CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, December 3, 2008

Madagacas 2 : Escape To Africa

hurm..... ari nie baby dan adik baby berpeluang menontong wayang... ala..x de la jauh mana pon... kat Summit Usj aje... mana taknye tu lar paling dekat ngan umah... Adik dah excited nak tengok wayang, mana taknye.. ni lar kali pertama dia bangun awal... selalu pukol 10 takpun pkol 11 pagi baru bangun.... pagi nie mama kjut adik pukol 8 pagi.... bila dengar mama cakap nk bagi duit je budak tuh terus segar.... hahaha....memang lawak budak sorang tuh... baby, biasa lar... sambung tdo balik...hehehe... bkn malas la... tapi sebab pening kepala...lgpon tido lewat...

Around 12.30 baby bertolak dari rumah...ala, naik bas takat 5 minit je dah sampai... kalau jalan kaki dalam 10-15 minit pn blh sampai...depends pada cara kita berjalan la... kali nie baby naik bas... almaklumla bawak budak kecik..lecehla nk lintas jalan... paham jer la...daku nie bkn seorang yg sabar... wakakaka...



sampai summit je terus terjah wayang.... hurmm.. terlepas pulak first show... kali nie antara dua.. antara ANTOO FIGHTER yang dh lmbt 4 minit or MADAGASCAR 2 lagi 1 jam.. pikir punya pikir.... at last me and my bro decide nak tgk madagascar... almaklum je lar.. bawak budak kecik.... kartun jugak la yang dia pilih... wakakaka... naseb baik la citer dia x bosan.... layan gak la...

sementara nak tunggu pukol 1.55 petang ( waktu siaran) , kami pergi makan.. gado gak baby ngan adik tuh... kita nak makan kfc... dia lak sebok nak mcd... asyik2 mcd... adoi....bowsan.. nseb bek ko kecik... kalau tak.. eden buat bodo je dekat ekau... wakakkaka.. baby kali nie makan big mac manakala adik lak setia ngan double cheese burger... ase2 nya lar kan... kali nie makan lama sangat.. mana taknye, pas makan... naik atas terus masok wayang...wakakaka...

Back to madagascar.... comeyl bangat watak dia.. besh woo tengok... paling best tengok dorang dance... wakaka... bontot dorang gelak ke kiri dan kanan mengikut irama... I LIKE TO MOVE IT MOVE IT...HE LIKES TO MOVE IT MOVE IT.... SHE LIKES TO MOVE MOVE IT... WE LIKES DA !!!!! MOVE IT !!!!!!!!.... Nyanyi gak ler adik kat sebelah tuh...nseb bek sikit jer orang.. wakakaka... yang slacknya.. ade ke daku disamakan dengan Gloria ( Badak Sumbu - Madagascar) oleh adik kue..... nak tau tang mana??? tak montot..... ades..ampess sungguh adekkuh ini... bikin malu saja....

Ni ader sikit information pasal citer madagascar tuh...




Cast :

* Ben Stiller as Alex
* Chris Rock as Marty
* David Schwimmer as Melman
* Jada Pinkett Smith as Gloria
* Sacha Baron Cohen as Julien
* Cedric the Entertainer as Maurice
* Andy Richter as Mort
* Bernie Mac as Zuba
* Alec Baldwin as Makunga
* Sherri Shepherd as Florrie
* will.i.am as Moto Moto
* Elisa Gabrielli as Nana
* Tom McGrath as Skipper
* Chris Miller as Kowalski
* Christopher Knights as Private
* John DiMaggio as Rico
* Conrad Vernon as Mason





2 kiss Me:

SaRaH NoRDiN said...

huuu cite ni mmg best..
walu time tu aku nengok time org ramai...n aku terpaksa dok d tempat ke 2 di sit yg depan...aku still enjoyed cite ni..5 star...
mcm2 aku harungi just nk nengok cite ni (gadoh ngan adik aku yg sengall tibe2 xmo tgk padahal tiket da beli, aku nk balek da tp tiket da beli, last2 lantak ar aku nk tgk gak coz tiket da beli, so aku suh cousin aku balek umah ambik adik boi aku..n at last aku nengok gak )

P. A Baby said...

wakakak...sarah...tragis sungguh