CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, November 28, 2008

Enjoy + Haji + Kecoh + Air Mata + GiLer2 = AKU??

ENJOY

27 november 2008...........ari ni baby ke sunway pyramid...teman adik2 baby....lgpon ayh nk belanja main ice skating......wah..peluang jgn disia-siakan.....baby mmg excited nk pegi....wakakkaka.... biasa lar..lom penah cuba lagi...so...ni may be one of the best of the day..... ala...takat sunway.... apa la sgt.... ye lar....10-15 minit ke situ..

hmmm...pas tuh ade gak la g shopping.....dapat beg...wakakkaa.. tengok la pic beg tuh.... korunk jgn gelak k....

HAJI
malam tuh...lebih kurang pkol 11 lbh....aku bersama family ke kompleks tabung haji, Kelana Jaya.... kebetulan lak abg nice ( budak kc) ade kol mse tuh so..aku bgtau dia...n dia lak ckp nk g ...tp diam aje..x de kol pon...so... aku diam je la... lgpon kedit mmg x de...hehehehe.. malam semalam ujan..... so.. sampai ke kompleks tuh pon dalam ujan....hmm...dlm ujan n ramai orang..kami mencari sedara.... sesak jugak la....

actually along (anak mokde) dengan isterinya serta mokde nk ke tanah suci untuk memunaikan rukun islam yang ketiga..... mokde mmg dh lme teringin...cuma faktor kesihatan menghalang... jadi kali ni bila anak sulungnya mengajak....dia mmg excited nk pegi...hmmm...kebetulan nmpk pak itam (abg ayh)....tp...sumer x nk tegur dia...hmm..so aku pon kol la spupu aku yg len....

KECOH or GADUH???

yang x best citer pasal ni la....hmmm.klu korang nk tau....family belah ayh aku skrg tgh porak peranda...sumer sbb harta...harta yg sikit tuh jugak la nk digaduh-gaduhkan.... dlu pak itam aku ade buat cubaan membunuh ayh aku.....hmmm...klu diingat2kan balik gerun + geram + marah pada mereka...... pasal harta sekangkang kera tuh sampai xnk ngaku sdara....ayh aku dh kumpul harta sendri.... dengan hotel, rumah, saham....

alkisahnya begini...pak itam aku ni nk waris semua harta peninggalan arwah atok.... hmm...dh nama atok punya...jd ayh aku pn terlibat sama la... masa nk tukar nama tuh...ayh aku ckp akan stuju klu ade 1 nama saja pr harta tuh...tp ble nmpk ade 2 nama..ayh aku mempersoalkan balik...hmm.. sejak tu jugak la hubungan ayh ngan pak itam x rapat... n ayh halau pak itam kluar dr umah nenek....

masa nk salam pak itam tuh....dia buat bodo je..aku masih repek dia sebagai abg kepada ayh aku walaupun dorang gado.... tp dia pandang aku sinis.... hulur tangan pon x nk sambut.... hmm..aku x tau la pe nk jadi... wei pak itam....takat kje jadi pegawai kerajaan semata nk sombonk.... ko ingat ko bagus sgt ke hape..... selama ni pon ko x pernah bg apa2 kebaikan dan keburukan pada aku..... ilang kau x menjadi kudis pon.... hmm....kalau sedara pon ko buang..mati nnt sapa nk tolong??? kau boley mandi jenazah sendri?? blh kapan sendiri?? boley masok dlm kubor sendri?? blh talkin sndri?? lu pikir la sendri..... aku x heran la ngan harta kau.... ko nk amik harta yang ayh aku lepaskan pon x pe...

nenek aku lak satu hal jugak.....hmm... mak aku bkn menantu pilihan....tp, kenapa x dapat nk terima mak aku lagi??? sedangkan kami anak branak syg nenek aku.... masa nnek aku sakit few years ago....kami yg paling kerap menjaga nenek aku... aku antara cucu yang sudi bermalam di hospital (subang jaya medical centre-SJMC) yang sejuk....ayh antara org yg bayar bil perubatan nenek.... aku yang rawat nenek di rumah... ayh ngan mak aku ade 5 org anak termasuk aku..... x boleh ke nenek terima mak mcm mana nenek terima kami ??? aku sedih bangat bila dengar nenek salahkan ayh aku sbb pergaduhan antara family ayh..... tambah sedih bila nenek suruh ayh aku ceraikan mak aku.... kalau betul la bercerai....apa la akan jadi pada kami adik bradik???

AIR MATA
hmmm..masa mokde aku nak berangkat masok ke kompleks tabung haji tu.....biasalah bersalam-salaman.... masa salam ngan kak long ( isteri abg long mokde) and mokde tuh aku dah sebak.... ye la aku dh rapat ngan dorang.... n kebetulan aku mmg jenis x boley la tgk adengan tinggal meninggalkan..sbb tuh aku x ske sangat bila nk anta org balik kampung.....or apa2 yg berkaitan...nnt aku sah nk menangis...walaupun aku berjiwa rock n cool......tp ati aku sensitip babe....yang buat aku makin sebak ialah bila tengok nenek aku teriak mse ayh ckp ngan nenek aku.... sedih babe...aku lupe nk bawak camera..klu x ley amik pic (wahh..sempat lagi aku pikir ni kan).... ayh aku lak boleyh ckp pasal ati ngan nenek aku....aku dh la ngah tahan sebak....

GILER2..

hmmm..ni semua sbb aku masok kc malam tuh...wakakaka..besh giler la....aku antara budak kaler itam yang paling glamour malam tuh... hmm.. ade tepon, chy, menurt, tasha, opra@ dyra, acid, why, atie, siti sifir,beskal....

mula2 masok sekadar nak tenangkan fikiran..skali ade lak point nk bahan si beskal...so..bahan punya bahan...opra lak join skaki bahan beskal..beskal ni lak de pnyakit mangkokkan org....abes sumer kena....si oprah (minik big boss- acid) pon kne mangkok.... tgh beskal sdp mangkokkan org..si acid ni masok lak...abes la sumer kne.... then nama aku pon kne bahan ngan acid gaks......wakakaka..mmg lawak...tp pantang hang tuah menyerah kalah sebelum berjuang....aku pon libas n balas...wakakaka....acid kne gaksz...pedulik pe aku dia mode ke owner ke...jnji puas...

sitisifir ni pon kne bahan gak..gara2 nk jd mode....wakakkaa.... acid kijam.....ade skali tgh2 chat tuh terkeluar acid pregnant...wakakaka... sdp giler ar membahan......wakakaka... n why pon lyn aku...wakakaka....acid dh jd abg akue.... why lak balas msg aku...yehaaaaa..ske nye.... erm...bru ku tahu upanya si opra tuh umo 19 thun...hehehehe...n masok gang sweet 19 kitorg.... sblm aku off kc...sempat gak aku usik si tansha n opra.....gara2 dorg salah erti maksud nk join acid n beskal tdo.. haaaa..ble dh sdp aku kne usik...lagi la aku gedik......hmmm elok2 ckp nk join dorg tdo..trus aku ckp aku tdo pelok dorg...lantak la wess....wakakkaa....

apa2 pon aku x tau pe yg aku ase ari nie.... sumernya berlaku dalam 1 ari....n kesemuanye berlaku dlm ari yg sama...

4 kiss Me:

baSIkaL_iDamaN said...

mangkok!!..
ampes kutuk aku..
wuakakakaka

P. A Baby said...

wakakaa...bkn slalu wess..
lgpon ni kenangan kn?

baSIkaL_iDamaN said...

wuakakakakaa..
ko mmg ampesss..
adesss..sengal la ko
wuakakakakaaa

P. A Baby said...

eh2..ko yg shewngal..ckp aku laksz...
beskal mangk0kk !!!!