CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 25, 2009

Perlu Ker Aku Berbakti???

hmm.. soalan ni diajukan oleh salah sorang budak umah aku..... biasa laaa.. umah aku skrg ni ade konflik skit.... btw.. rumah yang aku sebutkan nie ecelli hostel aku.... ade masalah lak sekarang dan aku antara orang yang terlibat sekali.... nak tau lebih lanjut... meh teruskan bacaan.. hehehe

Ape kes sebenarnya nie?

Aku kick roomate aku.... hahhahaa.. sah klu korunk baca pikir len kan?? ye lar aku ni kecik.. nk tendang2 org lak... wahahhaa.. sah korunk ni salah phm... maksud sebenar aku ialah aku dh halau roomate aku dr bilik.. ganas kn??? tau dh korunk ckp mcm tuh... tp aku x de la seganas dan sekejam yang korunk rasa... aku buat ikut prosedur.

Kenapa Jadi Macam Tuh??

hmmm... aku x de la kata aku x sebulu ngan roomate aku... kitorang blh lepak... blh ckp.. blh gelak2.. no hall larr.. tp dia ade penyakit yang buat aku x tahan... perghh.. klu korunk kat tempat aku... bape lama korunk blh thn... mesti x lama.. mungkin dia dh lebam sana sini korunk kjekn.. x pon korunk pastikan dia kne buang kolej.. tp aku??? aku sabar je.....

Ape tak kena??

aku tanya korunk la kan.... korunk nak simpan ke pencuri kat dlm umah korunk? aku ase la kan.. kawan ngan pencuri pon korunk x mahu la kan... x yah tipu la.. x yah jd plastik... x yah jd hiporkrit.... sebab lumrah manusia mne nk yang buruk.. yang jahat... tol x? tp ni lar tebiat roomate aku... sekali pandang roomate aku... dia mmg lawa, ske bergaya... tp tu lah masalah dia.. tgn dia licik mcm belut.. bkn sikit dia rembat... selalu rm 50 sekali dia amik.. tuh lu duit la.. brg2 len aku tak tau..

Sure Ke Dia???

aku bkn nk tuduh sebarangan laaa.... sape lagi nk amik klu bkn dia... try la bayangkan.. dak2 lain x berani masuk bilik klu x de org... dia lak blh kunci2 bilik... kdg2 tuh tinggal berdua aje... spe lg nk amik.... aku x munkin lupa... tiap kali aku tnye.. dia tarik muka.. ckp x tau.. then dia blah... mcm panas dok ngan aku... org dh buat salah.... tu satu hal.. dia pegang barang aku then.. bila aku check barang tuh ilang dh.. x tau mne si hantu ni letak... other than that.... aku nampak brg yang mcm aku punya kat meja dia.. bayangkan la brg dr dlm loker aku.. blh ade atas meja dia.. bila check.. mmg ilang dr tempah dia.. baju yang aku bru beli... dia dok puji2.. then ilang x sempat aku pakai... jmpe kat tempat bju dia.... xkn dlm masa 1 ari dia blh beli bju tuh... pikir laaaa..

Pe Aku Dah Buat???

aku just nk elakkan bnde ni dr berlaku.... so aku mintak tukar bilik..... but then aku kne la bg reason aku kenapa nk tukar bilik tuh office hostel.. tp x dibenarkan.. then dia check sistem.. n dpt tau roomate aku x register dh lme.. then dorunk amik keputusan tuk halau roomate aku... ye la x register.. mne de hak nk dok kat dlm hostel....

Aku Tak Mahu Kautim...

ade kawan tnye aku kenapa aku x mo kautim tuk simpan brg2 dia... ehh.. aku dh ckup baik bela dia 2 thun ni ngan bg lepaskn dia mkn duit aku... guna brg aku... CUKUP K... Orang len pon ade Limit gak nk buat baik... tp aku kira baik lg lar aku stil simpankan brg2 dia.... yang dia x mo nk amik.. dh la semak.. nmpk pon mcm sakitkan ati... klu ikut hati aku... au dh bunuh dia tau tak... aku dh malas nk cakap ape laaa..

To Orang Yang terasa Dia Penah Jadi Roomate aku...

aku dh ckup lama bersabar ngan ko.. aku dh ckup lama diam ngan ko.. aku biarkan aje ko buat ape.. aku x repot ape2 pasal ko... skrg ni jer.. sbb bnde dh makin melarat... makin menjadi-jadi perangai ko.. x reti nk jaga hak privasi orang.. x reti nak jaga tgn ko.. AKU TAKKAN MAAFKAN APE YANG KO DH PENAH BUAT... AKU TAKKAN HALALKAN APE2 JE YANG KO DH AMIK...

ckup la smpai sini dlu.. lu de bnde lg aku update lg key..

0 kiss Me: