Bahan-bahan ( banyak la juga )
• 600g kacang tanah - digoreng tanpa minyak
• 100g bijan- digoreng tanpa minyak
• 600g gula pasir
• 2 camca besar magerin
Cara-cara
masak gula hingga semuanya hancur.masukkan magerin
bila magerin dah larut dalam gula, masukkan kacang dan bijan, gaul rata
canai adunan yang dah rata tadi setebal 0.5cm -1 cm, ikut cita rasa masing2, jgn terlalu tebal nanti masa nak makan boleh sakit gigi
bila dah canai cepat2 potong.nanti adunan keras dah susah nak potong, pastikan pisau anda tajam
cara-cara 3 dan 4 tu agak mencabar anda kena bertindak pantas, cabarannya ialah kena bertindak semasa adunan panas dan anunan cepat membeku. kalau adunan dah beku susah sikit nak potong. [x]
Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih
0 kiss Me:
Post a Comment