CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, May 8, 2009

Sausage Roll With Cheese


Bahan-bahan ( 2 Orang )

1 Keping Puff Pastry
200gm Daging Cincang (campuran daging dan Ayam)
2 Ulas Bawang Putih (dicincang)
1/4 biji Bawang Besar (dicincang)
2 sb Bread Crumbs
1 sb Grated Cheese (Parmesan atau Cheddar)
1 sk Daun Pasli Kering
1/2 sk Garam
1/4 sk Lada Hitam
Telur untuk sapu
2 Keping Sliced Cheese (dipotong memanjang)

Cara-cara
  1. Masukan semau bahan2 kecuali puff pastry dan telur, ke dalam mangkuk besar. Gaul hingga rata dan simpan dalam peti sejuk selama 30minit.
  2. Panaskan oven, 200C. Sementara itu sediakan sausage roll.
  3. Buat lubang2 kecil kat puff pastry dgn garpu.
  4. Letakan campuran daging ke atas pastry dan letak cheese yg dipotong atas daging. Balut cheese dgn daging.
  5. Gulungkan daging dgn pasty. Potong pastry yg lebih. Tutup/tekan hujung sausage roll dgn garpu.
  6. Sapu permukaan sausage roll dgn telur. Bakar selama 30minit.

Tips: Kalau nak guna daging sausage yg dijual kat butcher pun boleh.



Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


0 kiss Me: