CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, November 30, 2008

Outing With Gang Kampungchat.com (30.11.08)

ATIE, BESKAL, MISS_CUTE, [K], AIN_PUTRI, KWN BESKAL

yeahhh...ari nie kuar....... bestt.... kebetulan dah baik demam..... lagi la besh.... ari ni miss cute and kawan2 pegi Time Square..... actually.... plann nk g ari rabu lepas (26.11.08) tp miss cute la sje gatal nk tukar.... ye lar.. adeq ade... malas nk bawak... semak je bwk adik tuh... so... tunda la ngan [k]... pilih time sampai la miss cute confirm ngan [k] (dak kc) nk kuar gi times square around pkol 11.30 pagi...

malam td.... atie_kl(dak kc) & ain_putri (dak kc) ada bgtau nak ikut.....so...gtau details la mcm biasa... just lupa nk bg no fon... ade gak ajak si beskal tuh... tp alasan yang dia bagi dia nk balik kampung... so.. x jd lar... si tasha lakz... x dpt nk ikut... so... layan je la sapa yg pegi.... bg miss cute la... asalkan ada kawan kat sana pon dah okey.... hehe...

hmmm... kali nie miss cute gerak awl... dalam pkol 9 lebih dh kluar umah..... biasa la K.L..... x sanggup den nk drive.... baik amik train....hehehe.... amik train smpai ke Kl Sentral & monorail ke Imbi...... mse dlm tren tuh ade gak update ngan [k] psl perjalanan miss cute ( satu kemestian kalau nk kluar dengan kwn2 yg bkn seperjalanan)......


kali nie....bkn [k] je yg ade.... ain putri, atie, beskal dengan 2 org kawan dia pon join.... beshh lar.... aktiviti pertama kitorang.... bowling.... tp miss cute x main...[k] dengan ain je yang main... miss cute jd tukang sorak aje....hehehe... btw... K kalah main ngan ain...(fuhh..nseb bek x main...) then nk tunggu si beskal lme sgt... miss cute, k n ain g karaoke kat The News KTV.... wakaakaka...giLer Ar.. Kami bertiga eNjoy !!!!!... pas Karaoke, kami kembali ke Time Square.... sedap gak la mata miss cute ngan si ain ni cuci mata tengok baju.... lawa2.... harga pulak blh tahan la... ishh... len kali nk datang lagi la.... nk borong sumer baju...wakakaka...



tengah syok usha baju kat time square..... beskal msg gitau dah sampai.... so... kitorang pon g la lunch... hmmm...makan.....wakakaka.. kelaparan wess... miss cute habis sepinggan char kuey teow... [k] lak mee goreng mamak... ain lak dengan nasi goreng kampungnya... manakala beskal n 2 lagi kawan dia... hanya minum air... kenyang makan nasi minyak katanya... sambil makan, sambil borak... sambil membahan... sambil bergosip.... abes sumer citer kluar wess....

pas makan g jmpe atie lak... dia baru sampai... ade la kitorang masok exhibition anjuran yayasan aids malaysia...pergh.... dari tingkat atas macam rumah hantu.. masing2 dh excited nk g... miss cute lak ade la skit cuak... mne taknye.. den lomah semangat.. lagi2 baru nak baik demam..ade gak yang demam balik klu disergah... mse nak masok exhibition tuh free...dorg bg pkai mp3 n headfon hmmm...tau je la mulut aku, bsing je manjang... sebelum masuk abes org yg kerja tuh aku soal.... dah macam plis pon ade... padan muka korang...wakakaka. seram tuh mse mula2 masok..tp...lme2 x seram sgt... sbb beskal & n sme laluan ngan aku... smbil dgr mp3 tuh aku leh tergelak tgk si K gi main mainan (prop) yang ada.... insap la kejap kitorang pas kluar dr benda alah tu.. biler kluar masing2 dok check sapa yang diantara kami yang kne HIV+.... wakakaka... nak tahu sape??? [K] dengan Ain_putri....



Dah x tau nk buat pe lagi.... kitorang plan nk g kfc lak amik dinner......teman atie makan... kitorang pon makan skali... hehehe..... makan la kitorang puas2 kat situ... sempat gak la bahan membahan... biasala kami....wakakaka... then balik.... tu la alkisahnye tuk kali nie... next time citer lagi ekk...


Ni Ade Few Pics Yang BoLeh Korunk Tengok.......



Mereka yang Join

Miss_cute

Ain_Putri & Miss Cute

Miss Cute & atie_kl

Basikal_idaman, Miss_cute, [K]

Miss_cute & [k]

Ain_putri & miss_cute

ain putri & miss cute

Beskal & miss-cute

beskal & miss_cute

[k], atie, beskal & kwn beskal(nama lupa lar)

Beskal & ain_putri

Hehehe....

ain_putri & [k]

beskal & [k] Rawks

Candid Tyme

Ain_putri & beskal

Chezzy Wedges With extra cheese (Beskal Jeles wess)

Zinger Burger (miss cute punya Lunch)

Paan

Miss cute & [k]

miss cute & [k]

Beskal (candid)

Beskal Kfc promoter


p/s : besh giLer dapat kuar ngan korang..... Len kali kita kuar lagi ekkk... peace dude... for those yg terasa tuh... dun angry....

Saturday, November 29, 2008

Tips Jmpe Keluarga Mentua

1.bile jmpe org tua..kite kne manis kn mke

2.bia byk bertnye ttg die

3.bijak pilih topik perbualan

4.bg respond pd tjuk yg dibualkn

5.ramah kn diri..tnye la ttg fmly die..klu sembang dgn ayh die...tnyer ttg fmly ayh die..

6.klu pd pihak pompuan..ringan2 diri masok dpur..wt pe yg ptt..

7.ramahkn diri dgn ahli keluarga die..dgn adik beradik die..bak kata org...pikat la adik2 die dlu..

8.ms nk dtg umh..bwk la buah tgk utk fmly die..xkisah la ape2 pon..brg mkanan da memadai..cth cm buah..

9.bergurau senda la dgn ahli keluarga die..sblm menundur diri..bia kite tgal kn kenangan sikit pd mereka..so that..sikit sebyk dorg akn ingt kite..

10.klu kat umh die de ank kecik..lyn la bdak2 tu..klu tgk mk die bz kat dpor..tlg la jge bdak2 tu..ringan kn sikit beban tuan rumah..

p/s:ingt 1 je..jgn sombong bile berdepan dgn mereka..

Naff - Akhirnya Aku Menemukanmu

Akhirnya Ku Menemukan Mu
Saat Hati Ini Mulai Merapuh
Akhirnya Ku Menemukan Mu
Saat Raga Ini Ingin Berlabuh

Ku Berharap Engkaulah
Jawapan Segala Risauku
Dan Biarkan Diriku
Mencintaimu Hingga Ujung Usia Ku

REFF : Jika Nanti Ku Sanding Diri Mu
Miliki Aku Dengan Segala Kelemahan Ku
Dan Bila Nanti Engkau Disamping Ku
Jangan Pernah Letih Tuk Mencintai Ku

Akhirnya Ku Menemukan Mu
Saat Hati Ini Mulai Merapuh

Ku Berharap Engkaulah
Jawapan Segala Risauku
Dan Biarkan Diriku
Mencintaimu Hingga Ujung Usia Ku

Reff..2x

Untuk Mu Sahabat....



KEHADIRANMU - VAGETOZ

hmm...baby just nk say thanx pada korunk semua...yang selama nie teman baby....hiburkan baby... tak mungkin baby lupakan korunk semua.... baby syg korunk.....i lap u sgt2.... lap u ketat2... wakakaka....

lagu tuh memang ditujukan untuk korunk.......walaupon dia lebih kepada individu yang istimewa... tp korunk tetap istimewa pada diri baby wess....

Kwn Skolah dlu (sk usj 8)...
  • amalia ( milly @ cutey)
  • nawal (lovely)
  • aisyah (shasha)
  • aminah (amy)
  • faratul ain (fara duff)
  • ninnah
  • farah hanisah (honey)

kwn kat kolej (kolej lagenda)
  • nahdatul shima (cma)
  • rudy ( mr teddy bear)
  • zulkifly zainol ( ajoy)
  • along (mr jakall)
  • awie ( brother bear)
  • wawan ( daisuke)
  • azrin ( rain)
  • megat shah rizal ( beytoro)
kwn dari erry putra fan club
  • aimi shazana (eye-me)
  • raj mohamad (rush)
  • sharifah nurul akmar ( syana)
  • fatimah sarah (sarah)
  • fatimah suriati ( suri)
  • anfaal diyana (rissa)
teman cyber.....
  • putra azrul
  • azira
  • shue haleeda
  • apai spider
  • azim dettol (kc)
  • sezer(kc)
  • nice (kc)
  • dboyz(kc)
  • beskal_idaman(kc)
  • tasha (kc)
  • atie (kc)
  • sha89 (kc)
  • ian (kc)
  • k (kc)
  • miyul (kc)
  • sarah90 (kc)
  • nur_kasih (kc)
  • acid (kc)
  • opra(kc)
  • why(kc)
  • jiman(kc)
  • bil air(kc)
  • bayview(kc)
  • ves (kc)
  • Chumit (kc)
  • Totin (kc)
  • Tepon_rosak (kc)
  • Adi Honda_fame (kc)
  • biawak Penang (kc)
  • abg_bayview (kc)
alamak...ramai jugak kawan wess..... klu ade yg baby x update tuh gtau yew...luper laaa wess..hehehe...

p/s: baby harap hubungan kita akan erat selalu slamanya.....aminn..

Friday, November 28, 2008

Enjoy + Haji + Kecoh + Air Mata + GiLer2 = AKU??

ENJOY

27 november 2008...........ari ni baby ke sunway pyramid...teman adik2 baby....lgpon ayh nk belanja main ice skating......wah..peluang jgn disia-siakan.....baby mmg excited nk pegi....wakakkaka.... biasa lar..lom penah cuba lagi...so...ni may be one of the best of the day..... ala...takat sunway.... apa la sgt.... ye lar....10-15 minit ke situ..

hmmm...pas tuh ade gak la g shopping.....dapat beg...wakakkaa.. tengok la pic beg tuh.... korunk jgn gelak k....

HAJI
malam tuh...lebih kurang pkol 11 lbh....aku bersama family ke kompleks tabung haji, Kelana Jaya.... kebetulan lak abg nice ( budak kc) ade kol mse tuh so..aku bgtau dia...n dia lak ckp nk g ...tp diam aje..x de kol pon...so... aku diam je la... lgpon kedit mmg x de...hehehehe.. malam semalam ujan..... so.. sampai ke kompleks tuh pon dalam ujan....hmm...dlm ujan n ramai orang..kami mencari sedara.... sesak jugak la....

actually along (anak mokde) dengan isterinya serta mokde nk ke tanah suci untuk memunaikan rukun islam yang ketiga..... mokde mmg dh lme teringin...cuma faktor kesihatan menghalang... jadi kali ni bila anak sulungnya mengajak....dia mmg excited nk pegi...hmmm...kebetulan nmpk pak itam (abg ayh)....tp...sumer x nk tegur dia...hmm..so aku pon kol la spupu aku yg len....

KECOH or GADUH???

yang x best citer pasal ni la....hmmm.klu korang nk tau....family belah ayh aku skrg tgh porak peranda...sumer sbb harta...harta yg sikit tuh jugak la nk digaduh-gaduhkan.... dlu pak itam aku ade buat cubaan membunuh ayh aku.....hmmm...klu diingat2kan balik gerun + geram + marah pada mereka...... pasal harta sekangkang kera tuh sampai xnk ngaku sdara....ayh aku dh kumpul harta sendri.... dengan hotel, rumah, saham....

alkisahnya begini...pak itam aku ni nk waris semua harta peninggalan arwah atok.... hmm...dh nama atok punya...jd ayh aku pn terlibat sama la... masa nk tukar nama tuh...ayh aku ckp akan stuju klu ade 1 nama saja pr harta tuh...tp ble nmpk ade 2 nama..ayh aku mempersoalkan balik...hmm.. sejak tu jugak la hubungan ayh ngan pak itam x rapat... n ayh halau pak itam kluar dr umah nenek....

masa nk salam pak itam tuh....dia buat bodo je..aku masih repek dia sebagai abg kepada ayh aku walaupun dorang gado.... tp dia pandang aku sinis.... hulur tangan pon x nk sambut.... hmm..aku x tau la pe nk jadi... wei pak itam....takat kje jadi pegawai kerajaan semata nk sombonk.... ko ingat ko bagus sgt ke hape..... selama ni pon ko x pernah bg apa2 kebaikan dan keburukan pada aku..... ilang kau x menjadi kudis pon.... hmm....kalau sedara pon ko buang..mati nnt sapa nk tolong??? kau boley mandi jenazah sendri?? blh kapan sendiri?? boley masok dlm kubor sendri?? blh talkin sndri?? lu pikir la sendri..... aku x heran la ngan harta kau.... ko nk amik harta yang ayh aku lepaskan pon x pe...

nenek aku lak satu hal jugak.....hmm... mak aku bkn menantu pilihan....tp, kenapa x dapat nk terima mak aku lagi??? sedangkan kami anak branak syg nenek aku.... masa nnek aku sakit few years ago....kami yg paling kerap menjaga nenek aku... aku antara cucu yang sudi bermalam di hospital (subang jaya medical centre-SJMC) yang sejuk....ayh antara org yg bayar bil perubatan nenek.... aku yang rawat nenek di rumah... ayh ngan mak aku ade 5 org anak termasuk aku..... x boleh ke nenek terima mak mcm mana nenek terima kami ??? aku sedih bangat bila dengar nenek salahkan ayh aku sbb pergaduhan antara family ayh..... tambah sedih bila nenek suruh ayh aku ceraikan mak aku.... kalau betul la bercerai....apa la akan jadi pada kami adik bradik???

AIR MATA
hmmm..masa mokde aku nak berangkat masok ke kompleks tabung haji tu.....biasalah bersalam-salaman.... masa salam ngan kak long ( isteri abg long mokde) and mokde tuh aku dah sebak.... ye la aku dh rapat ngan dorang.... n kebetulan aku mmg jenis x boley la tgk adengan tinggal meninggalkan..sbb tuh aku x ske sangat bila nk anta org balik kampung.....or apa2 yg berkaitan...nnt aku sah nk menangis...walaupun aku berjiwa rock n cool......tp ati aku sensitip babe....yang buat aku makin sebak ialah bila tengok nenek aku teriak mse ayh ckp ngan nenek aku.... sedih babe...aku lupe nk bawak camera..klu x ley amik pic (wahh..sempat lagi aku pikir ni kan).... ayh aku lak boleyh ckp pasal ati ngan nenek aku....aku dh la ngah tahan sebak....

GILER2..

hmmm..ni semua sbb aku masok kc malam tuh...wakakaka..besh giler la....aku antara budak kaler itam yang paling glamour malam tuh... hmm.. ade tepon, chy, menurt, tasha, opra@ dyra, acid, why, atie, siti sifir,beskal....

mula2 masok sekadar nak tenangkan fikiran..skali ade lak point nk bahan si beskal...so..bahan punya bahan...opra lak join skaki bahan beskal..beskal ni lak de pnyakit mangkokkan org....abes sumer kena....si oprah (minik big boss- acid) pon kne mangkok.... tgh beskal sdp mangkokkan org..si acid ni masok lak...abes la sumer kne.... then nama aku pon kne bahan ngan acid gaks......wakakaka..mmg lawak...tp pantang hang tuah menyerah kalah sebelum berjuang....aku pon libas n balas...wakakaka....acid kne gaksz...pedulik pe aku dia mode ke owner ke...jnji puas...

sitisifir ni pon kne bahan gak..gara2 nk jd mode....wakakkaa.... acid kijam.....ade skali tgh2 chat tuh terkeluar acid pregnant...wakakaka... sdp giler ar membahan......wakakaka... n why pon lyn aku...wakakaka....acid dh jd abg akue.... why lak balas msg aku...yehaaaaa..ske nye.... erm...bru ku tahu upanya si opra tuh umo 19 thun...hehehehe...n masok gang sweet 19 kitorg.... sblm aku off kc...sempat gak aku usik si tansha n opra.....gara2 dorg salah erti maksud nk join acid n beskal tdo.. haaaa..ble dh sdp aku kne usik...lagi la aku gedik......hmmm elok2 ckp nk join dorg tdo..trus aku ckp aku tdo pelok dorg...lantak la wess....wakakkaa....

apa2 pon aku x tau pe yg aku ase ari nie.... sumernya berlaku dalam 1 ari....n kesemuanye berlaku dlm ari yg sama...

Thursday, November 27, 2008

My Birthday (2008)


MY BESDAY CAKE ( choclate indulgence)

tanggal 26 november 1989 aku dilahirkan...hmm...thun ni (2008) genap umo aku 19 tahun...hmm..tua ke? remaja ka?? nth la..korunk pikir la sendiri... tp bagi aku.... usia mematangkan seseorang. betulkan??

kali nie berbeza dengan tahun2 sebelumnya...kerana thun lepas aku x sempat nk sambut besday( family pegi singapore).. kali ni agak meriah and surprise... walaupon aku dh jangka benda2 ni akan berlaku...tapi..aku x sangka begitu meriah...wahahaha... i like it....thanx dear..

malam 26 november tuh...aku mmg dh sedia tuk on ym dan on kampungchat.com ( tempat aku chattin).. x sangka ramai jugak yang in masa tuh.... nk dekat pukol 12 malam...aku ade join conferense(cf) kat ym...dlm tuh de ramai gak budak2 kc...contohnya...ade beskal, iqa, sarah, dodol, nice, tasha, dan ramai lagi.....x kurang jugak yang wish in ym.... ade yg wish dr fon seperti sarah, nur_kasih, aisyah, aminah, amalia, nawal, dan ramai lagi... ade jugak yang wish kat karpet kc...yang cf lak x yh citer...bpe byk kali si beskal n gang nyanyi lagu eppy besday.. so sweet....gempax giLer...and i love it.... thanx u so much kwn2...akan ku kenang semuanya....

hmm..pas wish2...n chat2..aku gayut la ngan nice( abg syg aku)...wakaka. borak ngan dia smpai pkol 3 lebih...saja temankan dia...lgpon dia kje pkol 4 pagi... huhuuhu....mse dia g kje...aku sdp la membuta....penat wess... skali pkol 8 lebih dia kol balik...huwaa...terganggu tdo ku....abg nice ni kaco mimpi besh lak... adoi.... tp x pe la..nk buat mcm ne kn....terima je lar.....

hmmmpsl cake lak..mse tuh dh pkol 6 lebih....mmg biasa family kitorang akn beli cake utk celebrate...so..ayh aku suh la beli cake....actually dia nk beli..tp sbb aku dh rembat keta dia amik adik aku..so.dia jd malas nk kuar...so.he just ask me to drive....( akhirnya dia mempercayai anak dia blh drive ).... mse bincang psl cake.... my dad nk cake from secret recipe...hmm..klu kat secret recipe..just cake coklat indulgence je yg aku suka.. actually aku ingt nk beli cake biasa..coz teringin nk makan mocha walnut..sdp wess...tp dh kne tetap secret recipe..so..amek je lar..
ni de pics cakes...tgk la..


SECRET RECIPE - pilihan keluarga saya...



sebelum di potong ( cowi x de tulisan...sbb besday girl malu nk tunjuk umo)


pas kne potong...( sdpkn nmpk..)

Rambut Serama???

Baby @ Miss_Cute

inilah aku......huh..rambut....lawak habes...nth la aku x perasan macam mana rambut ley bentuk mcm tuh....skali tengok lawa.....dua kali tengok kelakar.....ades....ades.... ianya bermula bila aku ase malas nk ikat rambut...dan sepit rambut yang ghaib ntah ble lama tibe blh terjumpa ( pelix gak ni....tp aku pakaikan aje...) mula2 cepit rambut tuh....x pasan apa2...cuma biasa la rambut panjang kn...jatuh la dia sikit....masa ni x tengok cermin lagi...hehehe... tapi bila dh tengok cermin....sekali macam ayam serama la....adoiiyaii...kdg2 ase lawa....sbb natural flows... cam comeyl aje...huhuhu..

bahan2 yang diperlukan....rambut perempuan..dan sepit rambut....(wax, moose, gel, hair spray dan kelengkapan untuk mendandan rambut x diperlukan)

Tuesday, November 25, 2008

Funky Style




Batik & Songket Kontemporari