CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, September 3, 2009

Tak Sedar Diri

ops.. mungkin kali ni post agak pedas...
huhu...
tapi.. apa kan daya.. saya sudah tak mampu tahan 
kemarahan, kegeraman..kemeluatan..
dan sumer bende yang x best sumer laaa...

saya malas nak sebut nama dia..
sebab nanti dia perasan dia tuh bagus..
fofular....terkenal dan sewaktu dengannya..
(woii.. ko jgn nak perasan ko tuh bagus sangat sampai aku nak cop nama ko kat blog aku)
ko boleh pigi jalan daaaaaa...

asenye kalau tak describe pon agaknya korang pon boleh cam kot orang dia..
well.... dia ni pernah baby anggap as abang..
pernah la rapat ngan dia..
tapi.. siyes.. nyesal kenal ngan dia..
and naseb baik time rapat tuh cuma sekejap..

weii... tolong arr... muka x encem..
perangai biar bagi elok sikit..
umo dah tua... tapi cara pikir.. mcm budak tadika..
ko cakap lain... ko buat lain..
pe kebende nyeeeee..
dah macam keling wooo ... (opss.. tiada kaitan ngan kaum india, sikh n lain2)

nak jaga imej ko sebagai owner room..
tapi.. perangai.. mcm x layak....
betol.... ramai sanjung ko...
ramai hormat ko.... tapi... sebab dorang x kenal ko rapat..
ramai berebut nak kenal ko..
tapi.. bila dah kenal.. berebut pulak mereka nak buang ko..
wahaha.. ko x sedar ye...

ko citer bukan-bukan pasal orang..
ko kutuk sana sini..
ko canang sana sini..
weii.. ko tak tau malu keee???
tu pon naseb baik.. orang yang ko buat tak memekak lagi..
cuba kalau dorang satu persatu datang n memekak kat room ko..
x hancur nama ko..
tu baru ex or scandal ko..
belom kawan-kawan ko lagi.....

pastu ko gunakan laki aku...
weii.. aku bukan jenis nak kongkong boifen aku...
n aku pon jenis respek kawan-kawan dia..
tapi.. ko memang dah melampau sangat..
ko citer itu ini...
ko citer pasal masalah ko kat orang..
ko sedar tak..
dalam ko bercerita tu.. nama laki aku n aku naik sama..
tu la.. kata matang.... tapi.. perangai.. macam TAIK..

tuh 1 hal..
lg 1.... ko pe hal nak memanipulasi pala otak laki aku..
ko dh la ngaja dia bohong aku..
ko ngaja dia tipu aku..
walaupon ko ajar secara terangan...
tapi.. ko backing dia buat salah..
klu ko abang yang bagus... ko sepatutnya... tegur dia..
bkn sokong dia tau x !!!!..
betol.... ade perkara yang laki x akan kongsi dengan perempuan..
dia akan cerita pada kawan dia...
tu aku tak nafikan... tapi..  tu tak boleh dijadikan alasan untuk menipu..

pastu... apsal ko hasut dia bukan-bukan pasal aku..
ko buruk-burukkan aku kat dia kenapa???
SUKA AKU NGAN DIA GADO???
Aku Perempuan Murah???
Murah mendek nye BODO !!!
aku x jual diri aku.... aku tak menjaja diri aku sabagai barang dagangan..
dengan ko pon aku x bagi.. 
so.. pe alasan ko..
Aku Kongkong  Boifen Aku ???
wahahhaa... bila lak aku kongkong..
dia nak keluar ke mana-mana pon aku tak halang..
dia nak dating ngan perempuan on aku x kesah..
dia nak chatting dengan girl.. aku buat x tau..
buat keputusan?? dia buat sndri.....
aku just bagi pandangan aku je.. yang lain terserah dia..
so.. explain sikit aku kongkong dia..
Aku bukan macam Dyra la nak main2 tukar gambar..
Aku bukan macam Dyra la yang nak halang dia kawan dengan perempuan.

Yang aku benci perangai ko yang jijik..
ko agungkan dengan perkataan ni
"WE ARE BLOODS... KITA NI BERSAUDARA"
"KO NI ADIK AKU.. AKU ABANG KO"
"KO NI KAWAN AKU... AKU NI KAWAN KO"
tapi.. pe yang ko bagi kat kawan, adik, saudara ko???
masa mereka ade masalah.... ko blh layan jiwang ko..
masa mereka perlukan kawan tuk bercerita... ko x de..
masa mereka perlukan ko... ko blh layan cintan ngan buah hati yang ko perasan milik ko..
ape sumer tu....??? ape tuh???
betol ke ayat ko... betol ke..?????
betol ke Saudara?? betol ke Adik?? Betol ke Kawan??
weii.. bodo... time ko susah.. dorang tolong...
time ko nangis... dia ade kat sebelah..
time ko kne tipu.. dia tolong mara.. tolong pujuk ko..
time ko sorang2.. dia tolong teman...
tapi ko.. HAPRAK.. SAMPAH..

SAMPAH???
bagi aku... ko memang layak digelar Sampah Masyarakat...
sebab... ko cuma tau cakap... sebarkan....
tapi.. cakap ko sendiri tak tepati...
NO MORE GIRL AFTER DYRA......
NO MORE LOVE AFTER MOMOY....
YOUR FIRST SALARY FOR MOMOY....
BIZI KAN DIRI DENGAN KERJA.... X MO PEREMPUAN DAH
tapi.... sekarang.. ape suda jadi....
makan la balik taik-taik ko tuh..
wahahhahahaa...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

stop rite now dulu..
baby ase cukup sampai sini dlu cerita pasal org x sedar diri ni..
bukan nak memburukkan...
cuma nak dia sedar..
HE IS JUST A KING IN FANTASY...
IN REALITY HE JUST NOTHING...
NOT A SINGLE VALUE..
JUAL TAK LAKU...

kalau korang tau siapa...
biarlah nama tu cuma terpahat di pala...
tak usah bertanya....
hal ni x de kaitan dengan orang lain... selain penulis sndri..

ade masalah dengan entry ini???
just contact me.....tengkiu



Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


35 kiss Me:

misz benida said...

woooww..
tol2 berapi ni..
pnggil bmba pon xley nk pdm api 2..
pe kte ko g sepak die..
berbaloi2..
ehem2..tmpang lalu.

amirah shokri said...

wow *terkesima**
yes yes..he juz a king of fantasy..in reality.ermm :\

Baby said...

misz benida :

mcm mne tak berapi... dia pikir dia tuh bagus sangat..
dia ikir dia tuh terlalu agung... smpai boleh buat macam-macam... sepak dia?? tak guna.. dia dh tua dah...

miraH :

yeaaaahh. he is just a king of fantasy... but in reality.. he is just nothing.. no life.. no happiness.. no truly friends..

sha89 said...

perghh~

terkedu gak aku baca entry ni...

saba la miss...

nsib baik aku dh xchat lg, so xyh nk pkir2 psl prangai owner room yg pernah sakitkn ati aku dlu~

Anonymous said...

:) its better for u to copy n paste whatever u wrote to him. Jgn create loss-loss situation. U tak naik kan nama dia coz u taknak name die buruk atau 'famous'. But then, Y u naik kan nama orang lain yg berkait secara tak langsung antara u ngan dia? Kesian budak3 yg nama die naik tu kan? Blog u but orang datang baca.. :) even i quite agree dengan u tapi..better u cakap depan3 supaya die sedar...who knows..lepas u cakap terang3...die ok baik n naik kan sumer orang jadik voice ade access? wkakaakkaakka

Baby said...

sha89 :

hahaha.. terkedu..
ni belom ngamok betol... eheehehe
just luahkan perasaan

anynomous :

i ase x yah nk copy paste... coz dia monitor all blogs yang member dr room dia... soo.. he will read this... i know..
ecelli... bnde yang i keluar ni.. ramai member dh tau...soo.. kira x de heran sangat la klu nama budak2 yang naik...
bkn x mo jmpe dedepan... dia yang xmo.. dia yang byk x puas ati.. then buruk2kan i kat org.... dia yg x puas ati.. but x mo jmpe.. mcm ne nk settle..

i xmo gado2... tapi ni je tmpt yg boleh i lepaskan mara.. ckp ngan dia?? dia tu tuli cakap org...

baSIkaL_iDamaN said...

Huh? marah bebeno?
rilek ar..
walau pe pown y berlaku ade hikmahnya
cool keyh?
:)

SaRaH NoRDiN said...

sabar la miss cute...
wuaaaaaaaaaaaa 2 jerk mampu sarah cakap..

riDiCulOuS said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

hahahha sengal komen sarah..
lek ar mizz...i pon penah kene..
so kalau da ramai tak suke acid...
y not kite afundi kuar je?
and kasik i je jadik owner..

Baby said...

Basikal Idaman :

ahahaha.. cool pe ni.... x de la nak maki sesedap perisa.... whahahaha...
yeah.. ade hikmahnye.. TUhan sayang saya...
x mo saya dikenakan dia lagi.. Amin..

Sarah :

sabar la ni sarah.. klu tak sabar.. mungkin dh buat bnde bukan2.. hehehe...

Anynomous:

hahaha.. terkena juga ke??? awww... mesti teruk gak kan kesan dia... huhuhu... AFUNDI KELUAR???
wahahaha.. x kn la king nk turun takhta sesenang... halau pn sure dia tamo... kamu jadi owner???? x tau la...
i prefer Why jadik owner.... tapi... lantak larrr.. i dunno..

mirul said...

lala. jalan jalan.

Anonymous said...

aku sokong entry ko ni miss sebab aku pun rasa bende same.terbaru aku dengar mangkok tu konon merajuk sebab nak tgk macam manew kc tu tanpa nick dia.aku rasa hal sebenarnya adalah kenapa orang tak berpuas hati sebenarnya tentang sikap tidak sedar diri dia tuhh.lupakah dia bila dia kick orang buat salah,tulis badword,badtext tapi dia sendiri buat perkara sama..tapi bila ditegur dengan bongkaknya dia cakap ini room aku,aku punya sukew la.memang dasar tak sedar diri,dah tuh siap maki bf aku sebab bf aku tego die.kepada mangkok hayun tu kalau ko bace larr aku suggest kan ko rentikan lah takbur ko tuh.ko tak hebat sangat pon.dah tua tapi perangai macam haprak.sedarlah mangkuk sebelum terlambat.sorry miss aku guna site ko lepaskan amarah aku.tapi mangkuk tu memang teruk sangat sangat.

freedom to speech

amirah shokri said...

[think b4 typing]
banyak benor org anti-acid..muahaha

p\s : aku tau ko bce neh.. sumorg ade hak sendrik nak lepaskan kemarahan kan?

Baby said...

mirul :

skodeng ekk cayang... wahahhaha

anonymous:

miss ade skodeng kc tuh tadi... oke je... tapi masok pooh... terus pooh bising2... n mencarut.. kalau voice mencarut... x mungkin orang lain tak ikut kan... so.. siapa yang start dulu????

pasal dia cakap badwords tuh miss ade perasan.. n miss ade tegur... than he said " he doesnt talk to aliances of my enemy" lebih kurang.... but.. what he think of his self tak kena mcm mne pandangan org kat dia..

x pe.. x kesah la nk luahkan perasaan kat sni... kita terbuka... blh je nak cakap ape... nk mara miss sbb cakap bnde ni.. orr..... nak marah or tegur SI DIA... u are welcome..

mirah :

yes.... semua ade hak untuk berkata n bersuara... ini kan negara demokrasi.... tapi.. miss pelik kenapa bila miss bersuara... dia x ley terima smpai nk ngamok tak tentu pasal.. melenting mcm babun..tapi... dia bising2 ley lak....

baby (words of me):

saya mendengar n cuba mengingati setiap ape yang dikata.... ape yang kamu katakan... buruk n baiknya akan smpai ke saya.. come on la.. untuk ape burukkan orang.. kalau orang ajak bersemuka tapi kamu x mau... bukan ke perangai sungguh SHIT.. pastu burukkan orang... bila orang mula bersuara.. blh lak nk majuk sana sini...

WoW! said...

ekekekeke...bagus2...'Orang Tua Xsedar Diri @ jantan Keparat"
aduh...dlu org sume baik ng ko, ko buat taik....skang kn dh kene kt ko....amik la kish ni sebagai Iktibar utk ko berubah acid wess...
kebodohan ko mmg terserlah....
tahniah! ko lah org yg paling sengal n bodoh yg pernah aku jumpe!

Anonymous said...

Wow Wow's said..wow...hahaahah...
nak komen lagi boleh kan..

to acid : kalau ko ada bc nie..nk ckp ngn ko..ko sebenarnya ok dan baik..tapi silapnya ko..ko tak nak belajar dari kesilapan. Orang yg xbljr dari kesilapan..da buat 2 keslhan dlm hdup dia..

1 : slh yg mmg da ko buat.
2 : slh sbb ko xnk berubah
3 : slh sbb ko refus to accept opinion by the other ttg diri ko.

kemon dude..sumer org ada slh..n ko xperlu malu utk mengaku slh ko..buang sikap ego ko..
kami ckp,kami tegur kerana kami care..kami care krn kami syg kwn2 kami n tanpa sedar pada masa aku menulis ni...rupenye aku care kat ko..i love u..euwwwwwww

sekian,wasalam...

yg bnr,
si sipu

Baby said...

wow! :

waaa.. betol2 ... bende yang kita ckp ni.. nk bg dia sedar... x kesah la dia nk mara or wat??? tapi.. kita nk tegur..... n skaligus lepaskan rasa x puas ati kita.....

anonymous :

care ke???? huhuhu... entah la.. for me... jwpn dia dunno.... betol.. orang yang bersalah namun tak mahu mengaku salah dia... memang antara SAMPAH MASYARAKAT... hope dia berubah laaaa.... AMIN...

By me:

jgn ego sgt.... smpai nak tutup salah ni bukak salah lain... lagi orang makin menjadi jadi menyampah... Ko dah berumur... dh byk pengalaman hidup... dah matang.. kalau ikut umur ko.. dh kawen.. n mebi dh ada anak.... so.. matangkan lah diri ko...

Anonymous said...

aku tak de byk komen cuma bg aku..aku hormat post yg miss buat..aku pun baca apa echo katakan dalam blog dia.kalau org yg dikatakan tu boleh beri penjelasan pun aku rasa lebih bagus..pembaca boleh nilai semua nya..pendapat aku sendiri aku tak nak org mainkan cerita ni tokok tambah dan buatkan ianya jadi teruk..cuma bagi yang dikatakan tu aku harap renungkan tiap luahan rasa org lain. org lain pun ada akal fikiran dan diorg pun tetap terasa dgn apa yg ko dah buat..renungkan sejenak tiap kawan2 ko yang ko pnah baik dan bergaduh di kemudian hari..aku rasa setakat aku dgr,rmai juga kawan yg jadi lawan ko.

kalau tak ade angin..masakan pokok bergoyang..salam ramadan.harap dgn berpuasa kita dapat muhasabahkan diri.aku pun tak perfect jadi kalau text aku tu menyakiti sape2 aku mintak maaf..

mindef

Baby said...

anynomous (mindef) :

thanx.... sebab baca this post.. eceli... bkn x mo jmpe DIA... tapi.. dia yg xmo jmpe kita.. mcm ne nk setel... kami dh diam.. tapi... ade lak cerita2 yang buruk pasal kita dia bgtau org... kami diam lg... then.. sbb bnde kecik.. dia nk memekak.. smpai jatuhkan maruah kita kat orang... mcm ne x sakit ati...

come on la.. bab maruah... jgn main2... ape hak dia nak kata BAPAK ORG GAY..... then.. reason kuar pon main BAPAK BAPAK... look.. klu kuang haja sgt pn.. jgn la main BAPAK..MAK.. surely org pn blh main BAPAK & MAK dia.. Sabar ade limit.... soooo.. jgn melampau..

pasal kes tokok tambah... dia sndri citer bkn2 kat kwn2 dia.. dia yg tkok tambah.... dlm post ni.. real pe yang miss tulis... n miss x usik or edit pon... tapi dia.... guna call.. mana ada masuk bab AGAMA kat sini.... tapi dia ckp kat kawan-kawan dia.. miss ckp psl agama... wahahhaha... n kawan-kawan yang BODO... x check balik dgn pe yang miss tulis...

One more.. bg miss.. bnde ni xde la pe sgt... just luahan rasa mara n geram kat Org Tu... N I do list my statement... KALAU ADE APE2 MASALAH.. CHECK TO ME.. tapi dia x mo.. dia serang org yang dekat.... mcm pengecut... look... dia blh nk ngadu kat orang.. ngadu kat kapet room... nmpk sgt dia nk menjatuhkan miss.. tapi.. dlm masa yang sama... dia jatuhkan diri dia skali...

Anonymous said...

tapi yg aku pelik..
(dr apa yg aku nmpk)
yg kene diam je..
yg kwn2 die over nk keruhkan lg keadaan tu knp ek?
pelikla...?????
org pk cr jln kluar..
bkn pk jln nk mgusutkn..
hihihi sorry

Baby said...

anonymous :

entah laaa.. nk backup la kot... tapi.. kenkadang Dia tuh sndri menyamar... entah laaaa... klu bising bnde betol x pe... tp bising yang langgar rules... so.. bior je la.. log ade....

Anonymous said...

cakap pasal log buat aku nak gelak je miss..aku rasa semua pun perasan benda ni..aku nak tanya la korg..yang auto peringatan tu apa fungsinya.dia tulis auto peringatan jangan bersembang unsur lucah,jaga bahasa dan hormati orang.tapi adakah dia sendiri ikut apa yang dia tulis..cakap tak serupa bikin.korg pun aku rasa lar pernah nampak unsur2 double meaning ,kata2 kesat dan caci maki dari owner tu sendiri.dia boleh baca log dan cari salah org kenapa dia tak sedar salah sendiri?aku berani cakap la dia takkan ngaku salah sendiri.ni bukan aku saje reka cerita tapi hakikatnya yang ramai dah sedar cuma tak boleh nak luahkan..mereka lebih senang untuk jauhkan diri dari kc sebab hal mcm ni..bagi yang terus disamping dia tu korg jangan hipokrit untuk jaga hati dia semata2..kawan yang baik adalah yang kerap menegur bukan kerap menjahanamkan.orang takkan lupakan setiap penindasan hatta diruang maya sekalipun..

sorry miss lari topik ke? aku antara orang terkena dgn dia.

Anonymous said...

wahaha..
adoi la..
yg recruit² dia tu takat dengar cite dari sebelah pihak laktuh..
lepastu dah pandai judge²..
nak salah²kan orang..
to his recruit, ladies better u stop bubling or u and him will get the big shame..
hahaha..
recruit pompuan laktu..
adoiiiiiii x bole blah btol..

K-Car :)

Baby said...

auto notice ye.... tuh mmg bertujuan bg peringatan kat orang... tapiiiiiii..... jeng jeng jeng.. as u know la.. dia x ley ditegur.. alasan dia "IM NOT TALKING TO STRANGER".. kalau dr org yg dia kenal... dia diam je lar.. after all.. he still do the same thing again and again..

betul... betul.. kawan yang baik akan sentiasa menegur untuk kebaikan...

K-car:

nak buat mcm mne....yang ikot dia lom terkena lagi.. dah tu.. tu je yang dia rapat.. asik kne racun.. or mebi ada simpan minat kat dia.. huhuhu.... Tapi maaf kata lah.. AGAK BODOH la mereka yang dengar sebelah pihak... dah la x tau pape.. pastu nak shouting to people... tak ke nampak KEBODOHAN mereka teserlah.. kamon la... ko dh tak tau citer... pastu dgr citer dr dia. yang mebi ditambah2 perisa.. pastu nak main terjah tuduh org.. ADE OTAK LEY PIKIR KAN.. huhuh...

Anonymous said...

haha..
to his recruit..
stop it ladies..
i know whose fault..
i know who start this fight first..
if not him and the other guy..
this thing wont happend..
even im not one of chatters in there..
i heard a lot of story abt him..
and i dont judge him when i heard the story from 1 side like his recruits do..
i did ask from people who know him for long time..
so, back off before u guys get shame..
hahahahahaha..

HumanBeings :)

Anonymous said...

aku ingat aku je perasan pasal pengikut2 die tu..
aku ingat aku je yg annoying dgn diorang..
hahaha tak sangka....
harapkan pagar,pagar takleh diharap..
tak payahla nak backup bodoh2 camtu je..
bile ada perubahan, and ada recruit baru..aku jadi terfikir..nak kukuhkan kubu ke?
aku kesian pada recruit yg da jadi MACAM lembu kene cucuk idung..hahaha

Baby said...

tu ar... mcm nak gelak je ngan rekrut dia..
mcm redbull.. tau nak serang tak guna otak..
nnt klu terjerat.. baru susah..

agak-agak kalau si tut tuh suruh makan taik... makan kot rekrut dia.. hahaha

Anonymous said...

REKRUT KE? ATAU PENCACAI NAJIS DIE??? NI AKU SENARAIKAN SYARAT UNTUK SAPE BERMINAT JADI REKRUT DIE

1,PANDAI MEMBODEK DAN MENGAMPU(NAK CEPAT JADI ORANG HARAPAN DAN DAPAT PERHATIAN)

2,PANDAI BERBOHONG(KALAU DIA MAKI ORG LAIN,CARUT ATAU CAKAP LUCAH KORANG CAKAP ITU SEMUA HARUS DAN HALAL SEBAB DIE OWNER)

3,PANDAI MENGANGGUK(SETIAP APA YG DIKATAKAN OLEH DIE TU BETUL 100000% DAN ORANG LAIN SEMUA BODOH TERUTAMA CHATER YANG TAK PUNYAI STATUS MOD ATAU VOICE)

4,PANDAI MEMUJI DAN GELAK BERSAMA SI OWNER(TIAP APA YG OWNER TU BUAT ADALAH KEBAIKAN DAN TIADA ORANG LAIN BOLEH BUAT MELAINKAN OWNER TU SAJE)

5,BERKEBOLEHAN UNTUK MEM`BACKING( WALAUPUN TAK TAU APA KES DAN KEJADIAN DAN MENGANGGAP HANYA SI OWNER BETUL DALAM SETIAP PERGADUHAN)

6,PANDAI MAKI DAN BERCAKAP LUCAH (PERLU BILA CHATER LAIN MEMPERSOALKAN TINDAK TANDUK MEREKA YANG SALAH,SEBAB NYA MEREKA CHAT ITU BETUL 1000000000&.MEREKA BERCAKAP KASAR DAN DWI MAKSUD ITU PENTING SEBAB MEREKA KEBAL)


TU ANTARA SYARAT UTK JADI PENCACAI@REKRUT HAPRAK DIE..SAPE NAK TRY CUBA LA..MENYAMAR JADI WANITA CANTIK LAGI BAGUS,TUNJUK GAMBA CUN MELECUN GERENTI DAPAT MASUK CEPAT.KALAU DIE AJAK JADI GF TERIMA JE.BUKAN SUSAH SANGAT KAN NAK DAPAT STATUS YANG `BAIK` DARI SI OWNER TU.

SELAMAT MENCUBA~~!!

Baby said...

amboi.... ganasz nyeee...
hak3

amira said...

spe ek org tu?..nme die mle ngan huruf ape? sori la da ktgglan zaman coz bru tgk page ni.. sounds interesting..

SNiPeRs said...

salam cute,, adoyyyaiii ,,, sabarr ,, amarah tu dibawak bersabar,, abg buka nak backing sesiapa,, cuma nak kongsi n fikirkan ajer aper yang abg nak bagi,, cute jgn marah pada orgnya sebab org tu tak der aper salah cuma kita perlu marah pada sikap, sifat, kelakuan dia, dan tidak tanduk dia,,,tu semua dugaan yang ditetapkan pada kita semua,,

cute kena sabar,, walau marah camner sekali pun kena sabar,, bila terlalu marah maka syaitan tu suka mendampingi org yang marah,,

biar dia sedar kesilapan yang dia lakukan,,, bila dia sedar baru dia tau kesilapan,, manusia akan sedar bila bala dah terkena pada dia,,,

abg tau sape yang cute maksudkan,, mmg dia tikam kawan dari belakang,, kawan makan kawan,,, tu kejadian yang di tentukan oleh allah kepada dia,, kita tak boleh buat aper,,, cuma allah akan menduga dia bila sampai saat dan waktunya,,,

SNiPeRs said...

banyak dah yang keluar dari kc tu pasal dia,, contohnya ves,, rilekss,, dan ader ramai lagi yang keluar,, semua tu kawan dulu dengan dia,, tapi sikap dan sifat dia tikam kawan dari belakang maka dia org beralih arah sekarang,,

mmg bagus dia bagitau aper yang perlu di dalam kc tu ,, cuma di salah bawa dimana diri dia tak diperbetulkan,, membetulkan org tapi diri sendiri tak betol,, seperti ibu ketam mengajar anak dia berjalan lurus tapi dia tak lurus tetap jalan mengereng,,, jd kita yang ada nie jgn ikut rasmi ketam,, nak tunjukkan diri tu bagus tapi sebenarnya tidak,,

abg nie chatters lamer sama dengan dia gak,, tapi tak lahh seteruk perangai yang dia pertontonkan,, jika terbaca blog nie pun abg tak kesah ,,, cuma yang dapat abg katakan perbaikilah kelemahan diri sendiri sebelum nak perbaiki diri org lain,, jgn menjadi manusia baling batu sorok tangan lepas tu tunjuk org lain,, tak bagus mcm tu,, mengeluarkan dalil al-quran tu bagus tapi sebenarnya diri tu harus diperbaiki,,, jgn jadi katak bawah gelas,, nampak semua tapi tak bleh buat aperr,,

abg tak bleh nak nasihatkan dia sebab dia tak pernah nak dengar atau layan abg,, cuma dia akan layan org yang menurut perintah atau ikut telunjuk jari dia(follow the order),, abg kenal dia semenjak dia study lagi sampailah dia berkerja,, tapi sayang dia tersalah bawak diri dia,, maka jdlah mcm sekarang,,

kekawan lamer dia tak layan ,, mintak no hp pun dia dah tak bagi,, mungkin tak mau kekawan bagi nasihat dekat dia,, kalau tak der kawan yang nak bagi nasihat maka kawan yang ada tu bukan kawan dah bagi dia,, cuma yang dia tau cuma bagi arahan saja pada mode baru yang ada,, dia tak fikir kekawan nilah yang mendoakan kebaikan dan keburukan,,,mode yand baru nie semua ikut telunjuk saja sebab tak mau duduk dibawah lagi,, contohnya nurraida, pooh, demonwish, n,,, semua tu mode baru,, bukan kita tak suka adanya mode baru tapi kalau dah perangai sama mcm owner maka sama aja ,,, tak ada perubahan makin tegang ada lah,,

manusia tak sedar diri bila dah berkuasa,, berkomplot namanya,, berpuak-puak,, tu yang terjadi sekarang dalam kc tu,,, kalau nak kukuh jgn pilih siapa pun sama ada mode baru ker,, kalau salah ditegur atau di beri peringatan,, nie tidak makin mengalakkan mode baru menjadi kurang di ajar,, mode baru dah dapat tongkat maka balak lah dia nak capai plak,, mcm kacang lupakan kulit,,,

bukan abg sorang saja yang terkena sebelum nie tapi ramai lagiii,, sampai kawan rapat dia pun mengadu dekat abg ,,, aweq kawan abg pun kena amik dengan dia,,, ingatkan dia bagus rupanya perampas,, ya allahhh aper punya manusialah mcm nie,,, tu dikatakan tikam kawan dari belakang,, jari menunjuk tapi kelingking berkait,,

org pertama yang kena dalam kc tu abg lah,,, semenjak tu abg dah kenal siapa dia sebenarnya,,, dia mengahasut org lain agar menjauhkan diri dari abg padahal sebelum nie punyalah baik dengan abg,, sekarang nie abg masuk pun cuma nak jumpa kawan lamer kalau ada,,, rupanya tak ada sebab semua dah beralih arah,,,

satu masa allah akan sedarkan manusia yang bongkak,,, allah maha kuasa,, kita nie hambanya hanya mampu berdoa setiap kalai bersolat agar dikurniakan permintaan,, doa dari kawan tu penting,,, kalau doa tu buruk maka nahuminzaliq ke atasnya,,

cute sabar,, kita sesama mendoakan agar dia bernama makhluk allah tu sedar akan ketelanjuran biadap dan hilang kesopanan dia pada kekawan yang ada,,

di hari bulan baik nie abg harap cute bersabar,,,

yang ikhlas
BrO^SNiPeRs

Anonymous said...

huhuhuhu bro snip...mintak komen ceramah dibaginya...huuuuuuu
tapi betul ape dia cakap..
bila ade orang lama cam bro snip kedepan...
ape maksudnye tu ek?
maksudnye apeeeeeeeeeeeeee
LU PK LA SENDIRI
eeeee meluat arh ngan diorang

Baby said...

bro snip:
betul.. syaitan ske pada org yg marah... tu cute x nafikan... tapi... cuter terasa sgt2... n cute rasa mcm tercabar bila dia memekak n siap ugut bkn2... yang cute tau dia dh stat bercerita kes dia kena serang.. padahal sebelum tuh lg cute dh bgtau conclusion cute ngan echo mcm mne... tapi dia still ckp2 psl kwn cute.. cute still diam... bila dia kne serang dgn kwn cute... dia tembak kat cute... stat tu dia mcm x puas ati...

pastu... cute mcm biasa je laaa... cuma jarang masok kc... klu cute masok.. dia perli2... x tau la kat cute or ape... then.. pasal bnde kecik... bnde yg x terlintas langsung psl dia.. dia blh call bf cute... ntah pe dia ckp smpai perang besar cute dengan echo... smpai jatuhkan maruah cute... siap ugut nk SERANG UMAH JMPE FAMILY.. nk burukkan cute pada family... padahal.. dia yg BERMASALAH DENGAN KITA X MAO LAK JMPE.. TAKUT KE PE KE.. X TAU LA..

mcm kanak2 rebina la gado bawak mak ayah.... dulu kita skolah pon x ngadu ngan mak ayah... dia plak nk libatkan mak ayah.... umo dh 30... tp.. perangaiii..... malas nk ckp...

pas cute kne serang dengan dia... cute tau perangai dia.. dia akan burukkan cute kat kwn2 yg rapat ngan dia... dia tuh jenis BODO SOMBONG... berlagak tau.. berlagak bagus... nasihat org.. dia x mungkin dgr... yg dia tau... he acts mcm dia raja.. suh rekrut dia buat kerja tuk dia... nnt bila kite mengamok.. dia ckp dia x buat.. dia x suruh.. like HELL...

pasal mode ke hape... tuh lantak dia la dia nk naikkan sapa... soal kelayakan tuh masih meragukan.. ape guna jadi mode bodo kat atas.. x de kuasa.. no protection... pakai web... sumer manual.... x kelakar ke ke dengar??? MENCARUT, KUTUK2 BAPAK ORG.... is a blacklist... tp.... mereka???? selamber badak air je ckp... mcm mne org x ikut??? klu jadi pemimpin... kne elok dlu.. bru org ikut...

cute ckp ni... bkn nk ckp cute ni bagus ke. hape ke... kita x sedar silap kita... tapi.. nmpk silap org.. NORMAL LA KN.. tapi... bila di tegur... x mo lak berubah... just ni je medium yg cute ase cute blh luahkan perasaan... nak tiru ayt dia lak " INI ROOM AKU.. TEMPAT AKU... SUKA AKU LA NK TULIS APE"