Bahan-bahan ( 2 Orang )
1 Keping Puff Pastry
200gm Daging Cincang (campuran daging dan Ayam)
2 Ulas Bawang Putih (dicincang)
1/4 biji Bawang Besar (dicincang)
2 sb Bread Crumbs
1 sb Grated Cheese (Parmesan atau Cheddar)
1 sk Daun Pasli Kering
1/2 sk Garam
1/4 sk Lada Hitam
Telur untuk sapu
2 Keping Sliced Cheese (dipotong memanjang)
Cara-cara
- Masukan semau bahan2 kecuali puff pastry dan telur, ke dalam mangkuk besar. Gaul hingga rata dan simpan dalam peti sejuk selama 30minit.
- Panaskan oven, 200C. Sementara itu sediakan sausage roll.
- Buat lubang2 kecil kat puff pastry dgn garpu.
- Letakan campuran daging ke atas pastry dan letak cheese yg dipotong atas daging. Balut cheese dgn daging.
- Gulungkan daging dgn pasty. Potong pastry yg lebih. Tutup/tekan hujung sausage roll dgn garpu.
- Sapu permukaan sausage roll dgn telur. Bakar selama 30minit.
Tips: Kalau nak guna daging sausage yg dijual kat butcher pun boleh.
Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih
0 kiss Me:
Post a Comment