik.. tp tuh la kenyataannya

Dboyz

dboyz.. dboyz.... dboyz.... baby memang rapat ngan dia.. smpai byk kali la kne gosip ngan dia.. wakkaka gosip ke..?? dh macam artis dh.. ahaksz... tettt... hahahaha.. kitorg rapat sebab baby ske usik dia.... dia pon selalu citer kat baby.... may be tuh yang buat kitorang rapat. hehehe.. dboyz nie terkenal ngan gelaran "TUKANG BAHAN KC".. dia masok2 je.. ade la tuh nnti mangsa-mangsa dia.. but now dia dh ade room sendiri... www.kampungchat.tk baby pon ade bahagian gak in that community room.. huhuhu.. nk tau.. try check ok... hehehe... dboyz ni baby panggil dia pak ngah.. sbb anak2 sdara dia panggil dia pak ngah.. hahahaha

notes : dorunk memang rapat ngan baby.... so... dun hurt them coz i will hurt u back

p/s: mana-mana yang x de dlm post kali nie... tunggu next post pulak.... hehehe.... i will put u in.. promote kejap.. hehehe..

Monday, March 2, 2009

Siti Nurhaliza, Ella, Misha Omar, Waheeda, Ezlyn - Mohon padaNya Sujud PadaNya

Mohon PadaNya Sujud PadaNya
by Siti Nurhaliza, Ella, Misha Omar, Waheeda & Ezlynn

Sunday, March 1, 2009

Tags Kahwin

1. How old are you?
20 for 2009

2.Are you single?

yeaahh... single kowt.. heheh

3.At what age do you think you'll get married?
b4 30 nk kawenn.. x mo lmbt2 sgt...huhu

4.Do you think you'll marrying the person you are with now?
hmmm.. may be kowt.. huhu

5.If not, who do you want to marry?
my future hubby

6.Who will be your bridesmaid & bestman?
hmmm x pikir lagi....

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
traditional wedding & garden wedding ( giler tamak aku nie)

8.Where do you plan to go on honeymoon?
Paris , Rome... but dat guy nk Bora-bora island...

9.How many guests do you think you'll invite?
hmmm x tau la... but.. nk ajak semua kawan n org yg kenal diri nie..

10.Will that include your exes?
yup.. ex x semestinya musuh..... tetap kawan

11.How many layers of cake do you want?
entah la... ikut jemputan la.. 3 tingkat ok kot...

12.When do you want to get married, morning or evening?
tunang pagi, nikah malam.... resepsi esok ari nye..huhu

13.Name the song/tune you'd like to plat at your wedding
entah la... tp i wish nk duet songs ngan my hubby.. wow...gempak siottt.. huhu

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
fine dining.... bior dorg ase bnde yg x selalu dorg ase...

15.Champagne or red wine?
sorry.. no allowed in my wedding...

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
few days kot... kasi ilang penat berpesta... huhuhu

17.Money or household items?
both.... money blh simpan nnt... household blh guna kat umh baru.. huhu

18.How many kids would you like to have?
as many as i can... huhuh..

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
yup2.... bkn selalu dpt honeymoon.. huhuhu..

20. Whose wedding plan would you like to know next?
-shima
-totin
-miera

Tags from Totin

>>>List these rules on your blog.

=x der rules laa...lantak laa nk letak aper pn asl berpekdah..

>>>7 facts bout myself

♥♥ hmm.. miss cute nie anak sulung 5 beradik... x manja ngan keluarga tp manja dengan org lain cth sedara, abg2 angkat, akak angkat, n etc.

♥♥ lahir 26.11.89..... dak sagittarius... org cakap org sagittarius nie ade unsur romantik.. ye ke?

♥♥ me jenis simple..ladies kot sikit2.. n nice.....

♥♥ i am open minded.. n blh jd byk watak ikut situasi mcm lil sista, mom, big sista, lil brother.. hehe

♥♥ i am a camera- freak... gilo camera.. n ske amik pics bebanyak

♥♥ i am organised person... mmg la kdg2 ske buat bnde giler2.. tp... mesti ada backup plan

♥♥ aku suka travel... ikut perangai papa... dia pon ske travel...

♥♥ aku ni degil & keras hati..... dats me.. pujukan2 ni.. ssh la cairkn aku... huhu

>>>6 unspectacular quirks

♥♥ kuat cemburu... tp x suka tunjuk... huhuhuhu

♥♥ obses dengan chenta... wakakaka .. x de laa.. mne de obses sgt

♥♥ nmpk je lembut... tp klu mengamok... huish.. kwn ckp mcm gunung berapi meletop.

♥♥ x tahan sejuk.. dan mudah sakit...

♥♥ takut antu..... uwaaaa... hate it damn much

suka nyusahkn org dgn tagged:-
= x reti la nk tagged org2... kalau spe nk... amik ekk..