CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, July 28, 2009

Cd Erry Putra... Booking Now


korang kenal tak Erry Putra...
ala.. yang pelakon dalam sutera maya, e-toyol dan terbaru Laila sari

oke.... sekarang nie... baby offer untuk jadi agen jualan single Erry Putra..
CD dan siap....
tunggu korang beli ajeee......



didalam album ni ade 4 lagu...
nama pon mini album kan....

Album Mini:
1.Izinkan Aku
Pencipta:Aiman
Lirik:Erry Putra&Aiman

2.Gadisku lari Lagi (2 Version Rock & Pop)
Pencipta:Erry Putra
Lirik: Erry Putra

3.Siapa Di Hatimu (Duet)
Pencipta: Adnan Abu Hassan
Lirik: Faris

4-Cintaku (Ost Sutramaya)
Pencipta:Aiman
Lirik: Zimmy Sofaz


harga CD tuh RM 20 ....
pada pembeli yang serius sahaja akan baby berikan no akaun baby...
dan bila dah bayar.... berikan slip bayaran dan masa korang transfer money tuh oke..

so.. kalau ade sesapa yang berminat nak order dan memiliki album
boleh email baby
baby_glamourgirlz@yahoo.com
017-6494754
(bisness purpose only... personal x dilayan)

bagi link blog dan email...
serta alamat surat menyurat
no telefon

ape2 maklumat terbaru akan baby update pada korang semua oke....

by: Baby Da Cutez
(admin Erry Putra Fan Club)



Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Monday, July 27, 2009

Diddy & Wangi - Biar Diddy Sambung

Biar Diddy Sambung
Diddy Hirdy feat. Wangi (The Fabulous Cats)

(1st verse)
Ku dengar ada jawatan kosong
untuk sang pencinta
pelukis pewarna jiwa
ku ingin jadi yang pertama
mengisi aplikasimu
tapi bagaimana aku tak tahu
aku sanggup menunggu
dari malam sampai ke subuh
hanya untuk mendengar
kata luka mu
aku hanya kedua
tidak sepertinya
kan menyakiti mu
kan mengguris hati mu

(chorus)
derita yang kau tanggung
bila cinta tak berhubung
tak perlu nak disanjung
kerna jiwa kosong
usah duduk termenung
usah asyik dilambung
ini bukan omong kosong
takkan ku biar lohong
biarkan ia terlopong
biar ku sambung
cinta mu yang dibohong

(2nd verse)
dia mencuri hatimu
dia merampas hidupku
aku tetap setia
dia merobek hatimu
ku jadi pengubat luka mu
sungguh aku jujur

(repeat chorus)

(bridge)
(Wangi) dekat pada ku
kan ku dekat pada mu oh
(Wangi) erat janji mu
ku erat janji ku
(Wangi) pegang kata mu
ku pegang kata mu oh
(Wangi) sampai niat kepada ku agar kita (bersama)

(repeat chorus)

usah duduk termenung
usah asyik di lambung
ini bukan omong kosong
takkan ku biar lohong
biarkan ia terlopong
biar diddy sambung
cinta mu yang dibohong

cinta mu tak ku siakan
tak ku gores hati mu
biar ku menjaga mu
ke akhir hayat ku

jangan duduk termenung
ini bukan omong kosong
takkan dibiar lohong
(Wangi) biar kau sambung
biar ku sambung
biar di sambung





Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Award and Tag From Sha89

hahahaha.. sha ade tag bebanyak...
soo.. dengan lelajunya cik baby menjawab..
huhuhu

Award ni dri Sha 89...thnks beb :)

ok award ni pun ade tag yg perlu disettlekn:-

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ni
Sha 89:
  1. gang kat kc.com
  2. gegilerrr.....
  3. banyak peminattt..
  4. low profile wpon terkenal
  5. dekowt ym ... huhh... pe la dia ni. haha

Setiap blogger perlu menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri
  1. -x suka kopi....( memang x reti pon)
  2. -antu coklat... ( pantang jmpe)
  3. - not smoking
  4. love fashion (wpon kenkadang pakai simple je)
  5. ske nampak cantik... (ala.. pmpn.. biasa lar)
  6. ske pi jenjalan..
  7. addicted to chatting
  8. ske dance n singing
  9. manja.... tapi kalau marah.. nauzubillah
  10. camera freak.

award n tag ni utk sape2 je yg rajin...sila2 amik :)

************************

1. Who is the owesome person who tagged you? (dont forget to link)


2. Tell us something about you
anak sulung 5 beradik... giler chatting.. ske nyanyi..... minat menari... involve dalam entertainment industry..... ske makan.... ske pi jenjalan....
degil.. manja.. caring (ade kew)..understanding.. n sporting (mebi)

3. What is your reason to blog?

blogging... as hobby... share pe yang kita tau....kongsi pengalaman or cerita... dan networking.

4. List and link 5 favourite post from your blog
ala... malas nk link.. carik je la ekk..
  1. cinta cyber (july post)
  2. henna (july post)
  3. baju kahwin ( may post)
  4. macam-macam cerita macam2 hal.. echo ( may post)
  5. kncep perkahwinan : garden english
huh.. banyak bab kahwin la.. huhuhu

5. Tag 5 owesome people and inform them that they have been tagged by you

-Ok...nak tag sape2 yg rajin...amik la k.. :)

*************************************






Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Saturday, July 25, 2009

Henna

topik kali ni ialah henna...
henna juga lebih dikenali dengan inai atau mahendi
henna memang cukup terkenal dikalangan masyarakat india.
ia selalunya dilakukan semasa majlis keraian dan perkahwinan.

ukiran henna yang lebih ekslusif biasa dilakukan pada majlis perkahwinan..
namun.... pada zaman sekarang.. henna boleh dipakai pada bila-bila masa..
tanpa sebarang sebab untuk memakainya
pelbagai bentuk dan ukiran serta saiz menarik minat si pemakai..
henna juga hebat dijadikan trend sekarang




selain pada tangan..... henna juga boleh dipakai pada kaki...
pelbagai ukiran menarik dan sesuai boleh di ukir pada kaki
selain kaki... beberapa anggota badan lain juga sesuai untuk diukir menggunakan henna..
contohnya... seperti di bahu... bahagian belakang...




ukiran yang menarik.. harga berpatutan mempengaruhi orang yang memakainya..
tak salahkan sesekali kita bergaya dengan ukiran henna yang cantik??




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Friday, July 24, 2009

Keluarga Bermasalah

AMARAN !!!
cerita ini tiada kaitan dengan yang idop atau yang telah meninggal..
cerita ini dikarang dan di garap untuk tujuan ilmu dan luahan hati semata-mata..
bukan untuk perli... atau buruk-burukkan...
cuma sekadar cerita-ceriti hiburan..

fitri seorang remaja yang lahir dari keluarga bermasalah..
ayahnye.... kerja yang menuntut beliau selalu ke luar negara.
ibunya... kerja biasa je..
dari kecil lagi.. dia terbiasa dengan permasalahan orang tuanya..
bergaduh.... terabai... tuduh menuduh..
MyEm0.Com
namun begitu... kedua orang tuanya masih menyayangi dia.

fitri mempunyai 4 orang adik perempuan..
memang cantik adik2 dia ni... bak puteri yang menharum di taman.

ramai yang nak berkawan dengan mereka....
fitri tidak punya halangan...
namun.. biasalah... setiap manusia punya ragam dan cara mereka...
dan mereka adik bradik tak terkecuali...

fitri dan adik2nya masih memerlukan orang tuanya
MyEm0.Com
ayah.... walaupon kurang mendapat kasih dan perhatiannya..
namun ayah tak pernah gagal tuk menyediakan keperluan mereka
mama... walaupon tidak mampu menyara kesemua kehendak mereka..
tapi.... kasih sayang dan perhatian kepada mereka amat bermakna.

fitri dan adik2 terkejut dengan keputusan drastik ayahnye untuk menceraikan mama..
namun mereka redha.... demi untuk kebaikan... tapi harapan untuk bersama terlalu besar.
lagi mengejutkan... ayah berkahwin lain...
MyEm0.Com
x de ribut.. x de angin.. x de kabar.. tiba2 diperkenalkan pada ibu tiri..
pe la perasaan dengan x de pendapat diinginkan...
dengan x de jemputan...

yang menyakitkan hati.... mereka adik beradik menjadi mangsa si ayah melepaskan geram pada anak tirinya....
MyEm0.Com
diseret ke hulu ke hilir demi merapatkan hubungan mereka dan keluarga tiri..
namun hukum x boleh dibuat main...
hak penjagaan anak yang ayah berikan pada mama.. tiba2 diragut.
ayah ingin membawa mereka tinggal bersamanya
tapi... fitri enggan... dan masih berdegil.
dan padahnye.... perbelanjaan fitri terganggu kerana ayah tidak menghiraukannya.
lagi membuatkan perkara menjadi lebih serius....
adik2 yang ikut ayah.. pakat hendak melarikan diri..

namun... atas nama adik dan anak...
mama dan fitri pergi menjemput mereka..
ayah lalu mengamok dan mengugut mereka..
MyEm0.Com
no nafkah... no more perhatian n kasih sayang...

fitri dan adik2 bingung...
lawan ayah = soal kewangan terjejas teruk
sedangkan fitri dan adik2 memerlukan sumbangan dari ayah mereka kerana masih kecil

lawan mama = tak mungkin
mana mungkin mereka lupakan pengorbanan mama dalam menjaga kerenah mereka.
dan kalau melawan... itu meminta mereka seperti idop sebatang kara
kenapa mereka memberontak??
sbb adik2 diabaikan dibawah jagaan ayah (seperti sangkaan mama)
MyEm0.Com

persoalan baby.:
ape yang patut mereka buat?
ape yang boleh mereka lakukan.


soal hukum agama :
  • derhaka ke mereka andai mereka melepaskan pandangan mereka pada ayah mereka
  • pe hukum bila si ayah itu sendiri mengugut untuk tidak memberi nafkah kepada anak2nya


pe pendapat korang???? send pendapat korang via comment k...



Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih